G4Media.ro

Bugetul alocat Culturii, pentru 2022, reprezintă 0,1% din Produsul Intern Brut, fiind…

Sursa Foto: Facebook/ TNB

Bugetul alocat Culturii, pentru 2022, reprezintă 0,1% din Produsul Intern Brut, fiind cu 45% mai mare decât în 2021

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spune că pentru prima dată, bugetul alocat pentr cultură reprezintă 0,1% din Produsul Intern Brut, fiind cu 45% mai mare decât cel din 2021

Într-un mesaj publicat vineri pe Facebook, Romaşcanu a spus că este vorba despre „un buget echilibrat, centrat pe investiţii, dar şi cu un pachet social important”.

„Cultura are pentru prima dată alocat un buget ce reprezintă 0,1% din PIB, cu 45% mai mare decât în 2021, premisă a îndeplinirii la un nivel decent a obligaţiilor ce revin ministerului”.

El a dat exemplu banii pentru schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural, „sector masiv afectat de pandemie”; resurse pentru pregătirea Timişoara – Capitală Culturală Europeană, dar şi resurse pentru restaurarea şi conservarea patrimoniului, programe culturale pentru instituţiile subordonate, programe ale sectorului independent, proiecte majore de investiţii – Muzeul Naţional de Istorie a României, Opera din Iaşi, restaurarea Vilei Florica; programul LIMES.

Sursa Foto: Facebook/ TNB

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ,, Cultura are pentru prima dată alocat un buget ce reprezintă 0,1% din PIB, cu 45% mai mare decât în 2021, premisă a îndeplinirii la un nivel decent a obligaţiilor ce revin ministerului”.
    Ne meritam soarta! Pentru domnul ministru e o mare realizare. Off, mama măsi de treaba, ca nu ne revenim…

  2. Nu poti sa faci buget pentru cultura cu ctrl+c si ctrl+v

  3. Cultura de bostani.