G4Media.ro

Bursele de merit se dublează, dar vor fi acordate de la media…

Bursele de merit se dublează, dar vor fi acordate de la media 9.50, în loc de 8.50, din semestrul II – hotărâre de Guvern

Guvernul demis a adoptat, în ședința de miercuri seara, o hotărâre prin care a crescut cuantumul tuturor burselor acordate elevilor, astfel că bursele de merit se dublează, însă vor fi acordate de la media 9.50 în loc de 8.50, a anunțat ministrul demis al Educației Sorin Cîmpeanu.

Cuantumul burselor va crește astfel: bursele de performanță cresc de 5 ori de la 100 la 500 de lei, bursele de merit se dublează de la 100 la 200 de lei, bursele de studiu de la 100 la 150 de lei, iar bursele de ajutor social de la 100 la 200 de lei.

Sorin Cîmpeanu a precizat, explicând creșterea plafonului de la care vor fi acordate bursele de merit de la media 8.50 la 9.50, că, urmare a eliminării tezelor în școala online, rezultatele au fost distorsionate, astfel că jumătate din elevii României s-ar fi încadrat la acordarea acestor burse.

Acesta a precizat că 133.000 de elevi au media 8.50 și 347.000 au medii peste 9.50.

Cîmpeanu a subliniat că noile prevederi se aplică din semestrul II, care începe în 10 ianuarie.

„Este un act de administrare care pune în aplicare o normă existentă, nu e o politică nouă”, a precizat Sorin Cîmpeanu, argumentând de ce Guvernul demis a putut să adopte această hotărâre.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Asta era problema, nu pensiile nesimtite si furtul generalizat de la stat.

  • Pai ei fură pentru a le asigura educație copiilor lor!
   Deci iau bursele copiilor altora ca să aibă burse copiii lor, nu este nici o pierdere!

 2. E o decizie buna. Bursele scolare isi pierdusera rolul si scopul, acela de a rasplati si stimula performanta scolara. Mai era putin si ii recompensam pe elevi ca vin la scoala.

  • ar trebui sa fie rasplatati ca merg la scoala mai ales cei care merg in localitatii cu rata de infectare mai mare de 10/1000

  • Nu e o idee rea, mai ales acolo unde copiii se culca flamanzi…

  • In Scotia poti primii la colegiu 600 lire pe luna si in Romania, cel putin in Arad primesti 800 lei pe an. Educatia este proasta ca inveti cu profesori pregatiti sa te puna sa scrii pagini intregi pline pe care oricum nu le retii ca dupa sa iti dea mare 2. Se mai vrea schimbarea scolilor dar tot ministerul o strica.

  • hai ca da daca e

 3. Una are, una n-are, una este marcatoare! Alba-neagra cu viitorul copiilor! Jalnic! Zboara, Superman, zboara!

 4. Pe sistemul „da TVul mai tare si stinge-l”