G4Media.ro

Camera Deputaților vrea un buget de jumătate de miliard de lei în…

Camera Deputaților vrea un buget de jumătate de miliard de lei în 2019 / Pensiile speciale ale deputaților vor costa peste 30 de milioane

Camera Deputaților solicită un buget de 490.7 milioane de lei pentru anul 2019, cu 54,4 milioane de lei mai mult decât bugetul pe anul în curs, se arată într-un proiect de hotărâre postat pe site-ul Camerei. Potrivit documentului, doar indemnizațiile, diurnele, sumele forfetare ale deputaților și salariile angajaților Camerei vor costa în 2019 peste 351 de milioane de lei.

”La fundamentarea cheltuielilor de personal, în sumă de 351.641.000 lei, a fost luată în calcul modificarea salariului de bază minim brut pe țară, în funcție de care se calculează indemnizațiile pentru deputați, modificarea sumei forfetare acordate pentru desfășurarea activității în circumscripțiile electorale, plata diurnei și a indemnizației de cazare acordate cu ocazia deplasărilor în străinătate, precum și acordarea indemnizației pentru persoanele cu grad accentuat de handicap, a voucherelor de vacanță și a indemnizației pentru internship”, se arată în proiectul de hotărâre postat pe site-ul Camerei.

Potrivit documentului citat, numărul posturilor din cadrul Camerei Deputaților finanțate din bani publici este de 1.820, din care 329 de deputați și 1.491 de angajați permanenți sau contractuali.

”La asistență socială suma de 31.123.000 lei a fost prevăzută pentru cheltuielile aferente acordate foștilor deputați (pensiile speciale – n. red.), precum și pentru cele acordate persoanelor care în anul 2019 vor înceta activitatea”, se mai arată în proiectul de hotărâre. Din această sumă, 30.872.000 lei va merge strict pentru pensiile speciale ale deputaților.

Potrivit informațiilor transmise de Camera Deputaților și Senat, numărul parlamentarilor pensionari este aproape dublu față de cel al senatorilor și deputaților în funcție. 506 foști deputați și 221 de foști senatori primesc celebra indemnizație pentru limită de vârstă. În total, 727 foști demnitari, față de 465 cât numără în prezent Parlamentul. Pensiile speciale sunt cuprinse între 1.800 și 13.500 de lei pe lună.

Bugetul Camerei pentru anul 2018 a fost de 436,2 milioane de lei, din care 321,2 milioane de lei au fost alocate cheltuielilor de personal (indemnizații, diurne, sume forfetare, salarii) și 28,7 milioane pentru plata pensiilor speciale.

Citește integral: Propunerea de buget a Camerei Deputaților pentru 2019

Citește și: Senatul ar putea avea pentru 2019 un buget cu 23% mai mare față de acest an / Cheltuielile de protocol cresc de 9 ori

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Fmmdragnea Fmmdraghici !

 2. Acesti nemernici sunt platiti imparateste ca sa distruga o tara, o natie!
  Vad ca cei din opozitie se complac in favorurile oamenilor de rang superior, n-am auzit pe nimeni sa fie intrigat de aceste tunuri date bugetului….Rusine natiune!

  • Pai , credeti ca lor nu le convin aceste beneficii .
   In mod corect absolut toate beneficiile acordate incapand cu presedintele sau fostii presedinti si terminand cu ultimul beneficiiar de pensii speciale , rente si tot felul de avantaje , ar trebui abrogate .
   Dar cine sa faca asa ceva .

 3. Explicatia este ca vor finanta mandatele de aducere.

 4. Lumea moare defoame, in frig si saracie lucie, zone intregi subdezvoltate si insii astia vor ca tara sa lucreze numai si numai pentru ei.
  Rusineeeeeeeeeeeee!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.