G4Media.ro

Campanie media de 150.000 de euro pentru protejarea populației de urs brun…

Campanie media de 150.000 de euro pentru protejarea populației de urs brun când acesta se plimbă deja nestingherit prin orașe

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marius Dracea, aflat în subordinea Ministerul Mediului, a lansat în SICAP o licitație pentru acordarea unui contract de 740.000 de lei pentru o campanie media care să anunțe demararea planului national de conservare a populației de urs brun.

Contractul presupune ca firma câștigătoare să se ocupe de toate direcțiile unei campanii complexe, online și offline, respectiv conferințe de presă, inserturi în presa scrisă națională și locală, site specializat și pagina de facebook, realizarea unui studio sociologic pe grupuri țintă, realizarea și distribuirea de spot-uri video și audio extrase dintr-un film documentar despre urs, care trebuie realizat șI el, de asemenea.

27 de luni este durata acestui contract iar departajarea ofertelor se face în proporție de 90% prin preț, restul fiind asumarea de către firmele participante a unui număr cât mai mare de distribuții ale spot-urilor video în presă. Ofertele se deschid în 18 octombrie iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Citește integral pe economedia.ro

Citește și: VIDEO Mărturii exclusive probate cu filme și fotografii. Brașovenii din zonele periferice, terorizați de creșterea numărului de urși: ”Sunt mai mulți urși decât oameni pe stradă” / Primăria, somată să ia atitudine, altfel ”va urma moarte de animal!”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Estimez ca 30% dintre oameni vor tine cont de sfaturile din aceste materiale, daca se va face treaba,
  deci 30% > 0%, deci sa speram ca se va rezolva problema intr-o anumita masura.

  • Muicoano, la toate te pricepi, fă!?
   Sau ești plătită la norma de postări?

  • Ce s-a intamplat? Se gandeste seful tau sa te inlocuiasca? Asa este in democratie. Concurenta, tata, sa te tii! Ai de ales: ori devii mai bun, ori devii mai bun.

 2. Domnu ziarist, documentarea nu mai e la moda?….ICAS e in subordinea Ministerului Cercetarii…ala cu Digitalizarea, unde a fost Teleman….din asocierea asta Romsilva e in subordinea ministerului mediului….dar eu stiu de ce nu e bun proiectul asta….ONG-urile nu au prins loc in proiectul asta mare, cum naiba, numai institutii publice?…nu mananca si gura de ongist ceva banuti pe monitorizare?…normal ca ataca proiectul….Mai documentati si voi, poate luati un interviu alora de la Universitatea din Brasov, singurii experti adevarati pe ursi, nu ongistii lui peste, aia cu garduri electrice si tomberoane antiurs, la fel ca dezaxatii aia cu scarile de pesti, alta gaselnita ongista, dar aia e pe zona de protectie a raurilor

  • Au dreptate. Este foarte tarziu. Polonezii au luat masuri cand aveau doar 100 de exemplare (2015).

 3. Alt exemplu de aruncare a banilor europeni spre buzunarele unora care vor realiza referate, filme, brosuri, etc., cu rezultat practic nul.
  Mai bine plateau un recensamânt si-si puneau creierele (daca au) la bataie sa dezvolte o politica sustenabila în domeniu. Sa stie si autoritatile daca putem pune la gratar 100 de ursi pe an (subsemnatul se excepteaza) sau chiar 200.

 4. Conservarea nu e tot una cu protejarea. Cam virulenta campania pe acest site impotriva ursilor. Ce se intampla cu voi?

  • vezi ca ai procedat fix pe dos cum se obisnuieste pe aici: ai citit continutul si nu titlul-bomba clickbait.

 5. Asa se spala banii.

  • Nu asa se spala banii. Asa se poate face frauda sau irosi banii. Banii spalati sunt obtinuti din activitati ilegale si introdusi in circuitul legal folosindu-se afaceri paravan. Expresia a spala banii vine din SUA, din anii 30, cand banii obtinuti din traficul de alcool(in perioada prohibitiei), prostitutie si alte activitati ilegale, erau introdusi in legalitate printr-un lant de spalatorii de rufe. Acestea raportau cifre de afaceri mult mai mari, plateau taxe pentru acesti bani si asa puteau fi folositi fara frica de catre gangsteri. Cel mai usor este sa speli banii printr-o afacere de servicii care nu se pot monitoriza exact. In exemplu de fata, fndurile vin de la EU si/sau buget, sunt bani albi. Ulterior, daca din acesti bani se ia mita, acea mita poate urma un traseu de spalare.

 6. sa-l protejeze de cine pe ursulache? de specia periculoasa de analfabeti functionali cocalari care le dau mancare si vor sa-si faca selfie-iuri cu ei ?

  • @Andrei _ „…specia periculoasa de analfabeti functionali cocalari care le dau mancare si vor sa-si faca selfie-iuri cu ei”

   Nu, le dau mâncare urșilor pentru a-i atrage și împușca, pentru ca apoi să vândă trofeele.