G4Media.ro

Cafenelele şi restaurantele se redeschid în Danemarca/ Este nevoie de pașaport de…

sursa foto: Pixabay

Cafenelele şi restaurantele se redeschid în Danemarca/ Este nevoie de pașaport de sănătate pentru a putea intra la muzeu sau la restaurnat

Odată cu redeschiderea muzeelor, a cafenelelor, barurilor, restaurantelor şi a teraselor, Copenhaga revine miercuri la un aer de normalitate datorită menţinerii unei situaţii stabile privind cazurile de COVID -19, relatează AFP.

Danemarca a decis să accelereze redeschiderea şi, de miercuri seara, fanii se vor putea întoarce în tribune pentru meciuri de fotbal din Superliga, prima divizie a fotbalului danez.

„Pandemia nu s-a terminat (…), dar avem impresia că ne apropiem de ultimul capitol”, a declarat pentru AFP Darcy Millar, proprietarul unei cafenele din centrul capitalei daneze. Oamenii obişnuiţi merg la terase încântaţi că îşi pot degusta cafeaua în ceşti ”adevărate”.

La câţiva kilometri, muzeul naţional a amenajat corturi mici pentru a verifica dacă fiecare vizitator, cu mască, are ”coronapas” .

Ca un corolar al redeschiderii, prezentarea acestui paşaport de sănătate care atestă un test negativ cu mai puţin de 72 de ore înainte, a unei vaccinări sau a unei recuperări recente în urma COVID-19, este cerută pentru a putea intra la muzeu sau la restaurant, unde este necesară rezervarea, dar nu şi pentru terase. La muzeul naţional, salutăm această ” revenire aproape de normal”.

”Este o zi cu adevărat specială, să redeschidem după cinci luni!”, a declarat directoarea adjunctă a instituţiei culturale, Anni Mogensen.

În pofida acestei mari redeschideri, elevii din învăţământul secundar rămân parţial în învăţământul la distanţă şi mulţi angajaţi a căror prezenţă nu este obligatorie la locul de muncă sunt încă în telemuncă.

Deşi cluburile de noapte sunt încă închise, cinematografele, teatrele şi sălile de concert urmează să se redeschidă la 6 mai.

Totuşi, acest plan de redeschidere poate fi supus unor ajustări locale, inclusiv închideri dacă numărul de cazuri de infectare începe să crească din nou.

În regatul nordic, cu 5,8 milioane de locuitori, numărul de cazuri noi este de peste patru ori mai mic decât în decembrie, când ţara a fost plasată în semi-izolare cu închiderea şcolilor şi a afacerilor neesenţiale, redeschise de acum.

Potrivit worldometers, Danemarca a înregistrat 803 noi cazuri în ultimele 24 de ore și doar două decese.

Campania de vaccinare, încetinită de renunţarea la vaccinul AstraZeneca din cauza efectelor secundare foarte rare, dar grave, urmează să se încheie în august. În prezent, 8,9% din populaţie a fost complet vaccinată şi 18,8% au primit o primă doză.

Sursa Foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Exact, dar smenul este ca se vand miliarde de teste si miliarde de masti spre bucuria unora.

 2. Este modelul care va fi la vara in toata Europa. Vom putea circula sau sa intram la spectacole, restraurante ori daca ne-am vaccinat sau daca nu in cazul in care am facut boala sau avem test. Chiar daca printre vaccinati, imbolnaviti trecuti prin boala sau testati negativ pot fi unii care sa fie purtatori de virus dar putini. Nici nu se compara cu situatia de acum unde numai restrictiile pot stavili cresterea imbolnavirilor

 3. Asa i, si in curand dimineata pe nepishate mai bagi un vaccin ca sa poti merge la o cafenea!

  • Daca vaccinul va fi chiar zeama de pishat si se va lua pe cale orala, nu prin injectare, va deveni o reconfortanta si izbavitoare solutie la criza sanitara 🙂

 4. Asta e problema lumii în ziua de azi: restaurantele.

 5. Eu sunt vaccinat și nu voi intra in absolut nici un loc/tara, care imi va cere o dovada a vaccinraii. Cand nu vor avea clienți destui, cand CA (cifra de afaceri) va fi derizorie… veți vedea cum toate aceste Inepții vor dispărea, ca prin farmec.

  Ei sunt cei care cer, ei sunt cei care propun, ei sunt cei care vând. Fara noi și banii noștri… ei nu exista. Nu uitați asta niciodată 😉

  • Cum ar fi ca vara, in tricou și pantaloni scurți, sa porți o hârtie după tine ca să poți să te așezi la o terasă ?!
   Ar trebui lăsat la alegerea restaurantelor, să regleze piața.
   Cine vrea la restaurant cu pașaport, să meargă acolo, cine vrea la liber, să meargă la liber.
   În cât timp credeți că dau faliment cei care cer pașaport ?

  • Depinde de % de vaccinați in UE. Cum majoritatea adulților (>18a) nu este și nu va fi vaccinata prea curând, isi vor împarți puținii vaccinați.

 6. Asa este, dar e mai mica probabilitatea ca cel care are acea hartie sa fie bolnav. Alternative ar fi sa lase pe toata lumea la liber, sau sa inchida complet acele activitati. Nu e mai buna aceasta cale de mijloc?