G4Media.ro

Brexit: UE ar fi dispusă să extindă termenul după 29 martie 2019…

Brexit: UE ar fi dispusă să extindă termenul după 29 martie 2019 – surse The Telegraph

Liderii Uniunii Europene ar fi dispuși să extindă termenul de aplicare a Articolului 50 din Tratatul UE, care prevede ieșirea Marii Britanii din UE la 29 martie, anunță ziarul britanic The Telegraph, care citează surse politice.

May insistă că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, dar surse europene au declarat pentru The Telegraph că liderii UE sunt deschiși pentru extinderea termenului – limită de ieșire din uniune pentru a evita un Brexit fără acord între cele două părți.

Un astfel de scenariu va fi discutat dacă Parlamentul Britanic va respinge acordul pentru Brexit negociat între guvernul condus de Theresa May și UE. Discuția ar putea avea loc pe 13 decembrie, când premierul Theresa May va merge la Bruxelles pentru noi discuții cu liderii UE.

Guvernul britanic a pierdut marți un vot-cheie în Parlament în legătură cu Brexitul, semn al slăbiciunii sale extreme chiar înaintea debutului celor cinci zile de dezbateri tensionate asupra tratatului de divorț de Uniunea Europeană și a unui vot asupra textului acordului care va fi decisiv în privința viitorul Marii Britanii, scrie AFP.

Deputații au apreciat, cu 311 voturi la 293, că Executivul condus de către Theresa May a comis „o sfidare a Parlamentului“, refuzând să publice integral avizul juridic asupra acordului de Brexit, negociat crâncen timp de 17 luni cu Bruxellesul.

„Este foarte semnificativ asupra planurilor constituțional și politic. Faptul că această Cameră apreciază că întreg Guvernul a comis o sfidare este fără precedent“, a comentat deputatul laburist Keir Starmer.

Avocatul general Campos Sánchez-Bordona arată într-o opinie publicată marți că CJUE (Curtea de Justiție a UE) ar trebui să decidă că Marea Britanie poate renunța la Brexit. Opinia avocatului general nu este obligatorie pentru CJUE, dar ea este primul pas înainte de deliberarea magistraților europeni.

Foto: Theresa May (Contul personal de Facebook)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Brexitul se clatina, iar Rusia este in pericol ca victimele ei din Anglia sa se trezeasca la realitate inainte sa-si sinucida economia.

  2. Sa fim seriosi, UK nu va organiza un nou referendum mai devreme de 20-30 de ani si numai daca pana atunci Franta, Italia, etc, nu se prabusesc.

  3. UE extinde termenul de teama pentru ca Brexitul sa nu se produca in timpul presedintiei Dancila.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.