G4Media.ro

VIDEO Guvernul sesizează marți Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe justiție, OUG 51…

VIDEO Guvernul sesizează marți Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe justiție, OUG 51 privind transportul elevilor și Legea privind plafoanele bugetare

Guvernul sesizează marți Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe justiție, OUG 51 privind transportul elevilor și Legea privind plafoanele bugetare, a anunțat, luni, vicepremierul Raluca Turcan, după ședința conducerii PNL.

Raluca Turcan a precizat că Guvernul își va asuma răspunderea pentru trei proiecte:

  1. Legi din domeniul justiției – prorogarea pensionării magistraților, trecerea completurilor de 2 la 3 judecători și partea legată de vechime pentru accederea în magistratură
  2. Abrogarea OUG 51 – partea legată de transportul școlar, acesta fusese scos din sfera serviciilor publice
  3. Legea privind plafoanele bugetare

„Cerem PSD să nu obstrucţioneze în Parlament procedura de asumare a răspunderii”, a spus Turcan.

Turcan a mai declarat că Guvernul a decis ca o a doua asumare de răspundere să fie pe OUG 114, astfel încât aceasta să fie abrogată cu excepția părții referitoare la construcții. Marți va fi proiectul în primă lectură în ședința de Guvern.

PNL a mai decis să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și ale magistraților. Ea a precizat că în paralel se lucrează la o nouă lege a pensiilor care să elimine privilegiile din sistem.

Conform articolului 114 din Constituție:

(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2) , proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. 0 barat!
    Madame Weber R. inlocuitoarea sinistrului Ciorbea desfiinteaza dosarele DNA. Cu mana CCR-ului Partidului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.