G4Media.ro

Campanie de informare a profesorilor și elevilor de liceu despre modalitatea de…

Sursa foto: Pexels / Karolina Grabowska

Campanie de informare a profesorilor și elevilor de liceu despre modalitatea de acțiune a traficanților „loverboy”

Profesorii și elevii de liceu din Argeș sunt invitați joi, pe 16 martie, la sesiunea de informare despre modalitatea de acțiune a traficanților loverboy, în cadrul unei campanii organizată de Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) împreună cu membri ai rețelei de ONG-uri împotriva traficului de persoane – RoTIP. 

„Menționam că, de peste 30 de ani, România se află în topul european al traficului de persoane, cu un număr foarte mare de victime și grupuri de criminalitate organizată. Datele statistice din 2020, publicate de Guvernul României, sunt îngrijorătoare și arată o creștere a numărului de copii traficați pentru exploatare sexuală, precum și reducerea vârstei medii a acestora (14 ani). Tot mai mulți copii sunt recrutați în mediul online, unii sunt răpiți, iar vârstele sunt foarte mici, cu o pondere semnificativă a celor peste 12 ani.”, se arată în comunicatul de presă transmis de ECLER.

Primul eveniment pilot din campania de conștientizare lansată de ECLER este organizat pe 16 martie cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Universității Româno-Americane. Coordonator local al proiectului este Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. Această campanie implică elevi de liceu din județul Argeș. „Ne propunem ca, începând cu anul 2024, campania să fie promovată în plan național și evenimente similare să fie organizate împreună cu alte consilii județene și autorități locale.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Evenimentul va avea loc joi, 16 martie, la Centrul Cultural Județean Argeș, Sala Lumina, Pitești, în intervalul orar 12:00 – 15:30. Profesorii coordonatori vor primi certificate de participare și coordonare a echipelor de elevi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează