G4Media.ro

Bugetul Primăriei Sectorului 2 a fost rectificat: Finanțarea alocată pasajului Doamna Ghica,…

Sursa foto: Facebook/ grupul Pasaj Doamna Ghica

Bugetul Primăriei Sectorului 2 a fost rectificat: Finanțarea alocată pasajului Doamna Ghica, redusă cu 30 de milioane de lei / Creștere a sumei alocate burselor pentru elevi cu 2,1 milioane de lei / Reducere cu 2,2 milioane de lei a bugetului alocat „susținerii cultelor”

Consiliul Local Sector 2 a aprobat, joi, rectificarea bugetului general al acestei unităţi administrative pe 2021, contribuţia la finanţarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica fiind diminuată cu 30 de milioane de lei, dar s-a suplimentat cu aproape 40 de milioane de lei reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe.

„Preţurile la materialele de construcţie au explodat şi trebuie să ne ajustăm la realitatea existentă a zilelor noastre. Odată cu creşterea preţurilor la energie, au crescut şi preţurile materialelor de construcţie nu doar în Sectorul 2, ci în toată ţara, în acest sens, Guvernul dând o OUG care să permită ajustarea preţurilor. Din aceste motive cumulate, Trustul de Clădiri Metropolitane (TCM) a executat lucrările la suprafaţă şi cele de utilităţi, nu a făcut o cerere de decontare către Primăria Sectorului 2, drept urmare aceşti bani nu au fost accesaţi până acum.

În paralel, cei de la BEI, ţinând cont şi de turbulenţele existente, ne-au cerut să demonstrăm bonitate financiară, să demonstrăm că avem în buget bani inclusiv pentru anul viitor, cota parte a bugetului local. Chiar dacă aceşti bani nu vor fi cheltuiţi probabil anul acesta, ca o precondiţie de efectuare a tragerii de 100 de milioane de lei de la BEI, a trebuit să punem în buget aceşti bani. Deci, practic este o tehnicalitate în acest moment, nu cred că vom cheltui cei 40 de milioane de lei, care se duc acum la blocuri, nu cred că vom putea să-i cheltuim (…), dar este o tehnicalitate de care avem nevoie, pentru a demonstra bonitate către BEI”, a explicat primarul Radu Mihaiu.

Totodată, suma alocată burselor din învăţământ a fost suplimentată, în baza unui amendament, cu 2.130.000 lei, bani care au fost transferaţi de la capitolul bunuri şi servicii.

Consilierii locali au mai decis, printre altele, diminuarea, cu 2.238.000 lei a bugetului alocat capitolului Servicii religioase – „Susţinerea cultelor”.

Sursa foto: Facebook/ grupul Pasaj Doamna Ghica

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. nu se putea diminua la 0, servicii religioase?!

 2. Redactia, puteti corobora si voi putin 2-3 articole de-ale voastre, ca sa dati o explicatie rezonabila lucrurilor din articole? Ce le-a venit de au majorat sumele pentru burse, asa, dintr-o data?! Ce s-a intamplat?

  Avem asa:

  1) OMECTS 5576/2011
  Art. 8 (1) lit. a), „Bursele de merit se acordă elevilor care au rezultate deosebite la învăţătură: au obţinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare”.

  2) HG nr. 1.064 din 4 decembrie 2020 pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social:
  Bursa minima = 100 lei lunar.

  3) In ultimul an, cel cu pandemia si scoala online, jumatate din populatia scolara de nivel gimnaziu si liceu (din intreaga tara!!!) au luat medii peste 8,50!!

  (1) + (2) + (3) => prin efectul legii trebuie sa premieze cu burse de merit mult mai multi elevi, inclusiv vreo 10% analfabeti functional. 💡

  Merci frumos, dar nu beau bere …

 3. O noua pacaleala pluserista: au dat 30 de milioane la pasajul Doamna Ghica ca sa ii retraga dupa cateva luni. Focile au aplaudat deja.

  • Da GigiPnl, pentrucă nu au bani pentru burse si alte cheltuieli necesare, deorece PNL nu finanțează primăriile Usr.

  • Oricum pasajul ala e o prostie imensa (si cred ca si foarte costisitoare). Daca voiau sa faca ceva bun puteau sa faca un pasaj subteran, dar de, de ce sa faci ceva bine daca poti face o prostie , aparent mai ieftina (dar aranjam „noi” preturile dupa ce incepem lucrarile de rezulta ceva astronomic de parca ar fi placat cu aur). La Obor s-a putut, la Muncii la fel (partial, ar mai trebui trecute liniile de tramvai pe centru, ca la Obor) dar la Doamna Ghica nu se poate fiindca aceasta a fost dintr-o familie aristocrata si trebuie sa se uite de sus la ceilalti oameni cind le trece cu caleasca pe la ferestre.

 4. Iese esti un…pietoni fără minte, căci dacă te-ai uita pe harta București ai observa un flux de transport continuu prin d-na Ghica, ca d-aia s-a finalizat aceasta artera, ca sa se circule fluent spre Pipera zona industrială si spre/dinspre A3. Esti la fel ca primarul se forului 2…habarnisti. el mai e si furacios..