G4Media.ro

Căminele construite de Politehnica București: unul de 5 milioane de euro făcut…

sursa foto: Pixabay

Căminele construite de Politehnica București: unul de 5 milioane de euro făcut cu bani proprii, altul, cu o capacitate dublă, dar preț de aproape cinci ori mai mare, făcut cu bani de la guvern. Universitatea: căminul mai mic are mai puține dotări și investiția nu include finisările

Universitatea Politehnica București (UPB) a anunțat, săptămâna aceasta, începerea lucrărilor la un nou cămin din Regie, prezentat drept o primă investiție a guvernului în infrastructura dedicată studenților, după multă vreme. În momentul în care a anunțat proiectul, cu o valoare declarată de 24,4 milioane de euro, UPB a menționat și o altă serie de investiții în campus, inclusiv lucrările începute deja pentru un alt cămin nou, cu o capacitate la aproximativ jumătate din cea a ultimului cămin, dar cu o valoare a investiției de circa cinci ori mai mică (5 milioane de euro).

  • În același timp, în privința căminului a cărui construcție începe abia acum, cel anunțat săptămâna aceasta, e declarat un termen de finalizare a lucrărilor de 24 de luni, în condițiile în care o hotărâre de guvern adoptată acum mai bine de un an prevedea un termen de 12 luni.

În privința diferențelor notabile între valorile celor două investiți, de aproximativ 20 de milioane de euro, UPB spune, în răspunsuri transmise la solicitarea Edupedu.ro, că acel cămin pe care îl realizează din fonduri proprii și care are aproape jumătate din capacitatea celuilalt nu are dotările acestuia din urmă, iar finisajele nu ar intra în preț, urmând să fie făcute cu o investiție separată.

Proiectul mare presupune un cămin de 700 de locuri (350 de camere cu 2 locuri) și 51 de locuri de parcare. Căminul va fi dotat cu panouri solare și va avea fațadă eficientă energetic, iar UPB precizează că noua construcție va avea săli de lectură, spălătorii, uscătorii, chicinete și săli de mese.

  • Pentru acest proiect, valoarea totală a investiției, declarată de UPB, este de 24.415.163  de euro cu TVA inclus (conform comunicatului de presă din 20 septembrie) sau 116.285.000 lei cu TVA inclus (conform răspunsurilor acordate Edupedu.ro).

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. UPB are profituri anuale ametitoare.
    Bine ca fac si caminele astea. Dupa ce vor putea fi asociati in SRL-uri e usor de inteles ca acele sume excedentare vor disparea catre beizadele, amante si multe alte persoane interesate….

  2. 350 de camere cu 2 locuri – garsoniere de 70.000 de euro. Terenul e deja al lor. Deci 2-3000 de euro pe metrul patrat construit. Hotie pe fata.

  3. Domeniul imobiliar permite cele msi mari smenuri. Mai avem studenti prntru aceste camine sau aducem din Pakistan, Somalia, Nepal, Filipine. Cu cele vechi ce face ?!!