G4Media.ro

Bundestagul a ratificat protocoalele de aderare ale Suediei şi Finlandei la NATO…

Sursa foto: Arhivele Bundestag - bilddatenbank.bundestag.de

Bundestagul a ratificat protocoalele de aderare ale Suediei şi Finlandei la NATO / Extrema dreaptă s-a împotrivit parțial, iar partidul de stânga Die Linke s-a opus în bloc

Protocoalele de aderare a Finlandei şi Suediei la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) au fost ratificate vineri de Parlamentul Germaniei, informează dpa, citată de Agerpres.

Decizia a fost susţinută de partidele care fac parte din coaliţia de guvernare, dar şi de Uniunea Creştin-Democrată din opoziţie şi chiar, parţial, de membri ai partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Doar membrii partidului de stânga Die Linke s-au opus în bloc.

Atât Finlanda, cât şi Suedia au refuzat timp de decenii să devină membre ale NATO de teama unor represalii din partea Rusiei. Însă invazia rusă asupra Ucrainei, declanşată anul acesta, a schimbat calculele politice şi a determinat cele două ţări să decidă cu o largă majoritate că un statut de membru în NATO este critic pentru securitatea lor.

„Astăzi, întărim valorile democratice ale NATO”, a declarat secretarul de stat al Ministerului de Externe german Tobias Lindner.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. au si astia auristii lor.

    • Ambele extreme sunt deosebit de periculoase. Insa da, extrema dreapta e militarizata in majoritatea cazurilor.

    • Stânga sta de obicei pe cracul stâng. Asa este și la noi. Liderul lor păros, crede ca dacă a comandat sondaje în care sunt înfățișări drept conducatori incontestabil în intenția de vot, lumea chiar îl va vota??? Doar pfizer are o ideie fixa.

  2. macar asa isi dau seama si nemtii cine cu cine e pe plan politic