G4Media.ro

Bulgaria are de patru ori mai mulți turiști ruși decât înainte de…

Foto: G4Media.ro

Bulgaria are de patru ori mai mulți turiști ruși decât înainte de pandemie. Rușii vin prin Armenia și Turcia

În ciuda situației internaționale complicate, a absenței zborurilor directe, în perioada ianuarie-mai 2022 s-au înregistrat în total 33.584 de vizite ale turiștilor ruși în Bulgaria, care au dormit cel puțin o noapte la locul de cazare, proprietate proprie etc. Creșterea numărului de turiști ruși care au vizitat Bulgaria în primele cinci luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului 2021 este de 3,9 ori, a anunțat ministrul demisionar al turismului Hristo Prodanov, potrivit publicației 24 Chasa, preluată de Rador.

Creșterea numărului de turiști ruși are loc în ciuda suspendării tuturor campaniilor publicitare ale Bulgariei în Rusia.

„În ciuda absenței zborurilor directe între Rusia și Bulgaria, cetățenii ruși, inclusiv turiștii, călătoresc în stațiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre cu transferuri, în principal prin Istanbul și Erevan. Niciunul dintre turoperatorii ruși nu și-a declarat intenția de a închide Bulgaria ca destinație turistică, toți sunt pregătiți să-și continue munca și să se adapteze la noile condiții”, a mai spus Prodanov.

În noile condiţii, se fac încercări pentru o prezență cât mai activă a Bulgariei pe pieţele turistice din unele ţări din Europa de Est şi Asia Centrală, printre care Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan, Moldova şi Belarus, a precizat Ministerul Turismului de la Sofia. (Traducerea: Mirela Petrescu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Titlul e aiurea. Numarul turistilor e de 4 ori mai mare decat in timpul pandemiei cand a scazut drastic.

 2. Acum doua saptamani era articol ca litoralul bulgaresc este gol si prezenta rusilor este simbolica. Dracu’ mai intelege care este adevarul.

 3. Pr0stimea sustine nepasatoare regimul in loc sa puna presiune pe el.

 4. Dar cum intra rusii in UE? Au voie sa se plimbe ca la ei acasa? Si in Cipru era plin

 5. Daca isi permit sa plateasca in plus pe bilete de avion, sa faca una sau doua escale in plus, denota cat de mult iubesc rusii sa-si faca concediile in propria tara. Siberia, plina de paduri si aer curat, nu le place. Aia e buna doar pentru detinutii politici, nu?

 6. Cu blocadele astea, recesiunea este la ea acasă în Rusia de trebuie că săracii ruși să-și facă concediile în străinătate, la fel ca înainte. Despre ce sancțiuni și blocade economice vorbim, despre ce scădere a nivelului de trai în Rusia, când Rusia a dezvoltat piața asiatică și compensează volumele de petrol și gaze din Europa asta este una și a doua câștigă din creșterile de preț.

  • Rusia vinde barilul de petrol cu pana in 50$ + transport pe rute foarte lungi in China si India. Mare castig are. Gaze nu pot exporta in Asia intrucat acesta pot fi transportate doar prin conducte, iar aceasta infrastructura este dezvoltata catre Europa, nu catre Asia.
   Iar rusii sunt ca noi. Ii intereseaza doar concedii, mancarica si bauturica. Nu mai pot ei ca soselele sunt rupte in gura sau ca spitalele pica pe ei. Dar o sa se termine si banii de concedii pana la iarna.

  • Pai tu cu siguranta vb de alte sanctiuni. Cresteri de pret la gaze???? 😂😂😂😂😂. Eu zic sa afli intai cu cat vand in est si cu cat in vest. Vb dupa aia de “cresteri”.

 7. Totusi nu inteleg de ce turistii rusi mai primesc viza turistica pentru calatorie in Europa? Si chiar si vize de afaceri? Deoarece exista sanctiuni economice serioase din partea EU, ei pentru ce afaceri mai vin in Europa? Si daca unii dintre ai au firme inregistrare in EU – de obicei folosit ce paravan sa poate sa ceara vize Schengen cu intrari si iesiri multiple – de ce nu sunt luate la puricat si vazut daca mai au activitati?

 8. Te contrazici singur. Cum nu e si pr0stimea problema?

 9. Sancțiunile occidentale pentru Rusia sunt la fel ca condamnarea lui Sorin Oprescu.