G4Media.ro

Brexit: Pescarii francezi se tem că nu vor mai avea acces în…

Brexit: Pescarii francezi se tem că nu vor mai avea acces în apele britanice, de unde provine 30% din cifra lor de afaceri, și cer negocieri ferme. „Ar însemna aproape condamnarea la moarte”

Președinții consiliilor regionale din Hauts-de-France, Normandia și Bratania, regiuni din nord-vestul Franței, au reclamat într-o scrisoare publică adresată Guvernului în care solicită angajarea într-un „dialog constructiv, dar ferm” cu Marea Britanie în legătură cu impactul Brexitului asupra pescuitului, în condițiile în care 30% din cifra de afaceri a pescarilor francezi provine din apele britanice, relatează AFP.

„Trebuie cu orice preț să fie evitată o bătălie a pescarilor”, se arată în scrisoarea celor trei.

Aceștia se tem ca responsabilii britanici să nu decidă să „reia controlul asupra apelor lor teritoriale” în cadrul negocierilor acordului privind relațiile viitoare dintre Marea Britanie și UE. Or, conform scrisorii, „numeroase comunități locale” depinde pescuit și „marea majoritate a capturilor lor sunt făcute în apele britanice”. „A le interzice accesul ar însemna aproape condamnarea lor la moarte”, avertizează cei trei președinți de consilii regionale.

Ei solicită de asemenea ca Guvernul francez să angajeze un „dialog constructiv, dar ferm” cu britanicii asupra acestui subiect sau ca Franța să intervină „la nivel european” pentru a apăra interesele pescarilor francezi în negocieri, având în vedere că francezii realizează 30% din cifra de afaceri în apele britanice, foarte bogate în PSD.

Citește și

Parlamentul European condiționează aprobarea acordului de liber schimb cu Marea Britanie de încheierea unui acord privind pescuitul până în iunie

Sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. ”foarte bogate in PSD”. Wtf? Va bantuie?

 2. Ce patetici sunt. Imi pare rau, astia chiar nu inteleg: UK nu va ceda accesul in apele teritoriale – pentru nimic. Ce „dialog constructiv, dar ferm” sa faca cu Britanicii??

  Britanicii nu sunt spalati pe creier cu limbajul de lemn comunist Francez gen „dialog constructiv, dar ferm” (asa cum face elita politica caviar Franceza iesita din Grandes Ecoles (un fel de Universitatea Stefan Gheorghiu in mai multe versiuni) si in special ENA – ii lasa pe fraierii care nu sunt elita sa vorbeasca un timp, ca sa oboseasca (asta fiind partea cu „dialogul constructiv”) si apoi le impune o decizie de sus exact asa cum ar fi facut si mai inainte (asta fiind partea cu „dar ferm”). Asociatiile astea Franceze sunt asa de patrunse de sindromul Stokholm al „cetateanului” Francez „protejat” de statul „tatuc” care ii tine in tzarc (si le da si una peste cap daca se apropie de gard) incat folosesc si ei tot limbajul cu care sunt ei tinuti in captivitate – pentru ca nu stiu altceva. Problemuta suplimentara a acestor Francezi „comunitati locale de pescari” este ca … Englezii nu-s Francezi.

 3. De fapt asta inseamna UE..acces nelimitat la resurse ale tarilor bogate..si acum ca Marea Britanie a iesit din UE nui mai pot jecmani de resurse si sunt suparati cei de la Bruxelles….

 4. Vorba unui cunoscut clasic in viața: ghinion!
  Numai proștii de români își vând resursele naturale pe nimic (petrol, gaze, terenuri). Britanicii vor dialoga și ei constructiv dar ferm: „leave means leave”. Valabil și pentru binele pescarii francezi.
  Francezii să pună mana pe cărțile de istorie și să mai citească despre iunie 1940.

 5. hai mai duce-ti-va in pana mea… doar profit aveti si voi in cap. la nivel mondial irosim 45% din mancarea produsa… doar pentru profit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.