G4Media.ro

Prefectul Capitalei: Nu mai sunt locuri la ATI. Colentina va deveni spital…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Prefectul Capitalei: Nu mai sunt locuri la ATI. Colentina va deveni spital COVID-19/ Medicii şi asistenţii de la şcolile care au trecut în scenariul roşu vor fi detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi bolnavi de coronavirus

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, duminică seară, la Digi24, că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă în București.

Prefectul a anunțat că Spitalul Colentina va deveni spital COVID-19.

 • ”S-a luat decizia de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, ca medicii şi asistenţii şcolari de la şcolile care au trecut în scenariul roşu să fie detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi bolnavi de COVID”, a mai declarat prefectul Bucureștiului.
 • „Astăzi a avut loc o întrevedere cu prefecţii şi cu reprezentanţii DSP, respectiv ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi vă informez ce s-a discutat strict pentru Bucureşti. (…) În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă, drept pentru care domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document, mâine Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Asta este o veste îmbucurătoare, pentru că s-a ajuns la situaţii critice, încât bolnavii erau luaţi, duşi din Bucureşti în altă parte. La terapie intensivă încă nu se ştie exact numărul, se fac eforturi pentru a fi cât mai multe locuri la terapie intensivă. (…) Tot în legătură cu acest aspect, era un spital modular la Elias şi funcţiona cu un pic de sincope, întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziţia ca atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias, să asigure aceste cadre medicale”, a mai spus Cojanu la Digi 24.
 • „Am dispus ca toate efectivele de poliţie naţională, locală, jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, deci tot ce a fost posibil să fie disponibil, să meargă pe teren şi să ia măsuri pentru prevenire şi în cazul celor care nu înţeleg chiar de sancţionare. Lucrul ăsta s-a întâmplat mai hotărât acum cinci zile şi chiar am constatat că numărul îmbolnăvirilor a scăzut sub 500”, a mai declarat prefectul.

(Erată: În versiunea inițială a articolului era menționată, din eroare, informația conform căreia școlile din București vor intra în scenariul roșu, de luni. Informația eronată a fost eliminată ulterior din articol).

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Tot azi, personajul ăsta declara pentru Edupedu.ro: „Mâine vom lua o decizie [cu privire la modul în care vor funcționa școlile și grădinițele din Capitală – N.Red.], dar astăzi nu“.
  Acum o da cotită. Probabil, intre timp a primit ordin ce sa declare. Vai mama lor de politicieni !

 2. Un animal!

 3. MAI DATI-I O PENSIE, UN SPOR, O SINECURA LUI dorneanu.
  SI UN LOC IN PARLAMENT LUI tericeanu

 4. Pai ori nu ne grabim si nu panicam populatia, ca 3.02 nu e chiar asa de mare, ori e groasa treaba. Ne hotaram si noi dom prefect? S-a terminat vinul si v-ati trezit putin?

 5. „… drept pentru care domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document..”
  Cine n-are nevoie de smurdul lui, poate să moară…

 6. Vreti sa știți cât de „groasă e treaba „?
  Am văzut la TV că Tătaru și Arafat au schimbat masca ” chirurgicală” cu FFP3/FF2/KN95…foarte biineee lipită de față.
  Dacă toate mesajele explicite nu au fost încă înțelese de unii poate acum realizează că nu este de glumit.
  Și nu uitați că masca nu este suficientă.
  Trebuie respectate și celelalte reguli sanitare: igienă, distanțare, aerisire spații închise etc

 7. Unii se ineaca in veceul scolii, altii au medic la liceu chiar si cand nu e nimeni in cladire.