G4Media.ro

DOCUMENT Noile reguli din București: Magazinele și restaurantele se închid de la…

DOCUMENT Noile reguli din București: Magazinele și restaurantele se închid de la ora 18.00 doar în week-end și de la ora 21.00 în timpul săptămânii / Circulația persoanelor e interzisă după ora 20.00 în week-end și după ora 22.00 în timpul săptămânii

Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgență a decis sâmbătă mai multe măsuri restrictive în Capitală, a declarat pentru G4Media.ro prefectul Bucureștiului, Alin Stoica. Rata de incidență calculată la 14 zile este de 6,88 la mia de locuitori. Comitetul a dispus pentru București următoarele măsuri pentru 14 zile, putând fi reevaluate la atingerea pragului de 7,5 la mia de locuitori:

Circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă între orele 22.00 – 5.00 de luni până joi. De vineri până duminică inclusiv, e interzisă părăsirea locuinței între orele 20.00 – 5.00.

Sunt prevăzute și excepții: deplasarea în interes profesional, pentru asistență medicală, vaccinare și cumpărarea de medicamente, pentru persoanele în tranzit, pentru îngrijirea copilului/bătrânilor sau decesul rudelor.

Deasemenea, e prevăzuta excepția pentru persoanele aflate într-un pericol sau risc iminent, cu apelarea numărului de urgență 112. ”Am adoptat special această excepție pentru a atrage atenția asupra victimelor violenței domestice. Acestea pot părăsi domiciliul și după orele-limită, există o preocupare reală pentru aceste persoane”, a declarat prefectul Alin Stoica pentru G4Media.ro.

Pentru sărbătoarea de Pesah e permisă circulația în 28 martie în intervalul orar 20.00 – 22.00, iar pentru slujba de Paște catolic e permisă în perioada 3-4 martie în intervalul 20.00 – 2.00.

Firmele care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și private, pot avea program în intervalul 5.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar de luni până joi, în intervalul 5.00 – 21.00, cu condiția mențineri ratei la cel mult 7,5 cazuri la mia de locuitori. Sunt exceptate farmaciile, benzinăriile, livratorii la domiciliu și transportatorii de persoane.

Sălile de sport și de fitness se închid.

Accesul în mall-uri trebuie realizat astfel încât să se asigure distanța de 2 metri între clienți și minimum 7 mp de persoană.

Accesul în piețele agro-alimentare se va face în limita a maximum 50% din capacitate.

Educație: Copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar fac ore cu prezență fizică. Prezența fizică și pentru elevii din clasele a 8-a, a 12-a și din anii terminali, dar cu maximum jumătate din clasă.

Citește aici proiectul de hotărâre adoptat de Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București 

Foto: Poliția Română

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Mai bine dati exceptii la manelisti sau galeristi, aia sunt mai multi.

  Prostovanilor, tot antisemiti vi se va spune, asa ca mai bine nu cuckaiti.

 2. Slava cerului, sintem salvati!
  Mare noroc avem cu asa intelepti administratori.

 3. G4media, ar trebui sa mai verificări și voi textul înainte de a-l posta. Ce dracu, sunteți “ditamai” publicația de presa. Va faceți de ras! Goana după care sa dea primul știrea nu mai tine cont de regulile de baza ale jurnalismului. Rușinică.
  A, de fapt, stați ca am uitat, aveți un alt site, unde trimiteți cititorii, ca din asta nu puteți face bani, ca e ONG, celălat e “pe persoana fizica”, cum ar zice Vanghelie. V-ați vândut și voi. 😂😂😂

 4. Cine dracu tine minte toate orele astea. E prea mult si pt militieni!
  Distopia romania mafiota securisto militara!

 5. @Ana Popescu/G4Media/ investigații
  Juridic, măsurile sunt greșit fundamentate. Nu se asigură opozabilitatea legală a ratei de incidență per UAT prin publicarea în MO sau in cazul București, în MO al Mun. București.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.