G4Media.ro

BREAKING Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se…

BREAKING Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a făcut publică vineri dimineață hotărărea 52 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care sunt propuse restricții timp de 30 de zile. Hotărărea Comitetului trebuie aprobată printr-o hotărâre de guvern pentru a intra în vigoare.

De remarcat că hotărârea CNSU prevede că și creșele vor fi închise, deși premierul Orban declarase joi seară la Digi24 că vor rămâne deschise.

Dacă guvernul va adopta propunerea CNSU, vor fi închise școlile, grădinițele, creșele din toată țara, vor fi închise piețele și târgurile din spații închise, masca va deveni obligatorie în toată țara, circulația noaptea între orele 23.00 și 5.00 va fi interzisă – cu câteva excepții (plus declarație pe proprie răspundere), magazinele vor fi obligate să închidă la ora 21.00 – cu câteva excepții, iar angajatorii (firme și instituții) va trebui să organizeze fie munca de la domiciliu, fie munca în ture.

Citește aici documentul integral

Principalele decizii:

 1. Masca e obligatorie în toată țara pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de rata de infectare
 2. Munca de la domiciliu: ”Toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau privați să aibă obligația organizării activității și desfășurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 2 ore. Respectarea aplicării acestei măsuri se urmărește de prefecți și de către Inspecția Muncii.
 3. Școlile, creșele și grădinițele, închise în toată țara: ”În toate localitățile, activitățile didactice care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ să se desfășoare în sistem on-line”.
 4. Deplasarea pe timpul nopții în intervalul orar 23.00 – 5.00 va fi interzisă. Excepții: mersul la serviciu, mersul la doctor sau la farmacie, naveta, îngrijirea copiilor și a bătrânilor, decesul unui membru al familiei
 5. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil; Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
 6. Interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private
 7. Suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor
 8. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară
 9. Pentru spațiile exterioare în care se desfășoară activități de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice, care au fost amenajate și pot fi asimilate spațiilor publice închise, astfel cum sunt ele definite în Legea pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun nr. 349/2009, cu modificările și completările ulterioare, le sunt aplicabile în mod similar regulile și măsurile de protecție sanitară, prevăzute în anexa nr. 3, art. 6 pct. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 10. Obligația ca operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să-și organizeze și desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 21.00. Excepție vor face cei care fac livrări la domiciliu, farmaciile și benzinăriile

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

39 comentarii

 1. Sa intelegem ca doar dupa ora 21 circula virusul in mall?

  • Corect. Hai sa fim sinceri. Principalele cauze ale exploziei infectilor cu covid sunt supermarketurile ( nu malluri) si transpo+rtul in comun. Poti sa te duci in orice mall din Romania, dar n-o sa vezi cozi sau aglomeratie ca la supermarket. Dar supermarketurile n-o sa le inchida, ca deh sunt germane si franceze. Asa ca masurile luate n-o sa aibe nici un efect. Numarul de infectati o sa tot creasca.

  • Iar fake news? Nu scrie nimic de creșe închise în documentul atașat tot de voi!

  • Pentru covidioți ”circula” și după ora 21, ultima cursă, cu stație doar la ”supermarket”. Dacă erau rusești, ce efect ar fi avut….

  • Tin sa va anunt un mare succes al celor care ii inspira pe responsabilii nostri in luarea masurilor, farul nostru calauzitor, Franta: peste 58000 de cazuri ieri.
   La fel de mare succes vom avea si noi (cu exceptia Bucurestiului unde s-au imputinat „clientii”).

 2. Vrea Ficusul și sică mandolinăbețivul alegeri cu orice preț, închid școlile acum ca de alegerile parlamentare din decembrie să fie deschise. Am ajuns să facem poftele unui neamț.

  • nu faci poftele nimanui postac de 2 lei, ceea ce trebuie sa faci este sa nu mai raspandesti virusul manipularii si sars, daca se poate, daca nu, au grija autoritatile ..

 3. Prima oara, ca na, pandemie. Doar si a doua oara sa vina cu aceleasi masuri penale, cand ei nu au facut nimic, dar nimic.

  • @Oana, ai dreptate, subscriu

  • Au facut… s-au luptat cu paharele de coniac si trabucurile.

  • Cine sa faca ceva? Iohanis creier lent? Sau orban betivul?
   Ar trebui sa iesim in strada si sa cerem demisia guvernului si pesedintelui!
   Astia cred ca-s la ei acasa si fac ce le tuna in cap.

  • nu werner sau guvernul trebuies ‘educati’, postaci pesedisti de 2 lei, ci analfabetismul crunt sustinut de pesede, analfabetism sustinut de mizeria de manipulare 24/7 ……

 4. poi au facut, postacule, au limitat numarul cat s-a putut in conditiile in care populatia se face ca poarta o masca in timp ce este conectata la manipularea pesedeului ….

  • Bine că n-o are la cur, ca trolii covidioți, că acolo le place lor să le fie ”pusă”, ca să fie liberi și neîmbotnițați. Lor le mai simplu, nu trebuie să ”sape o groapă” ca să se ”ascundă”, că viețuiesc acolo de când au fost fătați.

  • Daca ai alta opinie pnl-ista, nu mai jigni ca tutunarul tau si #wernr iohanis

 5. Mai înțelege cineva ceva? Cu cateva ore înainte la UM 24 LUCOVID spunea ca cresele rămân deschise. Este Manciu cel fara licență seful lui LUDOVIC care a decis sa fie totuși inchise? Ce este cu haosul asta total?

 6. Nimic pentru persoanele peste 65 de ani?

 7. Băi ciumaților ,țăranul își vinde varza la târg. Târgul este în aer liber.Distrugeți micii producători ca să măriți profitul supermarketurilor unde se vor forma cozi la casele de marcat .Ciumații galbeni nu sunt doar proști sunt și ticăloși .

 8. Daca se inchid supermarketurile ne vom omori intre noi, iar legat de raspandirea covidului, intr-adevar nu se va potoli cu masurile astea, trebuie unele mai drastice, gen carantina , care sa oblige individul sa nu mai ia contact cu altii inclusiv cu prietenii, doar asa functioneaza . In prezent exista o circulatie intensa a virusului in comunitate, in familie, intre prieteni, acolo unde omul nu poarta masca si timpul de contact e mai mare. Mai putin il poti lua din supermarket sau mall unde te protejezi de obicei cu masca , dezinfectant etc

 9. Nu inteleg de ce guvernul cauta „specialisti” cand acestia se afla pe acest site de stiri. Observ cum postacii de pe g4media stiu cum se raspandeste virusul, stiu cine este de vina pentru pandemie si pentru numarul mare de infectari, stiu ce masuri trebuiesc luate. Pana mea, numai bagatori de seama pe acest site, si toti au o singura MISIUNE, sa arunce vina pe oricine altcineva, in afara de cei care guverneaza dezastruos aceasta tara si aceasta pandemie.

  • Ai mare dreptate. La fotbal, politica, femei si mai nou coronavirus se pricepe toata lumea. Problema e ca unii sunt platiti sa spuna ce le zice partidul, postacii, iar daca tu ai o parere contrara liniei primite de ei esti improscat cu laturi.
   Lupta e marxist-leninista in mediul online: cine nu e cu noi e impotriva noastra, adevarul si intelegerea personala a faptelor si a lui nu conteaza!

  • Pai daca tu crezi ca trebuie sa fii specialist ca sa poti judeca daca masca in aer liber si intreruperea circulatiei noaptea sint masuri eficiente, mai ales ca ai exemple clare cu privire la „eficienta” lor la altii mai spre vest, atunci sanatate si-un praz verde tati!
   Pe voi se sprijina orice escroc, rusii va zic „i…i utili”.

 10. Băbăeți, a citit careva documentul din link?

  Nu are dată de intrare în vigoare pentru alte măsuri în afara măștii.
  La multe scrie că „se propune”.

  Ceva e în neregulă.

 11. Făcând abstracție de conținutul știrii, am urmărit limbajul și argumentația postărilor: nicio logică, rar urme de bun simț și respect față de celălalt.
  Rodul școlii? Al educației în familie? Al autoeducației?

 12. Dorința de putere Ucide . Cât GHINION să aibă poporul român.

 13. Comentariile de mai sus îmi dau speranță că a muri sufocat într-un spital din estul Europei nu e atât de rău precum suna, pentru că oricum e mai bine decât să trăiești printre degenerați care își trag existența lor și a neamului lor în noroi cu fiecare gând pe care-l scot in public. Bullying-ul și poreclele autiste sunt aceleași tehnici cu care un copil de clasa a 6-a își mângâie ego-ul, la fel ca rușinile astea de adulți care s-au născut morți la suflet și răspândesc cat pot ei mentalitățile bolnave. Oameni bătuți și abuzați de viață, mi-e oficial milă. Parcă mă uit la un câine jigărit cu acces la internet și tastatură. Așa de incredibil de trist

 14. „OMS îndeamnă toate guvernele să nu relaxeze măsurile pentru controlul pandemiei .. ” .. postacii pesedeului indruma exact pe dos. De ce? Simplu: manipularea este singurul „argument” pe care il poate avea un incult … sa fi ajuns pesedeul de la un partid care sustine coruptia si analfabetismul la scara industriala, la doctori experti, unici in lume? Cel putin asa sustin postacii 24/7 pe toate canalele media … oare chiar puscaria te face mai destept =)), aluzie la faptul ca jumatate din partid este in puscarie =))

  • Bai ionut, ai habar ce inseama ingradirea unor drepturi?
   Su nu ma lua cu dreptul la sanatate, inainte de pademie unde era dreptu la sanatate cand medicii spagari faceau malpraxis???

   Voi astia care ati crescut cu biscuti, va recomand sa va auto-izolati in case si sa cereti stapanilor vorstri sa va dea somaj tehnic!
   Nu ne bagati in aceasi oala cu voi!!! Nu toata lumea mai suporta ingradirea drepturilor dupa zeci de ani de comunism si inca 30 de ani de coruptie!!!
   Mentalitatea voastra de „liberali” cu tendinte marxiste zica ca cine nu-i cu voi este impotriva voastra…oare unde am mai intalnit asta??aaa anii ’40!!!
   Meritati sa fiti inchisi ca sobolanii!!!

  • noroc cu intelectuali rasati ca voi pe langa care nu trece nimic ca altfel de biruiau stirbii de la psd..

 15. Mall-uri închise în week-end, adică atunci când lumea dă năvală.
  Program special de ieșire din casă pentru pensionari.

 16. Stimate domnule Unu,

  poate ne luminati si pe noi, astia mai prosti : ce drepturi vi se ingradesc? Aveti dreptul sa mergeti la munca, mall, biserica… sa inteleg ca va lipsesc gratarele traditionale cu multa lume chiuitoare, hore, ceafa da porc si cartofi prajiti? sau mersul in cluburi de fite si prost gust, ca sa ce? nu puteti sa beti un pahar de Armagnac acasa cu familia si sa stati cuminte cateva luni, poate scapam de virus? Am impresia ca nu va place acasa si nici compania de acasa… mi-e mila de dvs.
  Si va rog sa ne lasati cu chestii din astea cu ” dupa zeci de ani de comunism… bla, bla…” , ce legatura are asta cu pandemia???? uite eu i-am trait pe toti 30 in comunism si n-am murit, asa, cu drepturile ingradite…
  De cancer nu te poti feri, il faci si…gata!
  De acest virus ai, totusi, cateva „metode” , dar desteptii natiei, nu si nu!
  In aceste momente se vede, de fapt, caracterul, educatia si puterea unui popor.
  Vai, mama noastra!

  • Alynna draga, din comentariu tau reiede ca :
   1. Daca ai trait in comunis si ti-a placut inseamna ca ai turnat
   2. Libertati si drepturi in cazul tau inseamna gratar si alcool
   3. Iti convine sa-ti fie drepturile ingradire ( muta-te in china)
   4. Nu intelegi nimic din cea ce inseamna preventie
   5. Ai nevoie de lectie de istorie
   6. Duci lipsa de gandire critica, recomand Critica Ratiunii Practice de Kant.
   Asta in cazul in care ai vazut o carte in viata ta.

  • @unu ,tu dai lectii de gandire,dar cred ca trebuie sa iei lectii de citire,femeia a zis ca a supravietuit comunismului nu ca i-a placut. Iar despre drepturi ele sunt de mai multe feluri si cu o importanta diferita. Orice om cu bun simt stie ca dreptul la viata,la munca,la sanatate este mult mai important decat dreptul de a pierde vremea pentru care lupti tu.

 17. La unele anunta interdictia, iar altele sunt propuneri.
  Sa inteleg ca mai departe CJ-urile vor decide fiecare cum vor muschiul lor, iar guvernul se spala pe maini ca ei au propus, dar cei de alta culoare politica i-au sabotat??
  Cata tragere pe fese politica la Orban.

 18. Pentru cei ce se întreabă de ce e textul „dubios”, pentru că uneori pare ferm, alteori e cu „propune” să recitim primul paragraf al articolului: „Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a făcut publică vineri dimineață hotărărea 52 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care sunt propuse restricții timp de 30 de zile. Hotărărea Comitetului trebuie aprobată printr-o hotărâre de guvern pentru a intra în vigoare.”

 19. Bun am inteles ca de luni restricții,sunt de acord dar cum procedam cu părinții care nu au cu cine sa isi lase copii pana la 12 ani?
  Ce ordonanata intra în vigoare?
  Cum vom proceda ?