G4Media.ro

Bursele școlare și drepturile financiare ale elevilor cu CES nu sunt afectate…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Bursele școlare și drepturile financiare ale elevilor cu CES nu sunt afectate de greva profesorilor și se plătesc conform normelor în vigoare, anunță Ministerul Educației

Greva generală a profesorilor și a celorlalți angajați din Educație nu afectează acordarea burselor școlare și a drepturilor financiare de care beneficiază elevii care întrunesc condițiile în vigoare de primire a acestora, transmite Ministerul Educației într-o adresă către Inspectoratele Școlare Județene (ISJ) și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), potrivit Edupedu.

  • Documentul adresei poate fi consultat mai jos în articol.

Ministerul Educației face următoarele precizări în contextul în care, pe perioada grevei generale declanșate în Educație din 22 mai, angajații din învățământ greviști nu sunt plătiți. Profesorii care au adresat la această formă de protest au venit la școală, dar nu au intrat la orele de curs, conform regulilor generale anunțate din 16 mai de federațiile sindicale.

Astfel, bursele se acordă și se plătesc elevilor în mod normal, după cum reiese din adresa Ministerului Educației în care instituția citează Ordinul ministrului educației nr. 5.379 din 7 septembrie 2022 pentru aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar, cu modificările ulterioare.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...