G4Media.ro

Bugetul SRI, micșorat cu 150 de milioane de lei, SPP și SIE…

Bugetul SRI, micșorat cu 150 de milioane de lei, SPP și SIE pierd și ele. Dragnea ceruse diminuarea bugetului SRI cu 455 de milioane de lei. Coaliția PSD-ALDE, un semi-eșec în Parlament

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au acordat marţi raport favorabil bugetului SRI, cu o diminuare de 150 de milioane de lei faţă de forma transmisă de Guvern, deși Liviu Dragnea ceruse o scădere mult mai drastică, de 455 milioane de lei. Coaliția de guvernare PSD-ALDE a votat doar unul dintre cele trei amendamente depuse de Dragnea la legea bugetului, potrivit Agerpres.

Decizia a fost luată cu 20 de voturi „pentru” şi 13 „împotrivă” în comisiile reunite de buget-finanțe. Amendamentele vor merge la votul final din plen la finalul acestei săptămâni.

Amendamentul depus de Dragnea și adoptat de comisiile de buget vizează diminuarea bugetului SRI cu suma de 150 de milioane de lei, astfel: de la capitolul „Ordine publică şi siguranţă naţională” suma de 140 de milioane de lei din care 75 de milioane de lei de la titlul „Cheltuieli de personal”, 40 de milioane de lei de la titlul „Bunuri şi servicii”, 10 milioane de lei de la titlul „Transferuri între unităţile ale administraţiei publice” şi 15 milioane de lei de la titlul „Active financiare”; şi de la capitolul „Învăţământ”, titlul „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” – 10 milioane de lei.

Unde se duc acești bani? La bugetul fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, pentru suplimentarea subvenției de echilibrare către Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Și de la bugetul SIE a fost tăiată suma de 30 de milioane de lei pentru același scop, iar SPP a pierdut 50 de milioane de lei. Tăierile tuturor bugetelor celor trei servicii a venit ca urmare a amendamentului depus de Liviu Dragnea.

În schimb, comisiile de buget-finanţe au respins amendamentul lui Dragnea privind diminuarea bugetului SRI cu suma de 295.000.000 de lei de la capitolul „Ordine publică şi siguranţă naţională”. Banii urma să alimenteze bugetul Ministerului Sănătății pentru programele care vizau furnizarea de Vitamina D, testele prenatale Panorama și teste de markeri tumorali. Coaliția PSD-ALDE nu a reușit să adune voturile necesare și pentru acest amendament.

Bugetul propus pentru Serviciul Român de Informaţii în 2019 în forma transmisă Parlamentului de către Guvern era de peste 2,4 miliarde de lei, în creştere cu 4,82% faţă de execuţia preliminată din 2018.

Potrivit proiectului de buget transmis de Guvern Parlamentului, în acest an, SPP avea alocată suma de 233,8 milioane de lei, cu 20,77% mai mare decât cea de anul trecut.

Bugetul alocat SIE în forma propusă de guvern era de 313 milioane lei, în creştere cu aproximativ 7% faţă de execuţia preliminată în 2018.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Românilor le plac spionii ruşi, de-aia i-au votat.

  2. Cu „Ordinea publică şi siguranţă naţională”  nu se ocupa preoții, psihologii pulanele jandarmilor si Dancila – nu neaparat in aceasta ordine…

  3. Sa vedem jumatatea plina a paharului, PSD isi tine promisiunile si investeste banutii in infrastructura, educatie si sanatate, nu sri si sie! Felicitari PSD!

  4. Da’ de ce postezi mereu ma cu numele lu Gabriela Constantinescu arzate-ar focu sa te arza cu toti acolitii tai, ca sugeti….sangele la oameni de-atata timp de ne-ati distrus! Atat de prost esti ca nici macar un nume nu poti sa-ti gasesti fi-mi-ar scarba de tine sa-mi fie!? Da asa sunteti voi, escrementele astea umane parazite, aveti impresea ca toata lumea e niste prosti si voi mirositi frumos, prafu’ si pulberea s-aleaga de voi, ca sa ma esprim asa… mai elegant. Feicule!…. c-am mai invatat de la baiatu’ meu niste cuvinte d-astea straine….da’ tot pe romaneste imi place sa le spun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.