G4Media.ro

BREAKING Președintele Klaus Iohannis respinge propunerile ministrului apărării pentru funcția de șef…

BREAKING Președintele Klaus Iohannis respinge propunerile ministrului apărării pentru funcția de șef al statului major: Această situație generată de incompetența PSD trebuie rezolvată/ Am semnat decretul prin care se prelungește mandatul generalului Nicolae Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a respins în cadrul ședinței CSAT propunerile ministrului apărării, Gabriel Leș, la șefia Statului General Major al Armatei și că a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă. Generalul Dumitru Scarlat (53 de ani) a fost propus de ministru, însă a fost respins de șeful statului.

”Aceasă propunere nu respectă rigorile legii. CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului apărării, o situație foarte neplăcută, care arată odată în plus, dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării. În situația în care am ajuns, practic nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcția de șef al Statului major al Armatei. Deci nu există o propunere pentru șeful Armatei. Mandatul generalului Nicolae Ciucă se termină pe 31 decembrie. România nu poate să rămână fără șef al Armatei. Această situație generată de incompetența PSD trebuie rezolvată. După ședița CSAt am rezolvat-o. Am luat decizia, am semnat și trimis spre publicare decretul prin care se prelungește mandatul de șef al armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase și bine ar fi fost ca aceasta să-ți găsească rezolvarea. Armata României trebuie să știe cine o conduce și cum o conduce”, a declarat Klaus Iohannis la finalul ședinței CSAT.

Potrivit sursei citate, Dumitru Scarlat este șeful reprezentanței României la NATO și UE. Această propunere a fost făcută în contextul în care ministrul apărării, Gabriel Leș, a anunțat că nu mai dorește prelungirea mandatului actualului șef al statului major al armatei, Nicolae Ciucă. Mandatul acestuia expiră la data de 31 decembrie dar în urma prelungirii rămâne la șefia statului major încă un an.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Ich bin total kaputt.

  2. Armata mai lipsea din jocul politic murdar de pe malurile Dâmboviței până pe cele ale Cibinului. Nerușinarea nu mai are nici limită.

  3. Armata este de multa vreme conectata cu viata politica. In acest joc altele sunt interesele. Aveti inca o imagine idilica asupra armatei fara vreo baza reala.

  4. Deci tot CSATul nu a aprobat propunerea lui les, nu numai Iohannis, ca sa fie clar pentru toata lumea ,deci si pentru propaganda pro rusa !

  5. Presedintele a facut un act colosal , ma inclin in fata lui ! Armata Romana trebuie condusa se un OM EDUCAT DUPA 89. Un om care a primit o educatie militara moderna , europeana si in folosul POPORULUI ROMAN ! Orice persoana ( militar) educata inaite de 89 facea parte din acea armata care , nu toata dar suficienta, era dispusa sa apere puterea nu poporul. Copiii mei ( de 3 si 6 ani in 89 ) au fost la un pas sa fie impuscati la ordinul unui nebun care astazi este absolvit de orice vina si primeste „bine meritata pensie substantiala”- col Aurel Dragomir . Cinste Presedintelui care a ales un MILITAR ROMAN MERITUOS care sa conduca Armata Romana !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.