G4Media.ro

Calea mandarinelor grecești: culese din livezile din Missolonghi și Patras, fructele sunt…

Sursa foto: Pixabay

Calea mandarinelor grecești: culese din livezile din Missolonghi și Patras, fructele sunt transportate cu camioanele în piețele de gros din București

Dorinel Laurențiu Ivan este un român stabilit într-o localitate din sudul Greciei și activează în domeniul agricol: cumpără fructe de la fermierii greci și le revinde unor clienți care le comercializează apoi în afara țării, în numeroase state din Uniunea Europeană, printre care și România, scrie Lanțul Alimentar.

”Noi cumpărăm fructele la prima mână, adică de la producătorii locali. Practic, noi le recoltăm din pom, cu oamenii noștri. Apoi, le vindem, fie direct din livadă, unor comercianți, fie le livrăm, selectate, la fabricile de procesare”, a declarat Dorinel Ivan.

Anul acesta a fost unul nefavorabil din punct de vedere meteorologic pentru fermierii greci. Ploile abundente și inundațiile, unele catastrofale, au afectat puternic activitatea agricolă din Grecia, concentrată mai ales pe producția de fructe: livezi de citrice, de măr și de măslin.

”Recolta de citrice este slabă și în Italia și în Spania, iar cererea este mare. Recolta este slabă și în Grecia, din cauza ploilor. Prin urmare, producătorii greci au crescut prețurile. Anul trecut, vindeau kilogramul de mandarine cu 0,20 euro, acum îl vând cu 0,50 euro, Noi îl vindem, după recoltare, cu 0,70 de euro și trebuie să plătim oamenii care recoltează și să plătim și ambalajul. În final, mandarinele ajung la București, în piața de gros, unde sunt vândute mai departe”, spune Dorinel Ivan.

Citește tot articolul pe LantulAlimentar.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează