G4Media.ro

Câmpul de sonde din orașul Ocna Mureș, transformat într-un muzeu în aer…

DCIM100MEDIA

Câmpul de sonde din orașul Ocna Mureș, transformat într-un muzeu în aer liber dedicat sării. Proiect inedit, estimat la 5 milioane de euro

Primăria oraşului Ocna Mureş (județul Alba) vrea să transforme câmpul de sonde din localitate în muzeu în aer liber. Investiţia ar urma să fie realizată din fonduri europene, pe Programul Operațional Regional, și are o valoare estimată de aproximativ 5 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților primăriei, administrația locală, Ministerului Economiei și SNS SALROM SA intenționează realizarea unui muzeu al sării în aer liber folosind fonduri europene nerambursabile.

”Acest obiectiv este unic în Europa și dorește să utilizeze resursele naturale și istorice ale exploatării de sare din orașul Ocna Mureș, respectiv câmpul de sonde din centrul orașului. Proiectul are o valoare estimată de peste 5 milioane de euro și realizează în primul rând reabilitarea, ecologizarea și amenajarea câmpului de sonde din centrul orașului” – primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

 

Consilierul europarlamentarului Mircea Hava, Nicolaie Moldovan, se întâlnește în această săptămână cu reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene și cu cei ai SNS SALROM SA pentru a stabili pașii tehnici necesari pentru realizarea acestui proiect.

Este vorba în principal despre modul de asociere, având în vedere că Ministerul Economiei este, prin SNS SALROM SA, proprietarul terenului etc.

Zona vizată, câmpul de sonde din centrul orașului, este în prezent dezafectată și are nevoie de o soluție urbanistică.

Ocna Mureș este unul dintre cele mai sărace orașe din județul Alba. Administrația locală încearcă revitalizarea zonei prin alte două investiții importante, care sunt mult mai avansate decât proiectul Muzeului Sării.

Este vorba despre o bază de tratament și agrement aflată în construcție, care trebuie finalizată în acest an și de un complex sportiv, aflat acum în faza de licitație.

Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și G4 Media în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. mai bine construiau un parc de distractie – muzeu – multe roller coaster – parc acvatic 🙂 Sale & Golden Adventura 🙂 😛

  • Și scoteau și magazinul Plus de pe fundul lacu!!
   Pt cine nu știe, aici s-a scufundat un market Plus, pe vremea aceea, gen un Profi standard!
   Așa că hai băieții la adventure park pt senzații tari!

 2. Salut !
  ..daca memoria nu ma inseala, propun, ca , imediat, sa fie numit boss pt acest proiect, tatal
  lui Rares Bogdan si in plus, sa i se acorde imunitate
  eterna, pentru orice decizie ar lua.
  Locul este deja un muzeu al proastei gestionarii
  a resurselor naturale. Cred ca, ar fi un nume de succes si ar atrage nerosi turisti.
  ….am ajuns sa consumam sare din Austria si din Grecia, de prosti suntem !