G4Media.ro

BREAKING Ministrul Sănătății din Olanda, responsabil cu oprirea crizei coronavirusului, și-a dat…

DEN HAAG - Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg (VVD) tijdens een debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de Tweede Kamer. ANP PHIL NIJHUIS

BREAKING Ministrul Sănătății din Olanda, responsabil cu oprirea crizei coronavirusului, și-a dat demisia joi după ce, cu o zi înainte, a spus în Parlament că este epuizat/ Premierul anunțase recent că vrea imunitate colectivă pentru olandezi

Ministrul olandez al sănătății, Bruno Bruins, care este responsabil pentru combaterea coronavirusului, și-a dat demisia, transmite dutchnews.nl.

Bruins a clacat miercuri seara în parlament în timpul unei dezbateri cu privire la gestionarea crizei de către guvern și a spus că este epuizat și trebuie să se odihnească peste noapte acasă.

Guvernul olandez nu a făcut public motivul din cauza căruia Bruins a demisionat, dar surse din interior spun că plecarea sa i-a luat prin surprindere pe colegii săi. Hugo de Jonge, colegul lui Bruins din minister, îi va lua locul până când va fi numit un nou ministru al Sănătății.

Context 

Premierul olandez Mark Rutte a declarat, luni, că vrea să favorizeze dezvoltarea unei imunităţi colective în Olanda, unde – a avertizat el – cea mai mare parte a compatrioţilor săi va fi contaminată cu noul coronavirus, excluzând o izolare totală a populaţiei, potrivit France Presse, citată de Agerpres.ro.

„Nu am un mesaj uşor pentru voi în această seară. Realitatea este că o mare parte din populaţia olandeză va fi infectată cu noul coronavirus. Asta ne spun experţii”, a declarat Rutte cu un aer grav într-un discurs televizat.

Guvernul olandez a ordonat duminică închiderea tuturor şcolilor, barurilor, restaurantelor, caselor de toleranţă şi cafenelelor până la 6 aprilie.

În discursul său către naţiune luni, premierul a anunţat că guvernul său vrea să ajungă la o „imunitate de grup” în aşteptarea unui vaccin, lăsând persoanele cele mai puţin vulnerabile să primească virusul, protejând în acelaşi timp persoanele vârstnice şi bolnave, ceea ce ar putea lua „luni, dacă nu chiar mai mult”.

El a subliniat că spre deosebire de Italia, Spania şi Franţa, care au impus măsuri puternice pentru a stopa propagarea Covid-19, Olanda nu are în vedere o izolare totală.

„În acest scenariu, vom trebui să ne închidem ţara timp de un an sau chiar mai mult, cu toate consecinţele” pe care aceasta le implică, a explicat el, adăugând că virusul „ar putea reapărea imediat dacă măsurile sunt sistate”.

Potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor, 1.413 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost detectate în Olanda, dintre care 24 de decese.

sursa foto: Phil Nijhuis via HH

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. I s-a epuizat creierul. Capatase imunitate la gandire.

  2. Probabil ca nu era de acord vu premierul..

  3. Pai, nu trebuie sa inchideti tara, mai boilor, ci sa testati toate persoanele cu simptomatologie gripala si contactii acestora + cei veniti din zone cu risc, sa-i izolati +/- tratati, dupa caz, pana la implementarea tratamentului sau vaccinului. „Imunizare colectiva”, o tampenie hippie ista.

    • Maestre si mata cunosti terminologia de „specialitate”, esti bun sa te ia astia in comitetul comunicatorilor strategici.

  4. Dependenta sau incompetenta „leadershipului” Occidental de China in multe privinte importante,dar mai ales în privinta imperiului comunist chinez (1.5 miliarde de chinezi,aprox),cu ignorarea incalcarilor sistematice si constante ale drepturilor omului,din acea dictatura comunisto-capitalista/un fel de Yakuza Marxista :)).Un non sens care la chinezi merge.Cum sa mai lasi chinezi sa aterizeze in Europa,dupa izbucnirea sarsului covid19 si cand ei erau in carantina?! TOTAL FAIL al leadershipului European. https://www.nytimes.com/2020/01/25/world/asia/china-markets-coronavirus-sars.html

    • Plecați de la o preconceptie ideologică. Chinezii nu sunt ideologi în sens marxist, nu au fost niciodată. Ei sunt pur și simplu imperiali, iar autocrația+meritocrația confucianista este starea lor naturală, după cum este și antreprenoriatul.

      Sigur că mă puteți contrazice cu Taiwan, dar dacă recitim istoria, Kuomintang-ul tot autocratie a fost până prin ’70, când au început să facă pași spre democratizare sub presiunea SUA. Dacă câștigau ei războiul civil în 1947, ar fi făcut ei autocratie (necomunista) în China continentală.

      Bref: nu contează cum se numește partidul din China, pentru chinezi e pur și simplu dinastia care are „mandatul cerului”. Daca ipoteticar pierde mandatul cerului și i-ar da jos prin revoluție, nu ar pune in sistem democratic în loc. Chinezii de rând ar privi-o ca pe o schimbare dinastica.

    • Raspunsul dumneavoastra (ptr care va multumesc) excelent si bine argumentat,ma ajuta sa concluzionez,ca Republica Populara Chineza fara PCC,ar fi putut arata ca o Japonie la x10. Poate ca nu era chiar asa de rau ptr umanitate.

  5. „incalcarilor sistematice si constante” scuzati pleonasmul pe fond de oboseala 🙂

  6. Virusul asta a venit la fix pentru tarile care se plingeau ca au populatia inbatrinita si sistemele de pensi nu osa munctioneze

    • Teoria conspiratiei?
      Vezi ca iti sar in cap aia de citesc Nature,si sunt multi.

  7. A cedat si el dupa Boris. Si Trump a avut o tentativa sa faca asta…si pana la urma a chemat Pentagon in ajutor.
    Saracutul de el…era obosit. Pai daca la presiunea asta mica cedezi…ce sa mai zic cand va fi o presiune publica enorma din cauza mortilor salvabili.

  8. „It’s just a flu” asa se amagea vestul europei…

    • De fapt e o raceala, 65% dintre cei care care o iau n-au simptome, alti vreo 25-30% au forme usoare, cam ca atunci cind ai raceli obisnuite – nu prea placut, dar te descurci. Problema e cu restul, categoriiile de risc, la care virusul poate duce la deces.
      Toata agitatia, justificata, e pentru protejarea acestora.
      Doar ca exista mai multe nuante in abordarea problemei. Dupa cifre (1.7% rata mortalitatii) as spune ca modul olandez de actiune e mult mai bun decit cel Italian (si chiar decit cel chinez).