G4Media.ro

Bulgaria şi alte state balcanice au semnat un memorandum cu SUA privind…

sursa foto: Huawei

Bulgaria şi alte state balcanice au semnat un memorandum cu SUA privind tehnologia 5G pentru a exclude Huawei

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Kosovo au semnat un acord cu Statele Unite pentru a exclude firmele chineze, în special Huawei, de la implementarea tehnologiei 5G în zonă, scrie Deutsche Welle.

Acordul „Reţele curate” îşi propune să elimine „ameninţările pe termen lung la siguranţa datelor personale şi a drepturilor omului provocate de actori rău-intenţionaţi precum Partidul Comunist Chinez”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Statele Unite au devenit tot mai îngrijorate de dominaţia companiilor chineze în construirea reţelelor 5G.

Administraţia Trump a restricţionat accesul companiei Huawei în SUA şi a încurajat aliaţii Statelor Unite să procedeze la fel.

Guvernul american susţine că gigantul Huawei permite accesul serviciilor secrete chineze în reţeaua pe care o construieşte, fapt negat de companie.

Huawei a pierdut şi piaţa românească, după ce ţara noastră a fost printre primele care au urmat decizia SUA de a restricţiona accesul companiei chineze pe piaţă. Memorandumul cu SUA a fost semnat pe 21 august.

În România, alternativele la Huawei sunt Nokia, Ericcson şi Samsung.

sursă: Deutsche Welle // Sursa Foto: Huawei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Mi se pare normal sa optam pantru americani daca jucam in aceeasi echipa, in dauna comunistilor chinezi din ce in ce mai agresivi si ticalosi dupa ce lasase o vreme senzatia ca s-ar da pe brazda. Insa e bine sa constientizam asta si sa spunem lucrurilor pe nume. Nu sa auzim povesti ca nu mai merge economia daca nu bagam 5G. Cind de fapt e graba mare pentru ocuparea unui teritoriu inainte sa-l ocupe altcineva.

 2. Ideea este, de ce trebuie sa semnăm cu americanii având in vedere ca ne dau tehnologie mai slabă si mai scumpă fata de Huawei. Trump eta are ceva personal cu ei ptr ca sunt deja in top lume in ceea ce fac. Au depășit Apple de mult. Huawei au ajuns pe primul loc in lume ptr ca bagă bani in tehnologie si nu putini. Toate acuzele aduse de americani sunt minciuni atâta timp cât nu au venit cu dovezi. Si nu contează sincer cu cine semnăm, contează sa avem tehnologie f bună la preturi corecte. Mi-ar plăcea ca americanii sa ofere asa ceva, dar ma întreb care este interesul lor,, aceasta este întrebarea,,.

  • cu traista aia de renmimbi iti cumperi ceva in Romania?

  • Plasa sau neplasa, singurul motiv pentru care Trump e suparat pe Chinezi este faptul ca n-au vrut sa cumpere produse agricole din SUA, ceea ce l-ar fi ajutat in campania electorala.

   Mai rau, din cauza clovnului incompetent, din razboiul taxelor vamale dintre China si SUA fermierii americani au iesit pe minus, ocazie cu care SUA a trebuit sa scoata bani de la buget ca sa compenseze pierderile fermierilor.

   N-am nicio simpatie pentru China, ar merita sanctiuni drastice pentru ce fac cu Uigurii, de exemplu, situatie ignorata de Trump.

   Dar daca tot e sa impunem sanctiuni, hai sa impunem pentru astfel de motive, reale, nu pentru motive inventate de Trump.

  • Fara suparare dar compari mere cu pere si esti un pic pe langa subiect. Problema in cauza nu are legatura cu telefoanele pe care le face Huawei sau Apple ci cu elementele de retea mobila relee, amplificatoare de semnale etc. Elementele de retea de la Huawei sunt vulnerabile, datele care sunt transmise prin ele pot fi intereceptate si utilizate de Guvernul chinez, este ca si cum ai lasa usa de la apartament larg deschisa.
   In ce ii priveste pe americani, nu cumparam nimic de la ei pentru ca nu vand nimic. SUA nu are niciun producator de echipamente de retea mobila. Ei doar zic sa nu folosim Huawei pentru ca ne vulnerabilizam pe noi cat si pe ei din moment ce suntem in NATO si folosim echipamentele astea pentru comunicatii.
   Ericsson si Nokia sunt firme suedeze iar Samsung din Corea de sud