G4Media.ro

Call center național pentru bătrânii aflați în izolare sau persoane cu restricții…

Call center național pentru bătrânii aflați în izolare sau persoane cu restricții de deplasare, inaugurat la Baia Mare

Circa 100.000 de bătrâni aflați în izolare sau persoane cu restricții de deplasare sau dizabilități vor putea beneficia începând de azi de serviciile unui call center inaugurat, vineri, la Baia Mare, de vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, se arată într-un comunicat transmis redacției G4Media.ro.

Persoanele care au nevoie de ajutor pot suna la numărul 0219998, la call center-ul Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un proiect derulat în mare parte de fonduri europene, valoarea totală  a proiectului se ridică la 18 milioane de euro, din care 15 milioane bani europeni.

”Proiectul – despre care mi-aș dori să fie debutul unui SMURD social în România – face parte dintr-un ansamblu de pachete sociale integrate pe care le avem în vedere. Acest proiect se adaugă altor măsuri pe care le-am finanțat din fonduri europene, în beneficiul persoanelor vulnerabile: Pachete de igienă în valoare de 141,2 milioane de lei, a căror distribuție a început deja în mai multe județe și va continua în toată țara; pachete cu hrană în valoare de 1 miliard de lei, a căror distribuire va începe la sfârșitul acestei luni. Alimentele din aceste pachete vor fi din producția națională, ca o formă de sprijin a producătorilor români”, se arată în comunicatul transmis de vicepremierul Raluca Turcan.

În următorul exercițiu financiar european, România are la dispoziție 3, 5 miliarde de euro pentru a sprijini persoanele aflate în risc de sărăcie.

Sursa Foto: emaramures.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.