G4Media.ro

BREAKING Robert Negoiță, reclamat la DNA de Agenția Națională de Integritate: Primăria…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

BREAKING Robert Negoiță, reclamat la DNA de Agenția Națională de Integritate: Primăria Sector 3 a încheiat contracte cu firme în care părinții și fratele edilului au diverse funcții și calități / Reacția primarului

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost reclamat la DNA de Agenția Națională de Integritate, care susține că Primăria Sector 3 a încheiat contracte cu firme în care părinții și fratele edilului au diverse funcții și calități.

 • UPDATE: Într-o intervenție telefonică la Digi24, Robert Negoiță a susținut că este vorba despre „o mare fumigenă”. „Dacă există vreo suspiciune, foarte bine, să o verifice. Vă asigur că nu există nimic. Ce mi se pare foarte trist e că acum când cineva vine și zice că e o suspiciune scrie toată presa, iar la finalul anchetei nu o să mai scrie nimeni nimic. Nu am fost chemat la declarații. Este obligația DNA, ANI să ne cerceteze. Poate nu așa, cu surle și trâmbițe, dar la final trebuie comunicat, da domnule, e nevinovat. E posibil că am supărat pe unii, iar cum funcționează instituțiile în această țară știm și chestia, asta, nu știu. Dar vă asigur că e o mare fumigenă. Familia mea nu are nevoie de așa ceva, niciodată”, a afirmat Negoiță.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Robert Sorin NEGOIȚĂ, Primar al Sectorului 3, București, a infracțiunii asimilate faptelor de corupție prevăzută de dispozițiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, respectiv a infracțiunii de fals in declarații prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) din același act normativ”, a anunțat joi Agenția Națională de Integritate (ANI), într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, „în perioada exercitării mandatelor 2016 – 2020 și 2020 – 2024, societăți la care Primăria Sector 3 este autoritate tutelară, au încheiat contracte cu societăți comerciale în cadrul cărora membrii familiei primarului dețin diferite funcții și calități”.

Contractele încheiate în perioada exercitării madatelor 2016 – 2020 și 2020 – 2024 pentru care au fost identificate indicii privind posibila încălcare a legislației penale sunt:

– Contractul de închiriere mijloace de transport nr. 1450/31.08.2016, încheiat între Administrarea Domeniului Public București SA aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de locatar și o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin NEGOIȚĂ (părinții și fratele) dețin funcții și calități, în calitate de locator. Obiectul contractului de închiriere a fost reprezentat de punerea la dispoziția locatarului autoturismul marca Mercedes-Benz Viano pentru o chirie de 450 lei/lună fără TVA pentru perioada 01.09.2016 – 31.12.2018 – valoare totală de 13.401 lei;

– Contractul de vânzare-cumpărare nr. 5381/01.11.2018, încheiat între SD 3 SALUBRITATE ȘI DESZĂPEZIRE S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de cumpărător și aceeași societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin NEGOIȚĂ (părinții și fratele) dețin funcții și calități, în calitate de vânzător. Obiectul contractului a fost reprezentat de vânzarea autovehiculului second hand marca Mercedes-Benz Viano cu suma de 39.874,71 euro, autovehicul care, anterior, a făcut obiectul contractului de închiriere sus-menționat;

– Contractul de închiriere nr. 3537/14.10.2019 încheiat între SD 3 SALUBRITATE ȘI DESZĂPEZIRE S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de chiriaș și o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin NEGOIȚĂ (părinții și fratele) dețin funcții și calități, în calitate de locator. Obiectul contractului a fost reprezentat de închirierea unei suprafețe de 2.390 mp, din terenul în suprafață totală de 48.080 mp, situat în municipiul București. Contractul a încetat la data de 02.06.2022, valoarea acestuia fiind de 346.979,4 lei.

– Contractul de închiriere nr. 3230/03.08.2021 încheiat între SC ALGORITHM CONSTRUCȚII S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de locatar și o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin NEGOIȚĂ (părinții și fratele) dețin funcții și calități, în calitate de locator. Obiectul contractului a fost reprezentat de punerea la dispoziție de utilaje și/sau echipamente, pe o perioadă de 1 an, valoarea achitată fiind de 31.101,84 lei.

Totodată, aceste contracte nu au fost menționate de către Robert Sorin NEGOIȚĂ în declarațiile de interese depuse în perioada exercitării mandatelor de primar 2016 – 2020 și 2020-2024, fapt ce a atras constatarea indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații. Potrivit legii, Robert Sorin NEGOIȚĂ avea obligația să declare contractele finanțate de la bugetul local, obținute sau aflate în derulare în timpul exercitării mandatelor de primar, de către societățile comerciale ale rudelor de gradul I ale acestuia (prin rude de gradul I se înțeleg părinți pe linie ascendentă), încheiate cu societăți comerciale cu capital de stat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Pt profesori nu sunt bani …

 2. Pai e vinovat din start! Cum adica societsti comerciale in subordinea unei primarii de sector?!? Iar acolo conducerea e numita de primar sau, ma rog, de consilierii primariei.
  Ce ma intereseaza pe mine este cu e cu dosarul in cazul acela cu muncitorii care au murit in santul acela. Lucrarea nu avea autorizatii, iar inceperea santierului s-a facut din dispozitia acestui individ.

  • mai citeste inca o data, nu sunt părinții in societatile in subordinea primăriei. Ci societatile aflate in subordine a incheiat contracte cu societati care sunt actionari rudele.

 3. domnul palmier – salvatorul copacilor de ingrasaminte – loveste iar

 4. Daca avea cineva dubii, cam asa fac mafiotii bani din primarii. Cam asa fac bani din buzunarele contribuabililor.

 5. Mai, fratilor! Nu ma deranjeaza ca face contracte cu familia lui. Mai bine asa decat cu famiglia mafiotilor. Important e ca cel putin zona Titan, inclusiv parcul, arata foarte bine. In special bulevardul N. Grigorescu, care ma intereseaza personal. Asa ca il votez in continuare.

  • 😂😂😂

   Doamne fereste! Nu ma intereseaza ca fura si incalca lrgea conteaza ca avem copaci….din cauza oamenilor ca tine tara asta eate praf si pulbere, mentalitatea asta groteasca ne trage in jos‼️

  • @ Vlase. Deci mai bine sa fure si sa nu se ingrijeasca nici de copaci, ca se poate si asa! Unde gasesti tu altul care sa se multumeasca cu leafa lui de 2000 Euroi, cand el gestioneaza milioane?!

  • Ai di capu’ meu, iar ai aparut p.os.tacule? E un fel de „merge si asa”, nu? De aia nu se mai face bine Romania, din cauza unora ca tine, desi am io senzatia ca esti doar platit pentru postarile astea…

  • 🤦🤦🤦🤦🤦

   Imi pare rau ca iti zic dar, ori esti i…ot ( no offence ) ori ai legatura cu USL-ul.

 6. Profesorii nostri, care ne educa copii, si care merita un trai decent, fac meditatii deoarece nu au bani sa traiasca din salariul mizer primit de la USL!

  Ia sa le dubleze salariile cum au facut la Sanatate si dupa sa dea o lege prin care un profesor sa aleaga ce face, ori sta pe salariul ori face meditatii, daca este prins ca face ambele, retras titlul de doctor si dosar penal.

 7. Tot @ Vlase. Sa-i dam leafa de 10.000 Euroi si lege ca daca-l prindem ca fura, inchisoare pe viata si confiscare extinsa a averii. Lege pentru toti cei care gestioneaza mari fonduri: lefuri mari sau inchisoare pe viata. Si sa vezi cum totul se rezolva. Asa, ca acum, suntem in pierdere: ei fura de milioane.

 8. Dosare care nu se vor judeca niciodata, magistrații sunt ocupați cu pensiile speciale, adică să își numere banii!