G4Media.ro

Document: USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului de interne Lucian Bode,…

Sursa Foto: Facebook/ Lucian Bode

Document: USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului de interne Lucian Bode, inclusiv pe afacerea BMW. Moțiunea se intitulează ”Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat”

UPDATE 15.12: Moţiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare în şedinţa de marţi, a decis Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Update 13.18: Fragmente din textul moțiunii simple depusă de USR și Forța Dreptei împotriva lui Lucian Bode:

 • ”Cea mai mare reușită a domnului Bode, după aproape doi ani de mandat, este licitația cu dedicație pentru achiziția a 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui Klaus Iohannis. În schimb, acolo unde ar fi fost nevoie de domnia sa, nu s-a văzut niciun fel de implicare. Spre exemplu, de abia acum a început folosirea brățărilor de monitorizare a agresorilor în cazurile de violență domestică. Și e vorba doar de un proiect-pilot în câteva locuri”
 • Eficiența ministrului Bode s-a văzut și când l-a ajutat pe prietenul președintelui Iohannis să vândă Poliției Române 600 de BMW-uri „de numai 32.000 de euro, fără TVA”. Evident, printr-o licitație aranjată, cu un caiet de sarcini bine ajustat încât să câștige cine trebuie.
 • 98 de milioane de lei, fără TVA. În timp ce românilor li se spune de la nivelul Guvernului că trebuie să strângă cureaua, să mai stingă din becuri și să se învețe să mai stea în casă și la 19-20 de grade. 98 de milioane de lei, fără TVA. În timp ce polițiștii se plâng de uniformele de proastă calitate primite, de lipsa dotărilor și a sesiunilor de antrenament, de tavanele secțiilor de poliție care continuă să cadă peste ei.
 • Monitorizarea agresorilor cu brățări electronice, pentru protejarea victimelor violenței domestice, trebuia să fie funcțională în martie 2022, potrivit legii adoptate de Parlament. Nu este nici la ora actuală funcțională întru totul și nici nu va fi prea curând. Își asumă domnul ministru traumele victimelor care vor suferi din cauza acestei întârzieri?
 • Bineînțeles că nu s-a întâmplat nicio reformă a MAI. Ce s-a întâmplat, însă, am văzut cu toții la știri: polițiști prinși la furat în magazine, copile accidentate mortal pe trecerea de pietoni de polițiști, polițiști prinși luând mită de la șoferi, șefi de poliție care își amenință subordonații pentru a-i convinge să nu mai amendeze anumite firme și așa mai departe.
 • Să mai amintim de avioanele contrabandiștilor care se plimbă nedepistate și nestingherite prin spațiul aerian românesc? Să amintim că n-am aflat încă nimic despre autorii atentatului de la Arad? Să vorbim despre acțiunea de kompromat a jurnalistei Emilia Șercan, când Poliția s-a dovedit, sub conducerea ministrului Bode, mai degrabă Miliția din vremurile de tristă amintire, care acționează la comandă pentru a închide gura celor care îndrăznesc să vorbească despre sistemul mafiot cu epoleți?
 • Ofițeri de poliție care nu îi apară pe cetățeni, ci se întorc împotriva lor. Ofițeri de poliție care sunt apoi scăpați de orice răspundere. Aceasta este imaginea Poliției coordonate de Lucian Bode, imagine la nivel național, dar și internațional, după cum rezultă din Raportul pe 2021 al Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România.
 • Prin urmare, stimate doamne deputat, stimați domni deputați de la PSD, PNL și UDMR, vă revine dumneavoastră misiunea de a-l „trage pe dreapta” pe domnul Bode. Nu-l mai țineți în scaunul de ministru, trimiteți-l să doarmă liniștit pe bancheta din spate.

Citește aici textul integral al moțiunii simple

Update 12.09: USR a depus marți la Biroul Permanent al Camerei Deputaților moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, potrivit unui document consultat de G4Media. Moțiunea se intitulează ”Siguranță și încredere sau debandată și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat”.

Semnăturile pe moțiune vin de la deputații USR (44), grupul lui Ludovic Orban (10) și Tudor Benga, neafiliat (ex-USR), potrivit informațiilor G4Media.

Printre subiectele abordate de moțiunea de cenzură se numără și scandalul BMW.

Articol inițial: USR strânge semnături în Parlament pentru depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului de interne Lucian Bode, au declarat surse politice pentru G4Media. Cel mai probabil, moțiunea simplă are legătură cu achiziția celor 600 de BMW-uri de către Poliția Română de la compania Automobile Bavaria, Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis.

USR nu dispune de suficiente semnături pentru a putea depune singur o moțiune după ruperea de paridul lui Cioloș, astfel încât are nevoie de parlamentarii REPER sau de cei din gruparea lui Ludovic Orban.

Contractul este în valoare de 98 de milioane de lei, iar Sindicatul Europol acuză ministerul că a organizat o licitație cu dedicație, deoarece doar modele BMW s-ar fi putut califica după criteriile stabilite în caietul de sarcini, a informat Europa Liberă.

Conducerea Automobile Bavaria a transmis G4Media că întregul proces al licitației a fost public și că nu se poate vorbi de o o ”dedicație”.

 • Citește și:

Poliția cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt cu 98 de mil. lei / Sindicaliștii din poliție acuză o licitație cu dedicație / Iohannis a beneficiat gratuit de mașini BMW când era primar, iar în timpul campaniei din 2014 a locuit într-un apartament al omului de afaceri

Reacția lui Klaus Iohannis în cazul licitației pentru 600 de BMW-uri pentru Poliție, câștigată de prietenul său, Michael Schmidt: Dacă există suspiciuni atunci mă aştept la clarificări şi cam foarte repede / Prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat

EXCLUSIV Expert auto: Mașinile BMW cumpărate de poliția din Polonia cu aceleași specificații ca în România costă semnificativ mai puțin/ Cât costă întreținerea unui BMW în comparație cu alte mărci comparabile ca performanțe

Poliția Română: A fost semnat un acord cadru pentru minim 300, maxim 600 de autoturisme marca BMW, la un preț de numai 32.000 de euro fără TVA față de peste 38.600 de euro prețul de catalog / În toate achizițiile, au fost folosite, în principal, fonduri nerambursabile

Fără precedent: Șefii Poliției Române au chemat un sindicalist trimis în judecată pentru favorizarea unor temuți interlopi ca să apere achiziția BMW-urilor de la firma lui Michael Schmidt. ”Nu trebuie să mai fim cârcotași. Să dăm crezare celor care fac achiziția”

Câte licitații a câștigat prietenul președintelui Iohannis din 2015 încoace: Cele 600 de mașini de poliție reprezintă 25% din suma contractelor din ultimii 7 ani  câștigate de Automobile Bavaria cu instituții publice / Record în 2022: contracte în valoare de 223 de milioane de lei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

18 comentarii

 1. Care USR?!?
  Aaaaaaa ăla USR, mai exista?!?
  Nenea Barna ce mai face, i-a intrat copilul la facultate, oare cum mai arata nenea Barna?!?
  Mult rau si dezamagire a adus acest borfaș cu sosete colorate.
  E frumos sa ai șosete colorate, cand si spiritul la fel, altfel e ca la Kadarov, asasin dar ce mai iubește animalele.
  Ce a avut Barna cu USR?!? De ce l-a asasinat?!?
  Sa nu-mi spuneți ca atât l-a dus capul, nuuu creeeed!

  • Spune ZĂU cu limba scoasă!

   Talibanii ca tine, inclusiv Barna, au distrus USR-ul.

   Sunt votant USR, de aici si sindromul pătimaș pe care il recunosc, in nici un caz nu se poate zări sindromul postac in ce scriu, dar cum tu ai ochelari de cal . .

   Sa-ti fie rușine minte puțină ori hormoni mulți!

   Cat despre Barna toata ura pe mai departe si aceeasi intrebare: ce ai avut Barna cu USR?!? Atat te-a dus capul sau asta a fost misiunea ta?!?

  • categoric Barna a avut misiunea sa distruga USR.. poate nici n-a stiut de la inceput ce misiune are – e clar santajat cu un dosar. Mafia fesenista l-a ajutat discret sa devina presedinte USR stiind ca-l are la mana. Tare mi-e teama ca si Drula ( care aduce cu Basescu) e controlat tot de mafioti.

  • Catalinul su ge pu la si da lim bi in cu r :))

 2. Bode, care dormea pe bancheta din spate cand era ministru la transporturi și depășea coloana cauzând un accident, Bode care și-a secretizat teza de doctorat, Bode care e mai impostor decat plagiatorul parvenit universitar Cimpeanu. În fapt asta este penelul, care este fix ca pesedeu’ și care e depășit de numărul de infractori trimiși în parlament doar de hAUR.
  Reamintire, purtătorul de cuvânt hAUR a fost săltat de politie când încerca să între cu droguri în parlament, hAUR, al cărui președinte suporter analfabet, nu știa ca are permisul suspendat după ce a dat cu mașina peste o persoana, și făcea scandal ca lui nu i s-a adus la cunoștință ca are permisul suspendat.

 3. 1 Bode, care dormea pe bancheta din spate cand era ministru la transporturi și depășea coloana cauzând un accident, Bode care și-a secretizat teza de doctorat, Bode care e mai impostor decat plagiatorul parvenit universitar Cimpeanu. În fapt asta este penelul, care este fix ca pesedeu’ și care e depășit de numărul de infractori trimiși în parlament doar de hAUR.
  Reamintire, purtătorul de cuvânt hAUR a fost săltat de politie când încerca să între cu droguri în parlament, hAUR, al cărui președinte suporter analfabet, nu știa ca are permisul suspendat după ce a dat cu mașina peste o persoana, și făcea scandal ca lui nu i s-a adus la cunoștință ca are permisul suspendat.

 4. USL 2.0 toții hotii penalii coruptii si plagiatii la un loc,huoooooooo

 5. Luati-va gandul ca n-o sa plece nici un Bode,in vecii vecilor,la cat de „fidel” e maestrilor in manarii!

 6. Furați liniștiți Bude stă de șase 😂😂😂😂