G4Media.ro

BREAKING VIDEO Joe Biden confirmă oficial că va candida pentru un nou…

Sursa foto: SAUL LOEB / POOL / AFP

BREAKING VIDEO Joe Biden confirmă oficial că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 2024

Președintele american Joe Biden a confirmat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, relatează BBC. Anunțul a fost făcut într-un videoclip de promovare.

„Când am candidat la președinție, acum patru ani, am spus că ne aflăm într-o bătălie pentru sufletul Americii. Și încă ne aflăm”, a spus el în videoclipul care a început cu imagini ale insurecției din 6 ianuarie 2021 și cu activiștii pentru dreptul la avort care protestează la Curtea Supremă a SUA.

„Întrebarea cu care ne confruntăm este dacă în anii următori vom avea mai multă libertate sau mai puțină libertate. Mai multe drepturi sau mai puține”, a afirmat Biden. „Știu care vreau să fie răspunsul și cred că și voi știți. Nu este momentul să ne complacem. De aceea candidez pentru realegere”.

„Fiecare generație de americani s-a confruntat cu un moment în care a trebuit să apere democrația. Să ne apărăm libertățile personale. Să ne apărăm dreptul la vot și drepturile noastre civile”, a precizat el, citat de CNN.

„Iar acesta este momentul nostru. Așa că, dacă sunteți cu mine, mergeți la JoeBiden.com și înscrieți-vă. Haideți să terminăm această treabă, știu că putem.

Pentru că acestea sunt Statele Unite ale Americii. Și nu există nimic ce nu putem face dacă o facem împreună”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

„Libertate. Libertatea personală este fundamentală pentru cine suntem noi ca americani. Nu există nimic mai important. Nimic mai sacru.

Aceasta a fost munca primului meu mandat: Să lupt pentru democrația noastră. Aceasta nu ar trebui să fie o problemă de culoare – roșie sau albastră”, a mai afirmat el.

Campania lui Biden se va baza și pe promovarea realizărilor făcute în primii doi ani ai președinției sale – și pe un argument că are nevoie de mai mult timp pentru a „termina treaba”.

„Știu că putem”, a adăugat el.

Deja cel mai în vârstă președinte din istoria SUA, Biden ar avea 86 de ani la sfârșitul celui de-al doilea mandat.

O parte notabilă a alegătorilor democrați au indicat că ar prefera ca el să nu candideze, în parte din cauza vârstei sale – preocupări pe care însuși Biden le-a numit „total legitime”, notează Sky News.

Un sondaj recent realizat de The Associated Press-NORC Centre for Public Affairs Research a arătat că doar 47% dintre democrați au declarat că doresc ca el să candideze pentru un al doilea mandat, față de 37% în februarie.

Echipa de campanie 

La sfârșitul săptămânii trecute, presa americană a relatat că Joe Biden a ales-o pe Julie Chavez Rodriguez, consilierul său principal de la Casa Albă, ca director de campanie.

Într-un comunicat de presă care însoțește videoclipul de lansare de marți, Biden a confirmat selecția lui Rodriguez, o democrată latină cu vechime, care are legături cu fostul președinte Barack Obama și cu vicepreședintele Kamala Harris.

Restul echipei de top a lui Biden pentru 2024 a prins, de asemenea, contur.

Quentin Fulks, care a fost anterior director de campanie al senatorului din Georgia Raphael Warnock într-o cursă atent urmărită anul trecut, va fi adjunctul lui Rodriguez.

Co-președinții naționali ai campaniei – liderii inițiali care vor fi cheia organizării pe teren și a eforturilor de voluntariat – sunt unii dintre cei mai stridenți și mai vechi susținători ai lui Biden.

Printre aceștia se numără Jim Clyburn, congresmanul din Carolina de Sud, a cărui susținere este creditată pe scară largă ca fiind cea care l-a propulsat pe Biden spre nominalizare în 2020; guvernatorul democrat din Michigan, Gretchen Whitmer; și Chris Coons și Lisa Blunt Rochester, legislatori din statul natal al lui Biden, Delaware.

Revenim cu detalii…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ii „îngroapă” Iliescu si pe Biden, si pe Trump.
    Clasa de clasa le da bătrânilor ăștia doi.

  2. Felicitari Kamala!!!

  3. Joe Biden reales ……….!