G4Media.ro

Bulgarii, chemaţi duminică la urne pentru alegeri parlamentare, al patrulea scrutin în…

Foto: Wikipedia

Bulgarii, chemaţi duminică la urne pentru alegeri parlamentare, al patrulea scrutin în ultimele 18 luni / Bulgaria este afectată din vara lui 2020 de instabilitatea declanşată de demonstraţiile masive împotriva premierului conservator Boiko Borisov

Bulgarii sunt chemaţi la urne, duminică, pentru alegeri parlamentare, acesta fiind al patrulea scrutin organizat în ultimele 18 luni, informează News.ro.

Guvernul condus de Kiril Petkov, aflat în fruntea unui partid reformist, a fost înlăturat prin moţiune de cenzură în luna iunie, Executivul fiind condus în prezent de Galab Donev, consilierul preşedintelui Rumen Radev pentru demografie şi politică socială.

Bulgaria este afectată din vara lui 2020 de instabilitatea declanşată de demonstraţiile masive împotriva premierului conservator Boiko Borisov, aflat pe atunci la putere aproape permanent din 2009.

Potrivit sondajelor, partidul GERB al lui Borisov, în vârstă de 63 de ani, care a câştigat cinci alegeri din 2009 până în aprilie anul trecut, este favorit.

Conform Codului Electoral, nu este permisă publicarea datelor din sondajele sociologice, din sondajele de opinie publică, precum şi din sondajele de ieşire la urne până la sfârşitul zilei alegerilor.

Interdicţia se aplică şi profilurilor de pe reţelele sociale precum Facebook, Twitter, Viber, YouTube etc. şi furnizorilor de servicii media.

Pe listele electorale din ţară sunt 6.602.990 de persoane.

În total, sunt 6.624 de candidaţi pentru un loc în parlament, dintre care 4.670 sunt bărbaţi, iar 1.954 sunt femei. În Parlament sunt 240 de locuri.

Duminică, urnele se vor deschide la ora locală 07.00 (la fel ca în România), iar votul va continua până la ora 20.00 sau până la epuizarea numărului de persoane care aşteaptă să voteze.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Tot Partidul Comunist … 😂😂😂