G4Media.ro

Budăi, despre protestele de la sediul PSD: Sunt îndreptăţiţi, din punctul meu…

Budăi, despre protestele de la sediul PSD: Sunt îndreptăţiţi, din punctul meu de vedere, pentru că timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic bun / Despre greva profesorilor: Venim totuşi după doi ani de îngheţări în sistemul de salarizare

Ministrul Muncii, Constantin Marius Budăi a declarat, miercuri, după ce s-a întâlnit la sediul partidului cu reprezentanţii INS, care au protestat în faţa sediilor PSD şi PNL, că aceştia sunt îndreptăţiţi, ”pentru că timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic bun”. Ministrul s-a referit şi la greva de avertisment a profesorilor arătând că ”au dreptate să fie nemulţumiţi, venim totuşi după doi ani de îngheţări în sistemul public de salarizare”, transmite News.ro

”Am avut o discuţie, spun eu, constructivă şi am apreciat în primul rând dispoziţia la dialog a reprezentanţilor salariaţilor din Institutul Naţional de Statistică. Discuţia s-a axat pe ceea ce noi am început deja să lucrăm de la 1 ianuarie: se va organiza la nivel de Guvern un comitet interministerial care va avea ca obiectiv principal analiza asupra a ceea ce mai este de implementat din legea salarizării”, a spus Budăi, după discuţiile cu reprezentanţii INS.

Ministrul Muncii a arătat că, personal, se bucură că oamenii au venit la PSD.

”Înseamnă că aici găsesc un sprijin şi au o speranţă că vom avea o perspectivă. Am agreat de la Consiliul Naţional Tripartit cu partenerii sociali această analiză pe care o vom face împreună cu partenerii sociali şi soluţiile le vom construi împreună şi le vom comunica transparent tuturor lucrătorilor.

Au nevoie de acea perspectivă asupra a ceea ce se va întâmpla cu veniturile dumnealor, ţinând cont şi de criza socială, criza economică, criza preţurilor din energie. Suntem extrem de deschişi la dialog”, a mai precizat ministrul Muncii.

Marius Budăi a arătat că la discuţii a fost preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi trei reprezentanţi ai INS.

”Am agreat să menţinem legătura în continuare şi, pe măsură ce înaintăm cu acel comitet interministerial şi avem date şi edificăm soluţii, să le găsim, astfel încât până la sfârşitul lui martie să prezentăm şi ceea ce am lucrat, şi perspectiva pe care dumnealor sunt îndreptăţiţi, din punctul meu de vedere, să o ceară, pentru că timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic bun. Au apreciat ceea ce am discutat şi ceea ce s-a dat vizavi de voucherele de vacanţă, dar oamenii au aşteptări şi e şi normal să aibă aşteptări”, a spus el.

Budăi s-a referit şi la greva de avertisment a profesorilor.

”Alţi lucrători din sistem spun că „măcar profesorilor le-aţi dat ceva”, profesorii sunt nemulţumiţi şi au dreptate să fie nemulţumiţi, venim totuşi după doi ani de îngheţări în sistemul public de salarizare. Suntem în situaţia în care s-a agreat la nivel de coaliţie şi constituim acel comitet interministerial să căutăm soluţii şi să rezolvăm problema, pentru că pe oameni asta îi interesează. Eşti la guvernare? Trebuie să găseşti soluţii!”, a afirmat el.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Smecherii astia sunt capabili de orice, lumea protesteaza si ei ” poi e normal, in urma cu 15 ani a fost greu „

  • Si mie imi este greu . Nici eu nu am primit marire de salar de doi ani , dar lucrez la privat . Nu vreau sa fiu rau , dar d-nii profesori au stat acasa in pandemie si au facut mii de bursieri de merit . Ar trebui sa le taie salariile . nu sa le mareasca .

 2. Pentru pensii speciale PNL PSD UDMR au bani garla dar cand vine vorba de profesori si medici banii se evapora miraculos din buget. Poate tipareste mai multe hartii analfabeta Dancila de la BNR si ne scoate din ciza asta cu o inflatie galopanta

  • Si mie imi este greu . Nici eu nu am primit marire de salar de doi ani , dar lucrez la privat . Nu vreau sa fiu rau , dar d-nii profesori au stat acasa in pandemie si au facut mii de bursieri de merit . Ar trebui sa le taie salariile . nu sa le mareasca .

  • Abureli . Exista Legea 153/2017 care prevedea mărirea salariilor. De ce nu se aplica? Pentru magistrați s-au găsit rapid bani pentru mărirea salariilor și pensiilor cu cate 20%.

 3. MINTE ACEST budai, sofer, DE INGHIATA MAREA!

 4. Pai PSD a dat legea care crestea veniturile profesorilor cu peste 40%, pe vremea guvernului Orban. PSD chipurile era in opozitie, dar avea majoritate in parlament, asa ca a dat cateva legi de crestere a salariilor, ca nu dadea bani de la el.
  In plina perioada de pandemie, cu economia afectata, in 2020 si 2021, nu au fost bani pentru cresterile astea, care au fost prorogate, dar PSD tipa din opozitie „aplicati legea, dati banii profesorilor”.
  Acum, la putere, de ce nu mareste PSD salariile profesorilor cu 40%? De ce nu da 6% din PIB pentru educatie, asa cum scrie in lege?

  • PAI TOCMAI DE ASTA A ORGANIZAT PSD „PROTESTUL” SA LE DEA. SINDICALISTII SUNT CUREAUA DE TRANSMISIE A PARTIDULUI.

 5. ascutati-l pe nea Budai.
  „am agreat aceasta analiza si va comunica tuturor lucratorilor.”
  a mai agreat de cateva ori, a mai comunicat, e deschis, speranta e cu ei ministru „tip-top”!!

  scoate banii Budai!
  cat mai multi, cat mai inflationisti.
  mai ales pentru anumiti bugetari. ptr cei speciali gasiti rapid.

 6. De aici reiese ca inclusiv in anul 2020 nu s-a intamplat nimic bun. PSD a controlat activitatea legislativa din Parlament si avea cum sa faca lucruri bune, dar nu a facut-o. Au din nou ocazia sa si faca ceva, nu doar sa spuna ce nu au fost in stare sa faca.

 7. Acum este momentul ca pisdistii, alături de toți susținătorii lor, să dea salariile și pensiile promise, și tocate zilnic la tembeliziunile de partid. Sunt bani!