G4Media.ro

BREAKING Ministerul Justiției a trimis în Guvern cele două proiecte de lege…

Foto: Pixabay

BREAKING Ministerul Justiției a trimis în Guvern cele două proiecte de lege referitoare la Codul Penal și Codul de Procedură Penală

Ministerul Justiției a trimis joi Guvernului pentru aprobare cele două proiecte de lege referitoare la Codurile penale, care pun în acord legislația cu Constituția României, așa cum a fost interpretată prin deciziile Curții Constituționale, potrivit unui comunicat al ministerului.

Citește mai jos cele două proiecte:

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a altor acte normative;
Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea altor acte normative.

Ministerul Justiției a transmis cele două proiecte Consiliului Superior al Magistraturii, solicitând punctul de vedere al acestuia, care a fost emis în data de 1 aprilie, potrivit comunicatului citat, iar o parte dintre observațiile primite de la CSM au fost preluate în proiecte.

Proiectele de lege au făcut obiectul unor consultări tehnice de lucru cu Comisia Europeană, în perioada aprilie-mai 2022. (Sursa foto: Pixabay)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. O stire goala de continut…