G4Media.ro

BREAKING Romgaz și Exxon au ajuns la un acord pentru vânzarea proiectului…

BREAKING Romgaz și Exxon au ajuns la un acord pentru vânzarea proiectului de exploatare a gazelor de la Marea Neagră. Tranzacția va fi finalizată în primul trimestru din 2022

Compania românească Romgaz și ExxonMobil anunță că au ajuns la un acord pentru preluarea subsidiarei gigantului american, care deține o participație de 50% din proiectul Neptun Deep de exploatare a gazelor naturale de la Marea Neagră, potrivit unui anunț publicat la Bursa de Valori București. Tranzacția va fi finalizată în primul trimestru din 2022. Valoarea tranzacției nu este încă publică.

„SNGN Romgaz SA şi ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd. au finalizat negocierile exclusive şi au ajuns la un acord cu privire la termenii şi condiţiile aferente achiziţiei tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, ce deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă, precum şi cu privire la transferul operatoriei proiectului către OMV Petrom SA începând cu data finalizării tranzacţiei”, se menţionează în raport.

Acordul se va concretiza, după avizarea de către Consiliul de Administraţie şi aprobarea de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SNGN Romgaz S.A., în semnarea contractului de vânzare-cumpărare acţiuni. Condiţionat de obţinerea acestor aprobări precum şi de îndeplinirea condiţiilor suspensive prevăzute de contractul de vânzare -cumpărare acţiuni, se estimează că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru din 2022.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Finalmente!…

  2. Cam cât profit scoate Bechtel pardon exxon din toată afacerea asta?

  3. Turcia a făcut exorari și va exploata zăcăminte de gaz în marile Neagra și Mediterana prin companii de stat nu a avut nevoie sa dea degeaba licențe ca după aceea printr-o companie de stat sa le cumpere scump

  4. Daca nu poza puscariasul Dragnea in (fals) nationalist acum exploatam gazul din MN. E bine mai tarziu decat niciodata.
    Acelasi lucru valabil si pentru dosarul Teldrum dar se pare ca presul Bologa deja a acceptat varianta niciodata.

  5. Cine sau cei care au vândut acțiunile către ,,Exxon” să le răscumpere. Dacă nu o fac, să li se pună sechestru pe averile dobândite.

  6. Asa se transferă fără trsnspiratietd sume imense de bani in buzunarele multinaționalelor prin trădarea intereselor strategice ale României ca pușlamalele politice românești, fără ca ele sa răspundă penal. Asa este trădată România pe față prin aranjamente ascunse si prin manevre de culise bine regizate.