G4Media.ro

Bulgaria, exceptată de la embargoul privind petrolul rusesc până la sfârșitul lui…

Sursa foto: European Council

Bulgaria, exceptată de la embargoul privind petrolul rusesc până la sfârșitul lui 2024

Bulgaria a fost exceptată de la embargoul impus de Uniunea Europeană asupra petrolului rusesc până la sfârșitul anului 2024, a declarat marți, la Bruxelles, premierul bulgar Kiril Petkov, citat de CNN.

Mai multe detalii privind excepțiile prevăzute de UE vor fi dezvăluite în câteva zile, a declarat Petkov.

Potrivit acestuia, exceptarea va oferi Bulgariei timpul necesar pentru a-și adapta rafinăriile la procesarea altor tipuri de petrol.

De asemenea, el a declarat că este „bucuros” că cea de-a șasea rundă de sancțiuni UE împotriva Rusiei „va trece” și că „fluxurile financiare ale Rusiei vor înceta”.

Liderii Uniunii Europene au convenit luni să interzică majoritatea importurilor de petrol rusesc, ca parte a unui nou pachet de sancțiuni împotriva Moscovei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Bv Bulgaria!!!

  2. In realitate toate tarile sunt exceptate!! Absolut toate!!

    • in realitate esti un troll care citeste de pe prompter. intai tipati ca nu vreti sa vindeti petrol apoi tot voi tipati ca de ce nu cumpara europenii. uite ca sa intrebe p..stii.

  3. Embargou cu excepții nu e embargou.

    Occidentul trebuie sa se hotărască. Fie se înțelege cu Putin (și sacrifica Ucraina) fie ii declara război pe bune cu riscul nuclear asociat. „sancțiunile” economice nu vor funcționa atât timp cât sunt aplicate doar de vreo 40% din tarile globului și alea cu exceptii

    • ce nu pricepi tu (si altii) e ca, chiar daca ar fi embargou total, asta nu garanteaza ca dementul opreste razboiul in timp scurt. ca iti dau in scris ca daca exista siguranta asta ii aplicau super embargou. si daca nu il opresti rapid, nu faci decat sa risti revolte interne care sunt exact ce vor rusii.
      tu traiesti cu impresia ca embargou= oprire razboi. o tara nu se prabuseste chiar asa rapid, nici macar rusia care e super corupta. degeaba te amagesti. asa ca se merge pe compromisuri si e de inteles. in egala masura nici nu se sta degeaba.

    • Problema este ca daca nu avem o solutie rapida, pana la ceva sancțiuni eficiente, rușii isi termina treaba in Ucraina si noi rămânem in UE cu inflație si toate problemele. Iar Ucraina ramaene fara Donbas si eventual fara iesire la mare.