G4Media.ro

Camera Deputaților a fost convocată în sesiune extraordinară în perioada 1 –…

Camera Deputaților a fost convocată în sesiune extraordinară în perioada 1 – 15 iulie. Pe ordinea de zi: Inițiativa cetățenească de modificare a Constituției, susținută de USR, ”Fără penali în funcții publice”

Camera Deputaţilor va lucra în sesiune extraordinară în perioada 1 – 15 iulie, transmite Agerpres. Decizia a fost luată luni în şedinţa Biroului permanent al Camerei.

Printre proiectele care se vor regăsi pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare se află iniţiativa cetățenească de modificare a Constituției, susținută de USR, „Fără penali în funcţii publice”.

Inițiativa a primit undă verde din partea Curții Constituționale în aprilie 2019, dar de mai bine de un an stă blocată în Parlamemnt, fără a intra la dezbatere.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Potrivit Constituției, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Stai sa vezi ce agenda parlamentara are PSD in sesiunea asta !!!

  • hai sa ne prefacem ca muncim.
   atata pot. salariul merge.
   comisia aia psd pentru verificarea fraudelor la alegeri a mai ajuns la vreo concluzie?
   Da’ o comisie pentru o solutie cu votul online in sectie, ca sa scapam de numarat buletine si stampile nu?. nu se poate…

  • vine omu’ – da buletinu si i se da o tableta sa dea cu deshtu’ sa voteze.
   apoi are Ministerul Invatamantului un soft care anonimizeaza votantii

 2. E o capcana pentru Barna ! Voteaza ‘initiativa’ dupa care ii scot dosarul cu fondurile europene. Si o sa joace dupa cum ii pun altii muzica. Altii o sa-i dicteze cand si cu cine sa faca Guvern. Slabut …

  • pe aici sunt decat troli si capcane

  • @escu mai baga o fisa!

 3. Interesant că fosta guvernare a acceptat o asemenea temă, când se putea cere 7% din pib la EduCultură, pe coronavirus. Chiar dacă represiunea din 10 august 2018 va fi sancţionată de liberali precum înscenarea teroristă şi mineriada, abia peste 30 de ani, este prea târziu să-şi schimbe coaliţia PSD-ALDE-UDMR imaginea Iordache-Toader de diminuare a luptei anticorupţie în folosul unor penali, ca scop suprem al jocului de putere.

 4. Propunerea vine în mod surprinzător de la PSD, deşi iniţiativa a fost pornită de USR :)))) ehh, acest aspect autorul a uitat să-l mai menționeze, să fie un troc PSD-USR?! vin alegerile, la capitală alianța PLUSERE a băgat PSDul în cărți cu dreapta lor unită :))

 5. „Drumul spre iad este pavat cu bune intentii” (Samuel Johnson),imi pare rau dar nu am incredere in bunele intentii ale PSD. Este doar o miscare de imagine pentru a mai castiga niste voturi,trebuie sa vedem daca va avea finalitatea pe care ne-o dorim.Poate ar trebui sa modifice cu aceasta ocazie in constitutie si rezultatul referendumului privind nr.de parlamentari ,adica 300.

  • Exact, tot ce vine de la PSD e otrăvit! Ăștia nu lucrează decât pe principiul: mie ce- mi iese, nu- și pot depăși condiția de găinari

 6. Cand nu vrei sa solutionezi nimic, infiintezi o comisie….

 7. Acum s-ar potrivi sa le spunem celor de la PSD exact ce a spus Simonis liberarilor:’Nu va crapă obrazul de rușine? ‘
  Dupa tot ce a făcut PSD-ul cu justitia mai bine de trei ani…Tupeu fantastic sa vina ei cu anulare-impozitare de pensii speciale,cu fără penali,cu modificari ale codurilor penale în DEFAVOAREA infractorilor pe care i-au cu toată forța pâna acum…E revoltator ,e culmea nerusinarii politice.

 8. pesedeul pierde voturi fara numar de la corupti?!?!?!?! =))
  cum adica sa sustina fara penali in functii publice? … trei sferturi de primarii si consilierii pesedeului prin miile de sate uitate de lume sunt condamnati definitiv sau la prima strigare !!!!!!!!!

 9. Ciolacu e de acord pentru ca in felul acesta scapa de Dragnea dupa ce va iesi de la bulau.

 10. Mai hahalerelor puneți mâna pe treabă nu numai mimati și nu faceți nimic pentru țară ci doar pentru voi …sarlatanilor.

 11. Foarte bine; Pentru un nou început la furat
  deoarece dosare penale nu mai există, au avut tot PSD-ei grijă.
  Vă cred doar daca finalizați și executarea extinsă cu solutii de executare imediată

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.