G4Media.ro

Bugetul Capitalei propus de Gabriela Firea a fost adoptat inclusiv cu voturile…

Bugetul Capitalei propus de Gabriela Firea a fost adoptat inclusiv cu voturile a doi consilieri PNL. Ciprian Ciucu: Doi blatişti. Zilele acestea separăm grâul de neghină

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat bugetul general al Primăriei Capitalei pe 2020 de circa 10 miliarde lei, adică peste 2,1 miliarde euro, consilierii PNL Alexandru-Hazem Kansou şi Cristian Olteanu votând alături de PSD, în ciuda interdicției partidului din care fac parte.

Fostul consilier general PNL Ciprian Ciucu i-a acuzat pe cei doi colegi de partid care au votat alături de Gabriela Firea că „sunt înclinaţi spre blaturi”, lăsând de înţeles că vor fi sancţionaţi de partid pentru că „nu au respectat deciziile Biroului Politic”.

„Despre cei doi membri PNL din Consiliul General care sunt mână în mână cu Firea: PNL Bucureşti a trecut printr-o reformă profundă. Nu se poate întâmpla instantaneu, sunt proceduri statutare de care trebuie să ţii cont pentru a face lucrurile în ordine. În legătură cu cei doi „colegi” liberali care i-au votat proiectele lui Firea… Îi ştim, pentru noi nu a fost o surpriză. Sunt din vechea gardă, sunt cei care au deţinut în trecut puterea în PNL Bucureşti, sunt cei înclinaţi spre blaturi. Nu i-am putut da afară la timp pentru că avem nevoie de motive statutare care să ofere consistenţă juridică acestei acţiuni. (…) Ei sunt doar rămăşiţe de care vom scăpa zilele acestea, pentru că avem suficiente motive statutare (nu au respectat deciziile Biroului Politic. (…) Aşa că nu vă înfierbântaţi şi nu generalizaţi că PNL e pe blat cu Firea, nu suntem, este vorba de doi trădători, doi blatişti, două rămăşiţe şi zilele acestea separăm grâul de neghină”, susţine Ciucu.

Proiectul de buget propus de Firea a trecut cu 33 de voturi ”pentru”, 15 ”împotrivă” şi 3 abţineri.

Cheltuielile de personal sunt estimate la aproximativ 1,9 miliarde de lei. Sunt prevăzute cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare totală de circa 1,9 miliarde lei.

Primarul general, Gabriela Firea, a spus, la începutul şedinţei CGMB, că peste 500 de milioane de euro sunt pentru fluidizarea traficului, peste 200 milioane de euro pentru servicii publice (termoficare, iluminat, apă, canal), peste 100 milioane de euro pentru sănătate, peste 100 milioane de euro în domeniul protecţiei sociale.

Înainte de vot, Firea a declarat că „la Primăria Capitalei este democraţie”, pentru că se dezbate proiectul de buget. „Guvernul s-a dus în Parlament să-şi asume răspunderea pe buget. (…) Mare diferenţă între doi lideri politici”, a adăugat ea.

Consilierul general ALDE Tudor Tim Ionescu a arătat că bugetul este al bucureştenilor. „Fac un apel la toţi consilierii generali, putem să-l ameliorăm, dar haideţi să-l votăm acum! Grupul ALDE va vota acest buget”, a menţionat Ionescu.

Consilierul PSD Ancuţa Florea a depus un amendament vizând modificări de sume la mai multe obiective de investiţii, care a fost adoptat.

Şi consilierul USR Alexandru Gâdiuţă a depus un amendament privind creşterea sumelor pentru reabilitarea sistemului de termoficare, pentru spitale şi infrastructură, însă nu a trecut.

„Principala problemă a acestui buget este că nu e ancorat în realitatea bugetară a Capitalei, nu ţine cont de experienţa anilor anteriori. (…) Există o mare supraestimare a veniturilor, asta ne va face să sacrificăm investiţiile”, a spus Gâdiuţă.

El a amintit că anul trecut au fost opt rectificări bugetare.

Consilierul USR Ana-Maria Ciceală a susţinut că bugetul e grevat de 2 ani de companii declarate ilegale definitiv în instanţă.

„Principala problemă a acestui buget e că e o minciună”, a declarat consilierul general PNL Stelian Bujduveanu. El a explicat că bugetul îşi propune venituri de peste 7 miliarde de lei, or anul trecut veniturile obţinute au fost de 4 miliarde de lei.

„Grupul PNL va vota împotriva acestui buget (…) pentru că este un buget ireal, fantasmagoric”, a adăugat Bujduveanu.

Citește și: Nicuşor Dan: Bugetul PMB nu are nicio legătură cu realitatea. Veniturile, estimate la 7,2 miliarde de lei, sunt supraevaluate. În ultimii ani nu au fost încasări mai mari de 4 miliarde

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „Grupul PNL va vota împotriva acestui buget (…) pentru că este un buget ireal, fantasmagoric”, a adăugat Bujduveanu.

    Numai că, după vot, PNL se plânge de blatişti din partid. Adică, de oameni valoroşi, ca Emanoil Savin şi Daniel Constantin.

  2. bine ca v-ati prins ca e blatist, ca daca va uitati pe pagina lui Olteanu nu vedeati ca redistribuie postarile lui Piperea…
    cine stie ce aranjamente din PUZ ii coafeaza si pe ei, si dau motiv ca vezi Doamne se gandesc sa nu blocheze activitatea primariei ..
    eeee, au fost 3.5 ani, mai avem 4 luni.. numaratoare inversa..daca cineva crede ca nu se vor descoperi manariile, ulterior, se inseala…poate vom avea si noi legea ilicitului, nici bucuria de a ramane cu banii nu o vor gusta. POate se gaseste un procurer ca in Bulgaria, sa reia toate cazurile de privatizare si improprietarire..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.