G4Media.ro

București, Sectorul 5: Zeci de utilaje și 200 de lucrători acționează pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

București, Sectorul 5: Zeci de utilaje și 200 de lucrători acționează pentru deszăpezirea căilor de acces la unităţi de învăţământ, spitale, instituţii publice şi staţii STB

Două sute de lucrători şi zeci de utilaje acţionează în teren, duminică, pentru deszăpezirea căilor de acces către unităţile de învăţământ, spitale, instituţiile publice şi staţiile STB din Sectorul 5, a afirmat city managerul Rareş Hopincă, conform Agerpres.

„De pe marile bulevarde şi străzile din sector, zăpada a fost degajată încă din cursul nopţii, iar de dimineaţă au început intervenţiile de deblocare a căilor de acces către cele peste 50 de unităţi de învăţământ din Sectorul 5, spitale şi staţiile STB. Avem în teren peste 200 de lucrători şi zeci de utilaje. S-au folosit peste 200 de tone de material antiderapant”, a precizat Rareş Hopincă, într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 5.

Echipele aflate în teren au intervenit la mai multe adrese pentru degajarea căilor de acces şi pentru înlăturarea pericolului, după ce, din cauza zăpezii şi a vântului puternic, mai mulţi arbori au fost puşi la pământ.

„Din păcate, avem peste 20 de copaci doborâţi de vânt, iar o parte au avariat maşinile parcate în proximitate. Proprietarii acestora trebuie să ştie că Primăria Sectorului 5 acordă despăgubiri, în baza unei solicitări, care trebuie depusă în termen de 15 zile, conform Hotărârii Consiliului Local Sector 5, nr. 176/30.09.2021”, a explicat city managerul Sectorului 5.

Primăria Sectorului 5 informează că a transmis către Primăria Capitalei peste 3.000 de solicitări de avize pentru defrişarea şi toaletarea copacilor.

„Deşi majoritatea reprezintă situaţii de urgenţă, cum sunt cele menţionate anterior, Primăria Municipiului Bucureşti întârzie nepermis de mult emiterea avizelor”, se susţine în comunicatul citat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. publicitate?

 2. Care zapada?

 3. @G4M
  Care e tariful pentru aberatiile astea ?
  Despre ce deszapezire vorbim daca zapada nu e ?
  Sau ne intoarcem la vremurile (sper apuse ale duamnei firea) cu inchiderea scolilor pentru o zapada de un deget ?

 4. Nu mai e zăpada că a fost deszăpezită de zecile de … care au acționat

  • Deszăpezirea se face și fără zăpad. Finul știe de ce . Publicitate ieftină

 5. Respect pentru ca avem city manager și unitățile de deszăpezire își fac treaba cum trebuie