G4Media.ro

BREAKING Un nou proiect al bugetului Bucureștiului va fi trimis joi consilierilor…

BREAKING Un nou proiect al bugetului Bucureștiului va fi trimis joi consilierilor generali – viceprimarul Tomescu

Viceprimarul USR PLUS al Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat că primarul Nicușor Dan va trimite joi dimineață consilierilor generali ai Capitalei o nouă versiune a bugetului. El a calificat discuția din această seară drept ”productivă” și a anunțat pe Facebook o nouă discuție joi seară, de la ora 19.30.

UPDATE: Primarul Nicușor Dan a anunțat la rândul său pe Facebook că în timpul discuției ”în numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție. Discuțiile vor continua mâine seară și sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului”.

Discuția dintre Nicușor Dan și liderii organizațiilor din București ale PNL și USR PLUS a avut loc după ce consilierii USR PLUS au refuzat să voteze bugetul propus de Nicușor Dan, criticându-l că a inclus venituri supraevaluate. Alianța USR PLUS a anunțat că veniturile prognozate de Nicușor Dan sunt de aproape 7 miliarde de lei, în condițiile în care Capitala nu a avut niciodată venituri anuale mai mari de 4.5 miliarde de lei.

 • Postarea integrală a lui Tomescu după întâlnirea din această seară:

Am avut în această seară o discuție productivă cu primarul general pe subiectul bugetului Capitalei pe anul acesta.

O nouă versiune a bugetului va fi transmisă Consilierilor Generali în cursul dimineții, împreună cu fundamentarea veniturilor și cheltuielilor propuse de Nicușor Dan. Este un pas înainte și ne dorim să căutăm în continuare, pe baza unor informații clare, o soluție corectă pentru București.

Vom analiza noua propunere și vom continua discuțiile în cadrul unei noi întâlniri care va avea loc mâine seară, de la ora 19:30.
Rămânem deciși să dăm orașului un buget realist care să nu perpetueze practicile care au adus acest oraș în faliment și care să reflecte reformele în administrația bucureșteană.

Foto: Primăria București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. „Produsul intern brut din regiunea București-Ilfov este mai mare decât al Bulgariei, Serbiei, Croației, Lituaniei, Sloveniei, Letoniei sau Estoniei”.
  Dacă Bucureștiul este aproape în faliment, vă dați seama ce ravagii se fac pe aici?!

  • IN romania, MARILE JAFURI NU AR FI FOST POSIBILE FARA CONTRIBUTIA justitiei, CU GALERIA EI DE SINISTRI.

 2. Din mesaj am inteles ca Tomescu a primit o parte din ce a cerut, insa negocierile la masa verde continua. Hai ca se poate, pe stil Piedone. 😂

 3. Nu mai incredere. Vine iar USR-Plus cu bruionul de pamflet si gata !

 4. Acest Vlad Voiculescu parca lua o pauza de la viață politică. Chiar nu vrea sa ne lase în pace ?!
  Ne-a demonstrat la MS de ce este în stare.

 5. din poza articolului lipseste chiar… viceprimarul Tomescu
  ce presa avem si noi, de 2 bani, #donatie

  • Dacă nu aveți imagini, sunteți morți! V-au tâmpit televiziunile, Facebook ul, YouTube….

 6. Pun pariu cu oricine că tot un buget nerealist in stilul PSD o să fie cu niste venituri întruchipuite, dar o sa spună că doar atât se poate acum și că VOR face reforme astfel încât la anul sa nu se mai repete povestea……

  • De multi ani primarii Bucurestiului practica o schema binecunoscuta: Umfla artificial proiectul de buget, sparg banii pe concerte, pomeni, decoratiuni de pasti, companii municipale si apoi, spre sfarsitul anului, cand bugetul real e papat incep sa guitze ca termoficare, ca transport in comun, ca situatie critica…si guvernul (de obicei de aceiasi culoare politica) mai da cateva camioane de bani ca sa nu intre in incapacitate de plata primaria.
   Se pare ca nici Nicusor nu ar fi dorit sa renunte la schema. Ghinion cu USR-PLUS…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.