G4Media.ro

Adrian Chesnoiu rămâne fără imunitate. Camera Deputaților a aprobat cererea DNA

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Chesnoiu rămâne fără imunitate. Camera Deputaților a aprobat cererea DNA

UPDATE: Plenul Camerei Deputaților a aprobat, marți, solicitarea DNA de ridicare a imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii.

Dintre cei 278 de parlamentari prezenți, 251 au votat „pentru”, 25 „împotriva”, iar două voturi au fost nule.

Știrea inițială: Camera Deputaţilor dezbate şi votează, marţi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, transmite Agerpres.

Luni, Comisia juridică a dat un raport favorabil ridicării imunităţii parlamentare a lui Chesnoiu, cu 18 voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”.

Potrivit regulamentului Camerei, votul va fi secret cu bile, iar raportul Comisiei juridice se aprobă prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că parlamentarii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul lui Adrian Chesnoiu.

„Categoric (vor vota pentru ridicarea imunităţii – n.r.). E o decizie luată, mai ales că Adrian Chesnoiu ne-a rugat să facem acest lucru, indiferent de poziţia Comisiei juridice”, a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.

În 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite,(…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”, se precizează în scrisoare.

Totodată, procurorul general a transmis şi dosarul în original.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Fact: adevaratii infractori sunt la PSD&Co.
    Fact: romanii voteaza PSD&Co.

  2. Oare de ce se amplifica atât de mult un caz care in mod normal ar fi atras doar o sancțiune disciplinara si administrativă? Câți din sectorul public practica schema asta? 20%?
    Care este paguba rezultata din acțiunile lui? 60.000 lei?

    Acest Adrian este prezentat ca fiind unul din cei mai mari infractori – primește si sancțiunea financiară (si-a dat demisia), si imaginea ii este afectată – in timp ce in sistem se întâmpla lucruri mult mai grave; pana si Ciucă a încasat pe falsuri (intelectuale), nemeritat, peste 150.000 de lei din fonduri publice.

    Ce sa mai zici de “prea-curații” care numesc sub-mediocrii prin CA-uri; fără concurs, evident. Indemnizațiile risipite pe aceste numiri nesancționare de legea lacunara consuma milioane de lei din fonduri publice.
    Sigur ca trebuie pedepsite toate infracțiunile si incidentele de integritate – dar trebuie păstrat si un echilibru in prioritizarea abordării acestor cazuri (criteriile de prioritizare sunt corect definite?) si severitatea sancțiunilor aplicate.