G4Media.ro

Călin Popescu Tăriceanu, atac cu greșeli de gramatică la opoziție: Vașnicii reprezentanți…

Călin Popescu Tăriceanu, atac cu greșeli de gramatică la opoziție: Vașnicii reprezentanți ai PNL și USR, care au urlat ca din gură de șarpe că românii au fost umiliți la alegerile din 26 mai, au „strălucit” prin absență

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat reprezentanții PNL și USR că au lipsit de la ședința conducerii Senatului, convocată pentru vineri, pentru a stabili pașii următori pe care îi are de parcurs proiectul de lege privind votul din străinătate. În postarea pe Facebook, liderul ALDE a scris însă greșit ”vașnicii reprezentați” în loc de ”vajnicii”.

Redăm integral postarea lui Călin Popescu Tăriceanu

”Am convocat pentru azi ședința Biroului Permanent al Senatului pentru a demara procedurile legale referitoare la legea privind votul în străinătate. Ieri, Comisia comună a Senatului și Camerei Deputaților condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu a reușit să adopte forma finală a votului în diaspora. Aceste modificări la legea existentă s-au realizat printr-un consens pe care îl salut și care îmi doresc să fie un bun exemplu de cum se pot elabora legile în Parlament, atunci când lucrările sunt conduse cu o minimă înțelepciune și diplomație.

Astăzi trebuia să decidem în ședința Biroului Permanent ca proiectul de lege să fie transmis spre avizare instituțiilor abilitate, astfel încât luni să primim avizele, să îl repartizăm la Comisia juridică și tot luni după amiază în ședința de plen să putem adopta proiectul de lege, urmând ca după aceea să îl trimitem și la Camera Deputaților, care e cameră decizională.

Am fost la ședința Biroului, unde a fost prezentă și presa: au fost 4 membri ai Biroului Permanent. Vașnicii reprezentanți ai PNL și USR, care au urlat ca din gură de șarpe că românii au fost umiliți la alegerile din 26 mai, au „strălucit” prin absență. Dovedesc încă o dată că totul a fost numai o speculație politică și un joc penibil ca să plângă pe urma românilor din diaspora și nu îi preocupă cu adevărat care e soluția pentru a îndrepta lucrurile. Altfel, ar fi fost prezenți la ședința Biroului Permanent pentru a demara procedurile așa cum am prezentat.

Sper ca următoarea ședință pe care am convocat-o pentru luni dimineață la ora 10 să aibă cvorumul necesar, astfel încât deciziile anunțate să poată fi luate și, evident, să urgentăm procedura și adoptarea proiectului lege, în așa fel încât în această sesiune, săptămâna viitoare, el să fie adoptat, să meargă spre publicare în Monitorul Oficial.

Eu, cel puțin, vreau să arăt tuturor românilor din diaspora, pe care îi respect, că nu a existat niciun fel de intenție ascunsă din partea vreunei autorități a statului de a le împiedica dreptul la vot. Ceea ce face Parlamentul acum cred că e cea mai bună demonstrație pentru a demonta aceste aserțiuni.”

Sursa Foto: Facebook/ Călin Popescu Tăriceanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. El stie sa scrie bine doar 800 000 si spaga.

 2. Calin a-ncurcat j-ul cu s-ul? Si ce, era vreun intelectual sau ceva? La valoarea lui chiar ca e bagat pera mult in seama (inteleg sa-l bage-n seama procuratura, dar nu noi).

 3. Batrane , este vremea tinerilor , asa ca las-o mai moale, ca oricum n-ai succes.

 4. Dintr-o clipă în alta trebuie sa soseasca @Vax si sa ne spuna ca nu e vorba de o greseala gramaticala, ci de o forma mai veche a adjectivului respectiv, dar o forma pur liberala, pe care Calin a mostenit-o in vorbire de la Bratieni, daca nu chiar de la Mihai Viteazul…

 5. Lăsând la o parte greșelile de ortografie nu pot totuși să nu mă întreb de ce au lipsit reprezentanții opoziției. Ce altceva mai important i-a acaparat?

  • Ei na.. chiar crezi că-i interesează cu adevărat?

 6. Taricene, NU mai „arata” nimanui, micutul ALDE-4,2% e suficient sa intelegi: esti terminat dpdv politic, simpla chestiune de 3 randuri de alegeri si scapam de tine si de ALDE-4,2% si de infractorii si analfabetii din PSD!

 7. Aia nu e greseala de gramatica, ci de ortografie. Greseala de gramatica e atunci cand apare un dezacord intre partile propozitiei sau gresesti punctuatia.

  • Detectorule ai o problema de simpatie a mincinosului. Greseala de ortografie ar putea fi daca cumva isi scrie postarile pe fb cu pana de gasca. Eu nu am vazut tastatura cu literele J si S invecinate. Atunci ar fi fost o erorare de proximitate care e detectata de autocorect

 8. Cine se mai uita in gura astuia ?!
  Dati cu el de pamint .

 9. Nu se poate sa mai reduceti stirile cu tembelu asta? Macar sa dati sub 4, 2%.
  Cred ca si de la lucratorii care ridica gunoiul gasiti chestii mai consistente dpdv intelectual.
  Ce naiba? Bine macar ca nu se mai consuma si hartie pentru asta.
  Acum se gaseste hartie igienica la liber.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.