G4Media.ro

Bursele elevilor de la școlile private și confesionale din sectorul 6, neplătite…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bursele elevilor de la școlile private și confesionale din sectorul 6, neplătite de la începutul anului școlar, au fost deblocate de Primărie

Bursele elevilor de la școlile private și confesionale din sectorul 6 al Capitalei au fost deblocate de primărie și vor fi plătite în curând, după ce primăria va face de marți, 27 februarie, deschiderile de credite pentru acestea. Informația a fost transmisă de primarul Ciprian Ciucu la solicitarea Edupedu.ro. Bursele pentru elevii din învățământul privat și confesional nu sunt plătite la 6 luni de la începutul anului școlar.

Potrivit informațiilor Edupedu.ro, elevii de la școlile private și confesionale din sectorul 6 sunt primii din București care vor primi banii de burse restante încă din noiembrie 2023. Pentru că banii de burse de la școlile private urmează traseul financiar „vechi”, adică trec pe la Consiliile locale înainte să ajungă la școli, ca anii trecuți, bursele pentru acești elevi nu au fost plătite până acum.

Banii pentru elevii de la școlile de stat s-au plătit începând din noiembrie anul trecut și se plătesc lunar pe data de 15, prevede metodologia de acordare a burselor în anul școlar 2023-2024.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat pentru Edupedu.ro că bursele nu au cum să fie plătite pentru că nu au venit bani de la Guvern prin hotărâre de guvern (HG).

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...