G4Media.ro

Bucureștenii din Sectorul 2, invitați să se înscrie pentru a face parte…

Sursa Foto: Facebook

Bucureștenii din Sectorul 2, invitați să se înscrie pentru a face parte din consiliile de administrație ale școlilor

Primarul Radu Mihaiu, i-a invitat, pe locuitorii din Sectorul 2 să se înscrie pentru a face parte din consiliile de administraţie ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar. „Vă lansez o provocare – fiți reprezentantul primarului în Consiliul de Administrație al unității de învătământ din cartierul în care vă aflați”, le-a transmis Mihaiu bucureștenilor din Sectorul 2, prin intermediul paginii de facebook.

Reţeaua de unităţi de învăţământ preuniversitar din Sectorul 2 constă în 85 de instituţii: grădiniţe, şcoli, licee, Clubul sportiv şcolar nr. 2, Clubul sportiv Dinamo şi Clubul Copiilor.

„Sunt 85 de unităţi de învăţământ şi până acum din partea primarului erau desemnaţi tot felul de directori din structurile subordonate sau din structurile Primăriei care, fiind foarte ocupaţi, de multe ori nu ajungeau în aceste consilii de administraţie. Am spus: ‘De ce să păstrăm această cutumă? Haideţi să implicăm cetăţenii!’. Aşa că astăzi invit cetăţenii Sectorului 2 să se implice şi să fie reprezentantul primarului în consiliul de administraţie al şcolii de cartier de unde sunt, în aşa fel încât să putem împreună să cunoaştem şi problemele comunităţii şi problemele şcolii şi să se creeze acea punte de care avem atâta nevoie între nevoile comunităţii, nevoile şcolii şi administraţia locală”, a declarat Radu Mihaiu într-o conferinţă de presă.

Selecţia reprezentanţilor primarului Sectorului 2 în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar va fi realizată în urma studierii aplicaţiilor trimise de cetăţeni pe site-urile www.ps2.ro şi www.invatamantsector2.ro. Înscrierile au început miercuri şi pot fi depuse timp de două săptămâni.

El a precizat că a colaborat cu ONG-uri de profil din domeniul educaţiei, împreună cu care Primăria Sectorului 2 a elaborat o metodologie prin care să fie selectaţi cetăţenii care vor fi reprezentanţii primarului în consiliile de administraţie ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

Potrivit acestuia, cetăţenii vor fi selectaţi pe baza câtorva criterii – ei trebuie să fie reprezentanţi ai comunităţii şi să aibă un grad de înţelegere a procesului educaţional – de o comisie formată din doi membri din cabinetul primarului şi reprezentanţi ai ONG-urilor.

Emanuel Beteringhe, reprezentant al Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie, a spus că a fost creat un profil de competenţe pe care trebuie să îl aibă reprezentanţii primarului în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar. Aceştia trebuie să cunoască ceea ce presupune un consiliu de administraţie, să fi fost într-o funcţie managerială sau să fi făcut echipe, să înţeleagă ce înseamnă buget al şcolii, partea de transparenţă.

În opinia sa, demersul Primăriei Sectorului 2 e parte a unui proces important de profesionalizare a managementului şcolar.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a subliniat importanţa implicării cetăţenilor din Sectorul 2.

„E important să fim alături de şcoală, de Primărie şi împreună să dezvoltăm Sectorul 2. Se poate să dezvoltăm Sectorul 2. Sunt astăzi aici şi în calitate de om politic şi îmi doresc să văd implicarea dumneavoastră reală, implicarea comunităţii în viaţa şcolii. Şcoala poate să se dezvolte numai dacă vom fi cu toţii în acest demers. De aceea, consider că iniţiativa domnului primar Radu Mihaiu e o iniţiativă extraordinară şi poate că în felul acesta putem dezvolta această iniţiativă şi la nivelul municipiului Bucureşti”, a declarat Monica Anisie, conform Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...