G4Media.ro

BREAKING Un român a fost reținut de DIICOT pentru trădare în favoarea…

Foto: Captură facebook

BREAKING Un român a fost reținut de DIICOT pentru trădare în favoarea Rusiei. El a vrut să candideze la Primăria Ploiești. E acuzat că din 2022 a supravegheat obiective militare românești și NATO, a făcut fotografii și le-a transmis către diplomați din Ambasada Rusiei

UPDATE 3: Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat, vineri, că în urma acțiunilor specifice ale seviciului DIICOT a dispus reținerea unui cetățean român pentru trădare. SRI precizează că la propunerea sa un diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București, care beneficia de informațiile furnizate de cetățeanul român, a fost declarat persona non grata de către Ministerul Afacerilor Externe.

Comunicatul SRI:

În urma acțiunilor specifice ale Serviciului Român de Informații, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, la data de 23.05.2024, reținerea unui cetățean român, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Începând cu anul 2022, cetățeanul român a colectat informații cu caracter militar și a fotografiat tehnică militară de luptă și deplasarea personalului în proximitatea unor obiective militare românești sau aparținând NATO, amplasate pe teritoriul României. Informațiile colectate au fost transmise către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a cetățeanului român pentru o perioadă de 30 de zile.

În același caz, la propunerea Serviciului Român de Informații, un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, care beneficia de informațiile furnizate de cetățeanul român, a fost declarat persona non grata de către Ministerul Afacerilor Externe, la data de 24.05.2024, în temeiul art. 9 alin (1) al Convenției de la Viena din 18.04.1961 privind relațiile diplomatice, ratificată prin Decretul nr. 566/1968.

În cadrul acestei acțiuni, Serviciul Român de Informații a cooperat cu Direcția Generală de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Serviciul Român de Informații, împreună cu structurile naționale de informații, va continua monitorizarea atentă a acestor riscuri de securitate și informarea organelor de aplicare a legii, în scopul apărării securității naționale.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, vineri, că un diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București, declarat persona non grata pe teritoriul României.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 24 mai 2024, în cursul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, a însărcinatului cu afaceri a.i. al Federației Ruse la București”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

UPDATE 2: Portalul instanțelor confirmă că în dosar este vizat Piscan Alexandru Dorin.

UPDATE 1: Surse G4Media precizează că este vorba despre Alexandru Piscan, un ploieștean care anunța în urmă cu două luni, pe pagina sa de Facebook, că dorește să candideze la alegerile locale, pentru primăria municipiului în calitate de independent.

”Constat cu îngrijorare că interesul față de cetățean și oraș a fost înlocuit cu lupta pentru voturi, pentru funcții, privilegii și vendete politice iar decidentii politicii s-au rupt total de realitate si cetățeni. Este o situație regretabilă să vânăm doar funcții”, scria el într-o postare pe Facebook.

Conform datelor oficiale ale BEC, Piscan nu apare ca și candidat admis pentru Primăria Ploiești.

Candidații pentru Primăria Ploiești:PNL – NICA BOGDAN-CRISTIAN
AUR – SĂRARU ALEXANDRU-FLORIAN
PSD – VOLOSEVICI ANDREI-LIVIU
ADU – ENESCU RĂZVAN
REPER – TOMA-COCHINESCU CRISTINA
PNC – BECIU NARCIS-CĂTĂLIN
PP – DORU MARIAN
România în acțiune – DOLNICEANU SIMONA-ELENA
PER – URZEALĂ IONUŢ-MIHAIL
Independent – POLIŢEANU MIHAI-LAURENŢIU

UPDATE: DIICOT a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că a dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.
A fost sesizată Curtea de Apel București care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, a anunțat DIICOT.

Comunicatul DIICOT:

La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.
A fost sesizată Curtea de Apel București care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și structurilor subordonate.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” .

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Știrea inițială: Un român a fost pus sub acuzare pentru trădare în favoarea Rusiei, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Potrivit surselor citate, acesta nu este angajat al vreunei instituții. El ar fi filmat un convoi militar și ar fi transmis imaginile către Rusia.

Vom reveni

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

 1. SOS 🙂

 2. O fi lipovean

 3. Pe Simion cand il salta?

  • După alegeri

  • Nu-l salta, pentru ca le este util. Tot „ei” l-au inventat si-l vor folosi in continuare ca pe o sperietoare tinuta-n lant. Lantul se lungeste sau se strange dupa cum dicteaza interesul politic de moment.

 4. De ce nu mă mir?!?

  A mers la Ambasadă cu Coarnă și SOS sau separat?!?

  Gelutu ce mai face?!?

 5. Individul asta posta la greu pe pg de fb de la digi. Era evident ca e plecat de acasa cu sorcova…

 6. Pentru trădătorii de tara ar trebui reintrodusa pedeapsa cu moartea

  • Articolul 22(3) al Constituției României prevede: Pedeapsa cu moartea este interzisă.
   Protocolul 13 (1) din 2002 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului ratificat de România prevede: Pedeapsa cu moartea este abolită. Nimeni nu poate fi condamnat la o astfel de pedeapsă sau executat.

   Cu alte cuvinte pedeapsa cu moartea NU POATE FI REINTRODUSĂ în România. Sfârșitul discuției.

   P.S. În Europa numai Belarus mai pune în practică pedeapsa cu moartea. Până și în Rusia există un moratoriu la ora actuală. Ambele state au fost excluse din Consiliul Europei în 2022 după invadarea Ucrainei

 7. O fi o noutate sa avem candidat la primarie un spion?… ca, altfel, avem pe liste hoti, semianalfabeti, condamnati, chiar si decedati!… ce mai conteaza un spion? Parca stim noi cati ca asta s-or plimba pe holurile Parlamentului?

 8. Bun, si ce patesc „diplomatii” rusnaci? Ambasada ce pateste?

 9. SRI – siguranta si incredere 😆

 10. Ambasada rusnaca e cuib de viespi in Romania. Chiar SRI declara ca mai multi diplomati au primit informatiile (ceea ce e si logic) dar ca doar una e persoana indezirabila – hai fratilor ce atata frica? Dati’i afara pe toti, cu rude si afaceristi

 11. figura de copil ilegitim al lui putin, iar bogdan, unchi-su

 12. Eh.. puțină libertate și hopa…… ne face cu mâna din Serbia ! Această șopârlă hidoasă cu mintea aburită de ciuma roșie ar trebui pedepsit să doarmă alături de Șorișoacă numai 7 zile . Da avem abolită pedeapsa cu moartea dar nu putem uita cum au procedat oamenii rușilor în perioada de ocupație cu patrioții români..puțini au mai ieșit vi din pușcării. Nu înțeleg de ce Gușă mai rîgâie din gușă ?

 13. Praf in ochi , ca si la capturile de droguri : astia si-o dau cu grele iar politia prinde niste amarasteni cu canabis , eventual niscai concurenta noua. Rusi nu numai ca spioneaza la greu dar influenteaza politicile la nivel national si asta in tari puternice , la noi se joaca cu astia . Stire contrafacuta pe genu’ Dinescu la revolutie ” fate ca lucrezi ” .