G4Media.ro

Bursele europene scad puternic, investitorii sunt îngrijorați de potențialele efecte negative ale…

Bursele europene scad puternic, investitorii sunt îngrijorați de potențialele efecte negative ale variantei de coronavirus din Africa de Sud

Bursele europene cădeau vineri cu peste 3%, după anunțul identificării unei noi variante de coronavirus care ar putea fi rezistentă la vaccinuri, potrivit agenției Reuters.

Indicele pan-european STOXX 600 cădea cu 3,3% în jurul orei 08,19 GMT, în timp ce indicele britanic FTSE 100 pierdea și el 3,3%. Indicele bursei din Frankfurt DAX ceda 3,4% iar indicele bursei din Paris CAC 40 pierdea 4,3%.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis și ea în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de vineri, iar BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o depreciere de 1,83%, după 35 de minute de la debutul tranzacţiilor, potrivit Agerpres.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Se pare că eficiența vaccinurilor la infectarea simptomatică pentru Pfizer este spre 60% la varianta B.1.1.529 fata de 70% cum este la Delta.
    Deci mult marketing, multă isterie, degeaba!

  2. Deci anunturile oms ului afecteaza puternic bursele ieuropene. Dar pe alea americane ori asiatice nu. De ce?

  3. Lumea asta a ajuns sa nu mai valoreze nimic. Multe zero-uri si cam atat. Resursele-s pe duca si backup n-avem. E normal sa fie panicosag cand iti cumpara China toata lumea iar fara ea nici nu ti-o imaginezi.