G4Media.ro

Guvernul Franței a demisionat. Decizia a fost luată după ce președintele Macron…

Guvernul Franței a demisionat. Decizia a fost luată după ce președintele Macron și premierul Philippe au ajuns la concluzia că este nevoie de ”un nou guvern pentru o nouă etapă” / Jean Castex a fost desemnat premier

UPDATE 14:00 – Președintele Emmanuel Macron l-a nominalizat pentru funcția de premier pe Jean Castex, un politician puțin cunoscut. El a fost ministru delegat în cabinetul Philippe pentru coordonarea acțiunilor de combatere a crizei cauzate de coronavirus.

UPDATE 11:22 Conform informațiilor Le Monde, președintele Macron nu îl va numi din nou pe Edouard Philippe, deși Constituția îi permite acest lucru. Astfel, administrația de la Elysée va fi nevoită să reconfigureze complet arhitectura viitorului Executiv.

UPDATE 11:17 Decizia de a demisiona a fost luată, potrivit Elysée citată de Agenția France Presse, în cadrul unui întâlniri care a avut loc joi, atunci când președintele Macron și premierul Philippe au ajuns la concluzia că este nevoie de ”un nou guvern pentru o nouă etapă, o nouă cale”.

Premierul Franței, Edouard Philippe, a demisionat, vineri, transmite Le Monde. „Edouard Philippe a prezentat, astăzi, președintelui Macron, demisia guvernului. Președintele a acceptat-o. Philippe, împreună cu membrii guvernului, a dat asigurări că va gestiona guvernarea până la instalarea următorului Executiv”, a anunțat administrația prezidențială franceză într-o declarație publicată vineri dimineața.

„Un nou prim-ministru va fi numit în următoarele ore”, au transmis autoritățile de la Elysee. Din punct de vedere constituțional, nimic nu îl împiedică pe Edouard Philippe să fie numit din nou șef de guvern chiar dacă acesta și-a dat demisia, transmite Le Monde.

Componența noului guvern ar trebui să fie cunoscută până miercuri, atunci când va avea loc viitoarea ședință a Executivului. În același timp, Consiliul de Miniștri, care era programat vineri dimineață, nu va mai avea loc. Toată activitatea ministerială a fost imediat oprită. În cadrul Adunării, unde a fost examinat al treilea proiect de buget revizuit, ședința a fost suspendată, transmit jurnaliștii francezi.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. pai inteleg ca a fost ales primar pe undeva

  2. dear france,
    we dont care.
    bye

  3. ce cariera trista a avus si asta , fara nici un scandal sexual.

  4. Macron nu a inteles nimic de la klauss!!!!Daca numești același guvern de cate ori este demis sau își dă demisia,vor intelege si ministrii că…sunt ministrii!!!!Si vor crea recladirea țării pas cu pas în decada următoare…….,când va fi ea!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.