G4Media.ro

BREAKING Primii pași pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Energonuclear…

BREAKING Primii pași pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Energonuclear a semnat primul contract cu producătorul tehnologiei Candu

Energonuclear, compania însărcinată să se ocupe de construcția și operarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, a semnat primul contract pentru noile reactoare cu Candu Energy, producătorul tehnologiei nucleare Candu, utilizată la centrala nucleară românească, a anunțat compania de stat Nuclearelectrica, într-un comunicat publicat pe Bursa de Valori București (BVB).

Nuclearelectrica anunță așadar avansarea Proiectului Unităților CANDU 3&4: în cadrul actualei Etape Pregătitoare, Energonuclear SA, compania de proiect, a semnat primul contract cu Candu Energy, Membră a grupului SNC-Lavalin și Autoritatea de Proiectare a Unităților 3&4 și OEM Candu (Producătorul Original al Tehnologiei Candu).

În cadrul contractului, CANDU Energy va oferi servicii de inginerie pentru elaborarea și actualizarea unor documentații necesare demarării Proiectului Unităților CANDU 3&4 (printre care actualizarea documentelor de bază de licențiere, actualizarea ghidurilor de securitate nucleară, actualizarea listei modificărilor de proiect cu funcții de securitate nucleară etc.).

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Corect, dacă s-a început cu canadienii să se continue cu ei. Poate reușesc să le pună în operă înaintea celor de la Nuscale cu SMR ul lor la fază de proiect și experimentare la noi sau a celor din Italia, care au o vastă experiență în energia nucleară de vor să construiască un micro reactor cu răcire în plumb lichid la Mioveni. Oricum o dai și unii și alții ne vor cobai. Mulțumim nea Popescu pentru contractele tale avantajoase, cu stimă cobaii din România.

 2. In sfarsit se face ceva…

 3. Un pas inainte spre diversificarea energetica in Romania- si spre reducerea dependentei de fazul rusesc si de carbunele care polueaza. Sunt binevenite orice investitii in energie alternativa facute de firme serioase din tari democratice.

 4. Daca mai traia Presedintele Ceausescu o termina el.Si inca ceva,cu reactorul 5 ce facem?

  • Daca mai traia avea 103 spre 4 ani.
   De la primul studiu de fezabilitate pana la curent in 96 au trecut 20 de ani . In 89 stadiul era 45%. Cati ani trebuie sa traiasca presedintele?
   Deci, ce căcat mananci?

 5. De mai traia Ceaușescu 4 ani termina toată centrala 6 reactoare = export energie Românească. Dar ce să faci cu aleșii noștri care n-au fărâmă de patriotism se vând occidentalilor pe 2 arginti si importam la greu. Ole ole viza Schengen nu mai e. Pretul care trebuie platit = țară = piata de desfacere. Va rugam sa cumparati pâine congelata. Păi avem grau. Nu este al vostru. E al nostru. Pai ce mancam. Pâine congelata si produse la dublu standard . Ala bun pt noi, ala f prost pt voi. Haraso tovarasie.

  • daca mai traia tov Ceausescu aveam painea pe cartela si bezna in case. Si granitele inchise

  • Termina cincinalul in trei ani jumate. Tu poti sa intelegi ca in 89, la unitatea 1, primul cofrag turnat in 82, stadiul era 45%. Si daca iei regula de trei simpla, tot nu erau gata.
   Tu construieste comunismul si omul nou in continuare in mintea ta.

 6. Grupul 1si 2 s-au executa la IMGB grupurile 3si4 se vor executa la SIf Banat -Crisana.
  Nu mai producem nimic in tara.
  Suntem de risul curcilor.