G4Media.ro

Bustul unui fost primar al Ploieștiului, Temelie Dinescu, a fost furat din…

Sursa Foto: Facebook/ Alex Ionescu

Bustul unui fost primar al Ploieștiului, Temelie Dinescu, a fost furat din cimitirul Viișoara / Poliția face cercetări

Bustul unui fost primar al Ploieștiului, Temelie Dinescu, a fost furat din cimitirul Viișoara, aflat în zona de nord a orașului. Temelie Dinescu a fost primar al orașului în perioada 1888-1889, iar anunțul cu privire la furtul bustului a fost făcut pe facebook de către unul dintre descendenții săi, Alex Ionescu, relatează Ziarul Incomod.

Poliția spune că bustul a fost furat în perioada 24 aprilie-20 mai și că efectuează cercetări pentru prinderea hoților.

“Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că în perioada 24 aprilie-20 mai, persoane necunoscute ar fi sustras bustul unui fost primar al municipiului Ploiești, care se afla așezat pe soclul său, într-un cimitir din municipiul Ploiești.

La acest moment se efectuează cercetări în vederea clarificării situației de fapt, depistării persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.

În cauză, poliţiştii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești s-au sesizat din oficiu fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și profanare de cadavre sau morminte.”, a transmis Poliția Prahova.

Potrivit lui Adrian Semcu, director al Societății de Gospodărire Urbană Ploiești (instituția care are în administrare cimitirele din oraș), poliția a ridicat filmările înregistrate de camerele video din cimitir, dar și înregistrări ale unor camere de supraveghere de pe străzile adiacente, de la Poliția Locală Ploiești. Totodată, în paralel cu ancheta Poliției, și SGU face o anchetă internă cu privire la respectarea sarcinilor de serviciu de către angajații care asigură serviciul de pază, a mai precizat Semcu.

Iată ce spune Alex Ionescu, descendentul primarului al cărui bust a fost furat din cimitir:

Sursa: ziarulincomod.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Daaa…ceausist inainte de anul 1900!
    Ai nimerit-o bine…

  2. Dacă ați fi votat USR, nu s ar fi întâmplat așa ceva

  3. O sugestie pt poliție :
    Bust bronz , hoți materiale refolosibile , firma care cumpără așa ceva.

    • Daca e din metal se stie cine.Dar nu mai e politia aia,e alta acum,care trebuie sa dea telefon daca ii cerceteaza,fiindca nu se stie peste ce nas de interlop dă.

  4. Bine ca platim serviciu de paza.