G4Media.ro

Campusul unei universități din Pakistan, transformat de studenți în şcoala de magie…

Campusul unei universități din Pakistan, transformat de studenți în şcoala de magie Hogwarts / Școala din Lahore a participat la un festival dedicat universului Harry Potter

Studenţii unei universităţi din Pakistan au transformat săptămâna aceasta campusul cu o vechime de 150 de ani în şcoala de magie Hogwarts cu prilejul unui festival dedicat universului Harry Potter, informează Agepres, care citează AFP.

Cu sălile sale vaste şi bolte înalte, Government College University din Lahore, o metropolă din estul Pakistanului, îi duce deseori cu gândul pe elevii săi la universul creat de scriitoarea britanică J.K. Rowling.

“Parcă nici nu-mi vine să cred că sunt la Hogwarts şi în acelaşi timp în Lahore”, a declarat pentru AFP o studentă care ia parte la festival, Raziah Alam. “A fost o experienţă foarte amuzantă”.

Sursa foto: gcu.edu.pk

Îmbrăcaţi în costume care aduc aminte de lumea fantastică a lui Harry Potter, cu baghete magice, vrăjitoare cu degetele noduroase şi pălării de magician, studenţii îi primesc pe vizitatori într-o versiune a “Sălii mari” de la Hogwarts, decorată cu cozi de mătură, lilieci şi chiar un loc unde pregătesc poţiuni misterioase.

Pe fundal, răsună coloana sonoră a filmelor Harry Potter în timp ce studenţii încearcă să facă vrăji, să se fotografieze purtând faimosul “Joben magic” şi uniformele de la Hogwarts.

“Cea mai mare parte dintre aceşti tineri au crescut pe vremea când universul creat de J.K. Rowling apărea în romane, apoi mai târziu în filme”, a constatat Asghar Zaidi, vice-cancelar al universităţii, la rândul său un fan al celebrei serii literare.

Când studenţii sosesc în campus, “văd arhitectura care le aduce aminte de Hogwarts”, a spus el.

“Cred că magia vine din inspiraţia pe care acest lucru o trezeşte în studenţii noştri”, a adăugat el.

De la apariţia, în 1997, a primului dintre cele şapte volume ale celebrei serii literare, aventurile tânărului vrăjitor Harry Potter au cunoscut o imensă popularitate în lumea întreagă, inclusiv în Pakistan.

O jumătate de miliard de exemplare au fost vândute pe plan global, iar saga a fost adaptată într-o serie cinematografică de succes.

Sursa foto: gcu.edu.pk

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. pana vin niste talibani la putere si ii executa pe toti, apoi se mira cum de pleaca toti din tarisoara lor

  2. Si ce zice Sharia, lege suprema in Pakistan, despre asa o manifestare? Pot studentele sa fie zgubilitice, cu parul desfacut si amenintand cu bagheta masculi? 😈

    Pare o miscare de propaganda cam ieftina … 👎