G4Media.ro

BREAKING Toate persoanele sub 65 de ani care erau programate la prima…

sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

BREAKING Toate persoanele sub 65 de ani care erau programate la prima doză de vaccin anti-COVID în perioada 30 ianuarie – 11 februarie vor fi amânate pentru după 16 februarie / 94% dintre cei reprogramați au boli cronice

Toate persoanele sub 65 de ani care erau programate la prima doză de vaccin anti-COVID în perioada 30 ianuarie – 11 februarie vor fi amânate pentru după 16 februarie, anunță Comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV).

Este vorba despre 66.884 de persoane sub 65 de ani.

 • UPDATE: 94% dintre cei reprogramați sunt persoane cu boli cronice, potrivit CNCAV, astfel: 6% personal din etapa întâi, 41% sunt persoane programate pe categoria domenii esențiale (validati si cu boala cronica la CNAS) si 53% sunt programati in categoria boli cronice.

Între acestea erau persoane programate deoarece sunt considerate vulnerabile, având boli cronice.

Publicitate electorală

Practic, în perioada următoare vaccinarea va continua doar pentru persoanele peste 65 de ani și rapelul pentru cele care deja au primit prima doză.

Autoritățile anunțaseră în urmă cu câteva zile că s-a decis reprogramarea a peste 35.000 de angajați din domenii esențiale, care nu aveau boli cronice sau peste 65 de ani.

Astfel, în total, vaccinarea a circa 100.000 de persoane va fi amânată.

Comunicatul CNCAV:

Pentru buna desfășurare a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări:

Începând cu data de 28 ianuarie, 35.304 persoane care deservesc activități esențiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie–11 februarie sunt în curs de replanificare pentru administrarea primei doze. Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale.

Având în vedere:

I. Diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie. Precizăm că această companie farmaceutică a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior;

II. Comunicatul EMA din 28 ianuarie privind modificarea Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP) Comirnaty, respectiv clarificarea indicației de administrare a dozei de rapel la exact 21 de zile după administrarea primei doze.
(https://www.ema.europa.eu/en/news/clarification-comirnaty-dosage-interval)

CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale.

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.

Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic.

Facem precizarea că această situație este una temporară, până la data de 15 februarie. Astfel, ca organism interministerial cu rol de coordonare a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, CNCAV se preocupă să asigure un mediu favorabil și sigur pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a tuturor activităților de vaccinare.

În acest moment, interesul fundamental de sănătate publică în România este reprezentat de vaccinarea, pe baza consimțământului informat, a cât mai multor persoane, într-un interval de timp cât mai scurt. CNCAV salută interesul crescut al cetățenilor pentru vaccinare, interes relevat de datele privind numărul mare de persoane care s-au vaccinat efectiv și de persoane care s-au înscris pentru vaccinare.

sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Sa-i spuneti si la virus sa nu fie nesimtit si sa nu infecteze pe nimeni in perioada in care nu se fac vaccinuri.

 2. Bine că se aruncă doze de vaccin….
  Aveam programare peste o săptămână.

 3. La 65 sanatos tun, e o prioritate. La 64 bolnav de diabet, nu intereseaza pe numeni. Bine ca au apicat sa se vaccineze politicienii, militienii si militarii, ca doar ei sunt importanti.

  • Ai uitat de popi, că și ei au fost băgați la esențiali, deși puteau sta acasă, că nu pică economia…

 4. Oamenii ăștia cu boli cronice, foarte vulnerabili in fața COVID, nu s-au putut programa pe platformă câteva zile, au fost mari probleme chiar la ei, dar tinereii esentiali si sănătoși au reușit să facă programarea si au pus laba pe vaccinul care, unora dintre cei cu boli cronice, le-ar fi putut salva viața.
  Ciutacu, Laurette(c .. esențială de 40 de ani), Capatos, miniștrii tinerei, unii trecuți prin COVID, funcționarii in floarea vârstei, unii lucrând de acasă chiar, tuturor acestora să le fie rușine.
  Rusine să le fie si celor care au inclus la „prioritari” 3/4 din România!
  Rusine să le fie si celor care, preocupați să raporteze planuri cincinale de programări, nu au luat în seamă situația gravă din Europa, nu sunt vaccinuri in acest moment! Să-l pui pe chilotarul de ginere al lui Badulescu adjunct al Campaniei de Vaccinare e o decizie pe care România nu si-o permite, e vorba de oameni care mor aiurea.

 5. Bine ca s-au vaccinat esentialii de 30-40 ani împreună cu familiile lor,iar bolnavii cronici sint puși pe liste fe asteptare.
  Cred ca cineva ar trebui sa dea niște explicatii si probabil ar trebui sa apara niste demisii.
  Asta intr-un stat normal.

 6. Confirm. Si eu am primit mesajul la ora 17. Eram programat pentru 31 ianuarie.
  In plus reprogramarea e cu rapel la 28 de zile deci vaccinarea e probabil cu vaccin Modena.
  Nu stiu daca la toata lumea e la fel.

 7. Nesimtirea continua: „Esentialii” reprogramati pentru 8 Februarie, bolnavii cronici reprogramatii dupa 16 Februarie

  • Ce ați zice de niște plângeri penale pentru cei care au permis reprogramarea vaccinarii „esentialilor” sănătoși tun și au reprogramat bolnavii cronici după 16 februarie… Sa facă pușcărie, gunoaiele care au permis acest lucru