G4Media.ro

Burduja, președintele PNL sector 1: Contractul cu Romprest poate fi renegociat /…

Burduja, președintele PNL sector 1: Contractul cu Romprest poate fi renegociat / Primăria expune cetățenii sectorului la un imens risc în justiție

Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat, vineri, la RFI, în contextul conflictului dintre primarul Clotilde Armand și firma de salubritate Romprest, că se poate ajunge la o renegociere a contractului. Burduja a mai spus că ”dacă nu suntem atenți, Primăria expune cetățenii Sectorului 1 la un imens risc în justiție. Sunt penalități de ordinul a zeci de milioane de euro, pe care riscăm să le plătim, deci lucrurile trebuie făcute ca la carte”.

Amintim că primarul Clotilde Armand vrea rezilierea contractului cu Romprest, pe care îl consideră păgubos, însă liberalii nu o susțin în acest demers de a renunța complet la serviciile companiei. Premierul Florin Câțu s-a pronunțat pentru respectarea contractului de către ambele părți iar prefectul nu a declarat starea de alertă cerută de primar pentru a putea contracta alt serviciu de salubritate.

Președintele Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat, la RFI, că o renegociere a contractului dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest poate fi luată în calcul: ”Eu cred că acest contract poate fi renegociat și soluția este o mediere. Avem mai multe variante aici. Putem merge înainte la război, să continuăm acest show mediatic și eu cred în bună măsură de imagine, dar riscăm foarte mult ca în instanță, Primăria să fie în culpă, pentru că și acel contract probabil e scris destul de bine și se și vede de altfel cât de greu este să fie reziliat sau putem să ne așezăm la o masă a dialogului, transparent, cu presă, cu societatea civilă, cu experți din zona academică și să fie găsită o soluție corectă pentru ambele părți”.

Întrebat dacă PNL își reproșează ceva din acest conflict, ținând cont că e vorba de un contract semnat în 2008 de fostul primar liberal Andrei Chiliman, Sebastian Burduja a răspuns: ”Nu văd ce ni se poate imputa, atât timp cât implementarea acestui contract este apanajul primarului (…). Eu nu l-am cunoscut în viața mea pe domnul Chiliman, nu îl cunosc pe acest domn. A ni se imputa acum o decizie validată până la urmă în instanță, până acum cel puțin, mi se pare doar o tactică electorală, nimic mai mult”. (Sursa: RFI )

Citește și

Primăria Sector 1 publică integral decizia Curții de Apel care a anulat în 2008 întreaga procedură de achiziție a serviciilor de salubritate / Armand: Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

42 comentarii

 1. „Meciul” se joaca in ring.
  PNL sa-si vada de pezedeii lui

  • Pana acum au sabotat-o pe Clotilde aproape total. Acum cand au vazut ca de fapt contractul cu Romprest semnat de PNL este cea mai mare frauda din istoria Romaniei, s-au inmuiat brusc si cer sa se renegocieze.

  • Sebastian Burduja este un jefuitor ca si securistul de taica-su care a devaizat Bancorexul.

  • Acum inteleg de ce in noaptea alegerilor era dif de 10 procente intre Clotilde si Tudorache, iar dim mai avea putin si ieșea castigator PSD-istul.
   PNL practic a jucat pe stil vechi USL, nu pe cel nou USR.
   Atentie!! nu e Clotilde vreo raza de lumina, asta inca ramane de vazut, asa filmul cu pleaca ai vostri vin ai nostri, noi ramanem tot ca p.. il stiiiim.

 2. Asta e prost sau cum? Cum adica sa renegociezi o ilegalitate? Vrea sa-i albeasca cu alte cuvinte!

  • E Smecher, boss. Li s-a urcat la cap Pandemia …

  • Păi care contract? Că cică nu există unul valabil. Așa am citit acum 2 zile tot pe aici. Ce sens mai are și judecata, renegocierea, dezbaterea subiectului dacă nu există acel contract în vigoare? Cât e minciuna, manipulare, prostie in toată povestea asta?

 3. PNL = PSD

 4. „Primăria expune cetățenii sectorului la un imens risc în justiție ”
  -se numeste „risc la injustitie”,e posibil sa se faca si asigurare in prealabil….

 5. Stim de dimineata. Cam tarzior veniti cu propunerea asta. Tztztz.

 6. Pai cu s-o sustina pnl-istii, cand ei sunt cei care au semnat contractul prin chiliman???? Burduja? 2 clase mai mult ca trenul si IQ subunitar!
  Doar parandaratul trebuie sa vina luna de luna…..

 7. Romprest : „La acțiunea promovată de Autoritatea de tutelă, A.N.R.M.A.P. (astăzi A.N.A.P), Tribunalul București s-a pronunțat asupra acestei împrejurări, a constatat tardivitatea acțiunii, a respins definitiv această acțiune și a consfințit că acest contract este valabil, prin Sentința civilă 3695 din 11.12.2009”. „Recursul formulat a fost de asemenea respins prin decizie irevocabilă, de către Curtea de Apel Cluj, prin Decizia 3325 din 14.12.2010. Înalta Curte de Casație și Justiție statuează, prin Decizia 3933 din 2011, caracterul valabil al contractului de delegare”, „Mai mult, urmare a Deciziei nr.3325/2010 Curtea de Apel Cluj, secţia comercială, de contencios administrativ şi fiscal, irevocabilă, contractul în discuţie privind delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ teritorială a sectorului 1, având ca părţi Consiliul Local al Sectorului 1 şi SC Compania Romprest Service SA, a rămas valabil”,

  • Cea de-a doua decizie aparține Curții de Apel Brașov din data de 22 martie 2011 prin care această instanță a stipulat anularea anunțului de participare nr. 40433/08.12.2007 publicat în SEAP de către Primăria Sectorului 1, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului „Prestări servicii – activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2. Deci nu e ncio garantie ca un alt judecator nu va anula contractul in baza acestei decizii.

  • Nu te pune cu nebunii.Focile USR-iste sunt la datorie la orice fâs al Clitorisildei Se vede că ONG-iștii din USR nu au nimic în comun cu dministrația,legea sau hotărârile judecătorești .

  • Pt. spectacol, de pe margine, DNA abia asteapta sa intervina.
   Pt. câteva milioane – niste oameni constransi sa semneze vor intra, peste 10 ani, probabil, la zdup.
   Se merită??

  • Cea de-a doua decizie aparține Curții de Apel Brașov din data de 22 martie 2011 prin care această instanță a stipulat anularea anunțului de participare nr. 40433/08.12.2007

 8. Jos Burduja Bancorex!

 9. Cand cei din Sectorul 1 vor afla ca bugetul primariei nu isi mai permite nimic din cauza daunelor platite in instanta, atunci Clotilde Armand va intelege in ce situatie politica se afla.
  Ca si in cazul lui Trump, daca accepti infrangerea poti sa mergi mai departe, daca nu, inseamna ca esti tampit.

  • Bai, manca-v-as, faceti niste legaturi de sar sigurantele din Indonezia… Daca va fulgera la noapte e de la prostiile pe care le spuneti … Ati face bine sa nu mai faceti gunoaie, ca prea ne-am ghenosit ca popor, se vede pretutindeni si e incontestabil.

  • @Illu
   Instanta care a decis executarea silita are informatia ca acest contract este legal din toate actele aflate in sistemul judiciar legate de acest contract.
   Cat de manjiti sau beti sa fi fost cei doi din completul de judecata?

  • Din pacate, vad pe tot G4Media contrariul … Folosesti „@”, interesant. Nici azi nu stii daca esti „Gina” sau „Gigi” .

  • @Illu
   Aceasta este strict opinia mea.
   Te dai la mine, scumpule?

 10. Consecintele monopolului … Invatati sa respectati gunoierii !

 11. PNL a facut contractul pagubos pe 25 ani scump de 5-6 ori decat pretul pietei.

  PSD l-a acceptat si l-a mentinut.

  USR PLUS nu l-a acceptat si USL a trecut la atac.

  In loc ca formatiunile politice aflate in coalitie sa colaboreze in interesul cetatenilor, PNL si PSD vor sa puna mana pe bani si sa pastreze starea de fapt.

 12. ”pentru că și acel contract probabil e scris destul de bine” gura pacatosului.
  Nea caisa, e scris prost trebuia sa spui, dar fiind scris de spagarul penelist Chiliman tu te pozitionezi de partea mafiei pentru care e scris foarte bine.
  Chiliman ar trebui sa mearga la inchisoare pentru ca a reprezentat mafia in acel contract in loc sa reprezinte banii si interesele contribuabililor care-l platesc pentru asta!!!!!!!!!!

 13. N ai ce sa negociezi,Don’ Burduja!! Contractul este ilegal! Capisci?Vrei matale cu orice preț sa adune gunoiul acest Romprest? Eu,zic,parerea mea,doamna Armand,sa le cereți toți banii inapoi,si Roprestului,si tuturor celor ce s au ocupat de derularea lui in ilegalitate,si apoi după ce dau ei toți bănuți inaaapoooi,sa vina domnule si la o renegocierea unui eventual viitor contract,obtinut dupa o licitație internațională,bre! Voi,postacii mafiei ,ce spuneți? Nu este bine asa? Si fara monopol! Si sa nu mai plateasca primaria! Vreau sa mi platesc eu gunoiul si vreau sa aleg cine sa imi ia gunoiul! Postacii,voua nu va place sa plătiti personal gunoiul? Ori voua va place mai mult sa încasați din el?

 14. PNL, PSD aceeași mizerie!

 15. După ce peeeseeedeeeul a fost înfrânt, aveți de ales între madam Clătilde și Burduja Bancorex. 🙂

 16. Domnule Burduja, ați reușit. Ați reînființat USL la sectorul 1. Cred ca asta este motivul pentru care maestrul Cristoiu va lauda cu atâta sârg.

 17. Frate am auzit că a apărut o nouă monedă şi se numeşte BITMIC de la micul cu vaccinul şi are mare trecere zilele astea aşa că cred că veţi fi tare trişti că nu va fi tema noastră în postarea asta, dar nu disperaţi că dacă vor băga şi ziua aia liberă îşi vor rezolva instant problema cu vaccinarea pentru că vedeţi voi patronul va face el organizarea vaccinări de îi vor trimite în haite să se vaccineze angajaţii decât să lase în fiecare zi câte unul în zi liberă şi să rămână fără oameni la muncă aşa că îi vor aduna la vrac şi vor sacrifica o zi sau două de se va înmulţii vaccinarea ca în poveştile cu Făt Frumos de într-o zi se vor înmulţi ştiţi voi povestea (asta e mai bună şi decât cea cu BITMIC)….niciodată nu o ascultaţi pe Mama Omida dar să revenim la tema noastră de azi ca doar v-am pregătit pentru următoarele momente mai melodramatice.

  Măi Bucureştenilor dacă Clotilde reuşeşte singură să răzbată prin toată cloaca asta mafiotă plus consilierii PNL care o sabotează pe faţă ia spuneţi voi CINE VA FI URMĂTORUL PRIMAR PE URMĂTORII 30 DE ANI ÎN SECTORUL 1 SAU CHIAR PRIMAR GENERAL CĂ VEDEM CUM CREŞTE O NOUĂ CODRUŢA?
  Serios voi ce credeţi că e în capul PNL-iştilor când fac ce fac deşi noi suntem siguri că ei cred că dacă nu fac nimica şi chiar îi vor sabota pe cei de la USR-Plus voi o să credeţi că cei de la USR-Plus nu îşi fac treaba şi voi nu veţi vedea toate sabotările celor de la PNL, aşa-i că sunt puţin aşa cu ceva defecte ăştia?
  Măi PNL-iştilor deja aţi pierdut alegerile de la prezidenţiale încoace pe aceasi strategie şi vedem că vreţi să le pierdeţi şi pe următoarele din 2024 pentru că strategia asta de sabotare continuă a celor de la USR-Plus e în contradicţie mare faţă de cât de bine v-aţi înţeles pe vremea USL că pe atuncea nu am văzut să vă sabotaţi între voi doar poate la final când curva a văzut că nu va primi ce vrea cum nici acuma nu vedem să ii sabotaţi pe cei de la PSD şi chiar vă pupaţi cu ei, aţi uitat deja de PeeeeSeeeeDeeee?
  Fraţilor PNL folosiţi strategia greşită iar strategia corectă e să îi susţineţi pe cei de la USR-Plus şi să fiţi chiar şi mai buni în ce fac iar dacă ei fac ceva voi să vreţi şi mai mult să faceţi (nu doar să daţi din gură) şi în felul ăsta puteţi câştiga astfel a sta pe margine şi sabota punând constant piedici vă asigurăm că nu vor fi văzuţi decât cei care vor vrea să facă ceva chiar dacă nu pot din cauza piedicilor voastre dar când vor avea şansa să ofere sprijin populaţia vor şti pe cine să susţină şi sigur a sta pe margine scuipând şi punând piedici nu are nimeni nevoie de astfel de meseriaşi, oare pricepeţi măi Dorelilor?
  Voi ăştia din consiliu de la sectorul 1 atâta vă veţi juca pe gică contra până îi veţi enerva pe populaţia aia care nu mănâncă rahat la tembelizor şi chiar vă vor lua la şuturi pe bune şi ăştia când se înfurie ştiţi că o fac pe bune nu plătiţi să facă simulacru aşa că şi şuturile lor vor fi pe bune şi după cum aţi observat ştiu să se organizeze foarte bine dacă li se pune pata şi odată porniţi nu se vor opri până nu vor rezolva problema şi e haită mare când se înfurie iar până în 2024 aveţi şanse mari să vă fugărească dacă continuaţi în felul ăsta.

 18. Urât s-a transformat și Burduja! Acum 2 ani îl vedeam ca pe cel mai inteligent penelist! Ciudată este viața!

  • I s-a amintit de către uslam cat a furat taicasu de la bancorex și s-au calmat rapid.

   Acum fredonează ce ii canta uslamul mafiot.
   Că și ciolanis, daca mai știți cine e

  • Rădulescu Marcel , ai dreptate.

 19. Cu burduja sau fara nu i prinde iarna pe pnlisti!
  Pe astia o sa i alerge lumea pe strada!

 20. Bomba serii: Clotilde Armand sustine cu dovezi ca Primaria Sectorului 1 nu exista si nici n-a existat vreodata, semnaturile pe contract fiind fictive, intrucat persoanele care au semnat contractul au fost inventate de mafia PSD-USL-PRO. Astfel, contractul cu Romprest este nul inainte de a fi anulat, iar Romprest trebuie sa aduca toata cantitatea de gunoi colectata in mod ilegal din sector timp de 12 ani inapoi la locurile de colectare.

 21. Nu te mai satura Dumnezeu, PNL-istle obosit. Lasai sa ne exluns la risc numai sa scap de Romprestul curului

 22. – Bă cetăţeni fraieri! 😉 Ascultaţi bă aicişa ce vă spun eu! 😉 Că eu am costum de mii de euro şi vile în Franţa. 😉 Ascultaţi ce vă zice eu aicea! 😉 Pentru că eu sunt deştept foc că tata a făcut bani mulţi de la BANCOREX. 😉 Ascultaţi ce vă zice băiatu aicea! 😉 Votaţi cu copiii şi nepoţii securiştilor! 😉 Că ei e deştepţi că ei are bani şi voi sunteţi fraieri şi săraci. 😉 Şi aveţi nevoie să vi se spună ce să faceţi! 😊 Hai v-am pupat! 😙

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.