G4Media.ro

Cafea cu zăpadă? Băutura virală a lui Reese Witherspoon divizează TikTok-ul

Captura Tik Tok

Cafea cu zăpadă? Băutura virală a lui Reese Witherspoon divizează TikTok-ul

Actrița premiată cu Oscar Reese Witherspoon a stârnit o furtună – după ce a folosit zăpadă pentru a prepara o băutură cu cafea și caramel, scrie BBC.

Vedeta Legally Blonde, în vârstă de 47 de ani, a împărtășit rețeta ei cu cei care o urmăresc pe TikTok, provocând un răspuns dur din partea multor persoane aparent deranjate de ideea de a mânca zăpadă proaspătă.

În videoclipul de pe TikTok, vizualizat de 4,8 milioane de ori, Witherspoon creează un „Snow Salt Chococinno” folosind zăpada adunată în fața casei sale, împreună cu cafea rece și cu doze de caramel sărat și sos de ciocolată.

„OK, deci am primit o tonă de zăpadă în ultimele zile, așa că am decis să facem o rețetă”, spune ea. „Este atât de bună!”

 

@reesewitherspoonSnow days were made for Chococinnos ❄️☕️♬ Let’s go – Official Sound Studio

Dar ideea a stârnit o reacție atât de aprigă încât vedeta a folosit alte trei videoclipuri pentru a răspunde la o serie de comentarii negative din partea urmăritorilor ei.

„Sunt atât de mulți oameni aici care spun că zăpada este murdară”, spune ea. „Așa că ne-am dus și am luat zăpadă din curtea din spate și am încălzit-o la microunde și este limpede – este rău? Nu ar trebui să mănânc zăpadă?”.

Așadar, care este răspunsul?

Oamenii de știință au sugerat că prima ninsoare nu este cea mai sigură de gustat.

După ce o picătură de apă îngheață și formează un fulg de zăpadă, aceasta poate absorbi poluanții din aer în timp ce coboară spre pământ.

Stratul cel mai alb, cel mai îndepărtat de sol, este considerat mai sigur de consumat.

Staci Simonich, profesor de ecologie de mediu și toxicologie la Universitatea de Stat din Oregon, a declarat pentru BBC că zăpada poate fi consumată în condiții de siguranță atâta timp cât provine dintr-o „zonă non-urbană” și cât timp oamenii așteaptă „până când cad primii centimetri”.

Pentru Paul Williams, profesor de științe atmosferice la Universitatea din Reading, fulgii de zăpadă „riscă să fie contaminați și mai mult pe măsură ce zac pe sol, așa cum va fi de acord oricine a văzut vreodată zăpadă galbenă”.

„Ați bea ploaie? Dacă nu, atunci nu mâncați zăpadă”, a adăugat el. „Riscurile sunt probabil mici, dar de ce să ne asumăm riscul – nu-mi place să nu fiu de acord cu Reese Witherspoon, dar oamenii au inventat procesele de tratare a apei cu un motiv.”

Cu toate acestea, pentru toți cei care pun serios la îndoială siguranța consumului de zăpadă, se pare că există un număr egal de persoane care ridiculizează întreaga dezbatere.

Un utilizator TikTok a scris că „eul meu canadian râde la acest comentariu… mâncăm zăpadă de când ne putem târî”.

Un altul a spus: „Întreaga mea familie a crescut făcând înghețată de zăpadă de mai multe ori în fiecare iarnă. Toți 13 nu ne-am îmbolnăvit nici măcar o dată din cauza ei”.

Iar răspunzând la postarea lui Witherspoon, Dr. Zachary Rubin – un alergolog pediatru din Illinois – a spus simplu: „Nu este mare lucru”.

„Doctorul spune că este în regulă”, a răspuns Witherspoon.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...