G4Media.ro

BREAKING Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60% din voturi, Ludovic…

Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

BREAKING Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60% din voturi, Ludovic Orban a luat 40%. Congresul PNL, marcat de controlul strict al votului: delegații și-au fotografiat buletinele și au intrat câte doi în cabinele de vot

BREAKING Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60% din voturi, Ludovic Orban a luat 40% – anunț oficial. Cîțu a primit 2.878 de voturi (60,2% din voturile valabile), Orban – 1898 de voturi (39,7%), iar 72 au fost nule 

18.39: Ludovic Orban și-a recunoscut înfrângerea și a anunțat că demisionează de la șefia Camerei Deputaților:

 • Le mulțumesc colegilor care m-au votat. Îl felicit pe Florin Cîțu
 • De-a lungul carierei mele am apărat constant ideile liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile și acțiunea politică. Voi continua să acționez alături de colegii mei
 • Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni la prima oră pe masa președintelui Florin Cîțu
 • Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat

18.32: Florin Cîțu, primul discurs ca președinte PNL:

 • Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă surprinde alegerea dvs, am spus din primul moment că echipa câștigătoare e singura soluție pentru PNL
 • Sumtem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva PSD, adversarul nostru politic
 • Împreună construim România liberală. Invit pe scenă toată echipa mea

18.19: Florin Cîțu conduce cu aproape o mie de voturi din cele cinci mii exprimate, aproape de finalul numărării voturilor, potrivit surselor G4Media.ro

18.12: Florin Cîțu are peste 60% după circa 40% din voturi numărate, au declarat pentru G4Media.ro surse din tabăra premierului

18.00: Primele rezultate de la câteva urne arată un avans consistent pentru Florin Cîțu, cu 68%, chiar dacă e vorba de începutul numărătorii, au declarat pentru G4Media.ro surse din tabăra premierului

17.28: Numărătoarea voturilor se apropie de final. Până atunci, premierul Florin Cîțu a negat evidența marii îmbulzeli de la vot și a spus că ”Totul e ok, toți participanții au mască și păstrează condițiile de siguranță”

16.47: Reporterii Antena 3 au prezentat mai multe exemple de delegați care au intrat câte doi în cabina de vot, lucru interzis prin regulamentul PNL. Aceasta este una dintre metodele prin care votul poate fi controlat

16.45: Ludovic Orban a declarat că ”sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul. Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”, transmite News.ro. Ludovic Orban reclamă că unii dintre delegaţii care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului. El a dat ca exemplu fialele din Constanţa , Vaslui, Neamţ, Teleorman.

16.39 S-a închis votul, iar în acest moment se sigilizează urnele de vot. La cabine au fost înregistrate și probleme, mai mulți delegați intrând câte doi în cabină, să voteze. Din dreptul cabinelor de vot se auzeau blituri de la camere, dat fiind că liderii unor organizatii PNL au cerut dovada pentru votul exprimat de către delegați.

16.26: Ionel Dancă, purtătorul de cuvând al PNL, continuă să spună la A3, că Ludovic Orban va câștiga, pentru că el așa a fost obișnuit, ca Orban să câștige, iar delegații din sală care au venit la Congres „cred în victoria lui Orban”.

16.18: Președintele Comisiei de Organizare a Congresului, Theodor Stolojan, le-a cerut delegaților liberali să se prezinte la cabinele de voturi. Acesta a avertizat că sesiunea de vot se închide la ora 16.30. În mare, parte iberalii care au votat nu mai rămân să aștepte rezultatul votului. Cei care au votat au părăsit sala Romexpo.

16.10: Eurodeputatul PNL, Rareș Bogdan, într-o intervenție la A3 a încercat să minimalizeze huiduielile la adresa premierului Cîțu și a președintelui Klaus Iohannis, subliniind că au stricat eleganța liberală.

„Un grup de liberali…4-5 județe cu 400 de oameni au încercat să strice eleganța evenimentului. Dar nu pot 400 de oameni să acapareze o sală de 5000 de participanți”, a comentat Rareș Bogdan.

Acesta a spus că Florin Cîțu va câștiga alegerle PNL și că va reface unitatea partidului.

„Nu am văzut la un alt partid politc acest atac la premier, premirul nu trebuie să fie atacat din interior”, a spus Rareș Bogdan. Tot el a adăugat că după ce se încheie ziua de azi, nu vor mai exista „învinși” și „învingători” și că toată lumea își va schimba discursul.

16.05. Un delegat liberal a fost scos pe targă de către un echipaj SMURD. Liberalul ar fi căzut de pe scenă, după ce a încercat să facă o poză. Acesta nu ar fi suferit leziuni grave.

16.02. În timp ce delegații liberali votează de zor, reprezentanții USR PLUS au ieșit să anunțe public că exclud orice formă de cooperare cu premierul Florin Cîțu, având  unii liberali din tabăra acestuia au încercat să transmită în cadrul Congresului că Cioloș și Barna sunt dispuși să revină în negocieri pentru guvernare.

16.00: Pe televiziuni au apărut imagini cu delegați care au intrat câte doi în cabinele de vot. Aceștia au justificat că erau pline celelalte cabine de vot.

15.58: Încep să se facă pronosticuri, din ambele tabere fiind transmise informații privind existența unui avans de câteva sute de voturi, atât pentru Florin Cîțu, cât și pentru Ludovic Orban.

15.37 Premierul Florin Cîțu și-a exercitat dreptul de a vot. El a fost chestionat dacă nu e deranjat de haosul creat în cadrul Congresului PNL de la Romexpo, de îmbulzeala de la cabinele de vot, în contextul creșterii incidenței cazurilor de covid-19. Cîțu a spus că „totul se desfășoară legal”.

15.33: Scandal creat în rândul delegaților adunați în jurul cabinelor de vot. Cei din echipa lui Orban votează fără să treagă perdelele la cabinele de vot.

15.20: Un număr de 4.874 de delegaţi din întreaga ţară s-au înregistrat la congres, după cum a anunţat preşedintele Comisiei de organizare, Theodor Stolojan. În locurile în care delegaţii îşi ridică buletinele de vot s-au creat aglomeraţii. Pentru şefia PNL candidează actualul preşedinte, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu.

15.08: A început oficial votul, se deschid cabinele amplasate în incinta Romexpo, la nivelul al doilea al sălii

Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro
Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

15.03: Au schimbat discursurile lui Florin Cîțu și Ludovic Orban opțiunile vreunui delegat la congres? Un lider județean spune pentru G4Media.ro că în organizația sa nu s-a produs nici o schimbare, altul estimează că cel puțin trei delegați și-au schimbat votul de la Florin Cîțu la Ludovic Orban

15.01: Șef de organizație județeană a PNL, neutru în competiție, declarație pentru G4Media.ro: ”Galeria orbanistă a enervat pe mulți cu strigăturile lor. Discursul lui Florin Cîțu a fost dezamăgitor”

14.42: A început procedura de pregătire a votului pentru președinția PNL. Membrii din comisia de vot au desigilat buletinele, conform foto:

sursa foto: g4
sursa g4

14.40: Candidații la celelalte funcții din Biroul executiv al PNL, din echiple Cîțu și Orban, își expun argumentele pentru funcțiile pentru care candidează.

14.28:  Ion Ștefan, președintele PNL Vrancea și fost ministru al Dezvoltării în guvernul Orban, le-a transmis sâmbătă celor din echipa Orban un mesaj prin care le cere ca, la momentul votului, să țină deschise perdelele de la cabinele de vot. ”Toți delegații noștri tb să deschidă perdelele la cabine când votează. Și să le lase deschise”, e mesajul transmis de Ion Ștefan delegaților la congres și consultat de G4Media.ro.

Foto: G4Media.ro
Mai devreme, delegații din echipa lui Florin Cîțu au primit și ei indicații, printr-un alt mesaj, despre cum să-și dovedească votul. Din mesaj reiese că delegaților li s-a indicat să iasă cu buletinul de vot din cabină, deschis o treime, astfel încât unul dintre coechipierii lui Cîțu să poată observa dacă delegatul a votat corespunzător.

14.24: Liderul PNL Dâmbovița, Virgil Guran, a ținut să-i exprime scuze eurodeputatului Rareș Bogdan „dacă s-a simțit lezat de membrii organizației sale” – legat de orbaniștii care l-au huiduit – și a subliniat că liberalii din Dâmbovița sunt oameni educați și civilizați.

Guran a pledat pentru un vot în favoarea lui Orban, subliniind că nicio echipă nu-și schimbă antrenorul, atunci când aceasta merge bine.

14.17:Eurodeputatul Siegfried Muresan – care se numără printre susținătorii lui Ludovic Orban, le-a reamintit liberalilor că în 2024, este primul an în care în România se vor desfășura 4 categorii de algeri, parlamentare, locale, prezidențiale și europarlamentare.  „Este primul an în care câștigătorul ia tot”, a spus Siegfried Muresan, îndemnându-i pe liberali să voteze cu omul care a făcut bine pentru partid și înainte și că astăzi se decide viitorul PNL-ului.

„Decizia de astăzi nu e de joacă, în 2024 putem să câștigăm totul, dar putem să și pierdem. Iar astăzi, aici, decidem viiorul PNL, în ce direcție o apucă partidul, cine a făcut bine pentru PNL în trecut va face bine și în viitor. Azi puterea este la voi, votul este al vostru, nu vi-l poate lua nimeni, la fel cum nimeni nu se uită în casa voastră, în bucătăria voastră, nu vă fie teamă nici aici, votați ce credeți că este bine. Țineți minte, avem o singura șansă, să votăm o direcție pentru următorii ani, ca PNL să rămână câștigător, asa cum a devenit în ultimii ani”, a spus Siegfried Muresan

13.58: Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în Guvernul Orban, arată că a înțeles din discuțiile cu membrii PNL, cât de important este să cunoști istoria PNL, sugerând că atât ea – care n-are vechime mare în partid, cât și Cîțu – care de asemenea nu are vechime – „sunt de abia la început de drum în partid”.

„Este în regulă ce zice Cîțu, cu echipa câștigătoare, că echipa va conduce, însă aceast lucru îmi creează un disconfort, îmi dă impresia că el nu va conduce nimic, doar echipa va conduce. Oricât de importantă este echipa, totuși prședinele este mult mai important”, a comentat Violeta Alexandru.

Aceasta i-a îndemnat pe delegați, pe primari și președinții de consilii județene să nu se teamă, cu buletinul în mână, să gândească „în ce situație suntem, că nu e în regulă ce se întâmplă și că trebui ca PNL să iasă din blocajul în care se află”,

„Investițiile se fac pentru că aveți dreptul la ele, nu vă gândiți că vi se face vreun favor, le meritați din plin, cu resurse care sunt ale statului, nu sunt ale cuiva car se află într-o poziție”, le-a transmis Violeta Alexandru, delegaților lieberali, primari și șefi de consilii județene.

13.52: Ionel Dancă: Trebuia să fie o competiție normală, dar și-a băgat dracul coada. Diavolul vine din greacă și înseamnă a tranșa un animal. Unde am mai auzit despre tranșare în PNL? Cine a spus că a tranșat congresul înainte de competiție? O așa-zisă echipă câștigătoare. Mă simt jignit

13.46: Orban: Din punct de vedere moral, al opiniei publice, Ludovic Orban a câștigat această competiție. O știți toți. Gândiți-vă la binele PNL când luați decizia de vot. Azi avem de ales între o variantă relativ bună și una evident proastă. Vă îndemn să votați nu cu cel care a provocat criza, ci cu cel care are puterea să rezolve criza. Nu votați cu cel care de trei luni s-a dus în cap, cu cel care a făcut ca PNL să piardă 8 procente în intenția de vot. Votați cu cel care a crescut alături de voi, a participat la toate bătăliile, are forța și inteligența de a duce PNL la victorie! Doamne-ajută!

13.45: Orban: Românii vor un cadru în care să nu li se mai dea la gioale din partea statului, să nu li se mai dea în cap de instituțiile de stat

13.43: Orban: Visez frumos. Nelson Mandela a spus că ”Învingătorul e visătorul care nu s-a predat”. Visez la o Românie care să fie cea mai mare puternică economică din Europa Centrală și de Est. România să fie placa turnantă a relației Est-Vest și a relației nord-sud. Cu o condiție: PNL să îi aleagă pe acei oameni care au cu adevărat capacitatea de a pune piciorul pe accelerație!

13.41: Orban: Sunt un garant al unității PNL, am făcut asta și când am avut funcții, și când am pierdut competiții. PNL nu poate să își inenteze acum doctrina, avem valorile din 1875, ca un far călăuzitor. Trebuie să continuăm munca înaintașilor noștri.

13.40: Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic, empatic. Să aibă bun simț, echilibru, măsură, putere de negociere, capacitatea de a lua decizii sub presiune în timp scurt

13.37: Orban: Nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri, niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă. Toți suportăm de la cetățeni reproșuri și cuvinte grele. Nu din cauza mea, nu din cauza competiției

13.36: Discursul lui Orban e întrerupt sporadic de aplauze răzlețe ale susținătorilor

13.35: Orban: Avem doar două varinate strategice. Prima e să refacem coaliția, iar pentru asta, după congres, cum ne vom prezenta în fața partenerilor din coaliție dacă va fi ales cel care a provocat criza, în loc să fie ales cel care are soluția la criză?

13.33: Orban: Fraților, ce facem cu guvernarea? Realitatea e că suntem într-o situație aproape imposibilă. Cum vom îndeplini condiția partenerilor de coaliție, și dacă nu o vom îndeplini, cu cine facem majoritate parlamentară? Credeți că există vreun liberal care să fie de acord cu refacerea USL într-o combinație pe masă sau pe sub masă cu PSD? Eu cred că nu. Negocieri pe sub masă cu PSD s-au făcut.

13.31: Orban: Premierul Cîțu a spus că toate deciziile le va lua împreună cu dvs, mă îndoiesc. Nu îmi amintesc ca el să se fi consultat ceva când a dat afară consilierii de stat ai PNL. Nu îmi amintesc ca Florin Cîțu să fi consultat pe cineva când l-a consultat pe ministrul Alexandru Nazare? Nu îmi amintesc să fi fost consultat un for al PNL înainte de deciziile care au dus la criza guvernamentală

13.29: Ludovic Orban și-a început discursul în aplauzele susținătorilor. ”Le spun celor câțiva care au huiduit și fluierat că îi dezaprob și îmi cer scuze în numele lor. Noi am venit aici să ne susținem candidații”.

13.27: Alt susținător al premierului Florin Cîțu, Emil Boc, primarul Clujului, i-a reproșat lui Ludovic Orban, în discursul său că a pierdut portofolii importante în guvernarea de coaliție, în negocierile cu USR PLUS

13.15: Eurodeputatul Rareș Bogdan, unul dintre aprigii susținători ai lui Cîțu, a urcat pe scenă în huiduielile puternice ale orbaniștilor.

Rareș Bogdan a răspuns, urlând pe secenă, că adversarii nu sunt în partid ci în afara partidulu

„Demisia nu se strigă de la noi, că nu suntem PSD-iști, noi ne susținem guvernul nostru. Vă cer să-i respectați pe toți liberalii,  toți trebuie să ducem aceste bătălii împreună, cu adversarii notri care nu sunt aici, sunt în fara sălii. UNITATE!!” – a strigat Rareș Bogdan.

Acesta le-a reproșat orbaniștilor că au confiscat sala și că nu este corect, pentru că „sunt mai puțini”, iar rezultatul se va vedea în urma votului.

„PNL înseamna că toți liberalii suntem împreună, colegii de la Botoșani, Galați, cei de la Buzău sunt cu noi, cei de la Călărași, de la Satu Mare…Sunt cu noi Vasile Blaga și toți ceilalți. Monica Ainisei, Pavel Popescu și singurul primar al Bucureștiului, Ciprian Ciucu…”, a continuat Rareș Bogdan.

13.00 Ministrul de Finanțe, Dan Vâlceanu, i-a invitat pe delegați să dea dovadă de corectitudine, iar pe susținătorilor lui  Cîțu i-a îndemnat să nu facă precum susținătorii lui Orban, și să nu huiduie.

„PNL trebuie să fie unit și va fi unit, pentru că va vea un alt președinte, un președinte care știe să facă echipe (…) Domnilor, haideți să îi ascultăm și pe susținătorii lui domnului Orban, dar noi să le arătăm respect, să nu-i huduim. (…) Pe Floirn îl cunosc bine, mi-e prieten, de aceea n-am nevoie de o foaie ca să spun despre el.. Haideți să ne rezolvăm rănile dezbinării…” a spus în discursul său Dan Vîlceanu.

Vîlceanu provine din PSD și este un apropiat al lui Florin Cîțu.

12.50: Urmează la discurs cei cinci susținători ai lui Florin Cîțu:

Iulian Dumitrescu

Emil Boc

Gheorghe Flutur

Rares Bogdan

Dan Vâlceanu

12.48: Cîțu își încheie discursul cu un apel însoțit de huiduieli: ”Eu sunt Florin și sper că v-am convins pe toți să veniți în echipa mea, avem multă treabă!”

12.44: Florin Cîțu: Recunosc, sunt un politician atipic, nu mint, le spun românilor adevărul chiar dacă are costuri politice pentru mine. Am fost acuzat că prăbușesc economia, că închidem economia. De fiecare dată am demonstrat contrariul și o demonstrează cifrele oficiale. Luni aprobăm PNRR, la finalul anului vin primii bani

12.43: Ludovic Orban face din nou apel la susținătorii săi să îl lase pe Florin Cîțu să vorbească. Premierul e vizibil enervat de tonul ocrotitor al lui Ludovic Orban și îi spune că nu are nevoie de ajutor: „Domnule preşedinte, nu am nevoie de susţinere. Pot să-mi susţin moţiunea şi în uralele tuturor românilor, este OK. Eu pot să susţin moţiunea. Do your worst!”

12.42: Florin Cîțu: Cei care mă întrerupeți, nu sunteți de acord că antreprenorii sunt eroii României? Spuneți aici dacă nu sunteți de acord!

12.41: Florin Cîțu a răgușit și își pierde uneori vocea în timpul discursului. Se oprește scurte momente pentru a bea apă, iar orbaniștii strigă ”Orban! Orban!”

12.39: Florin Cîțu: Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie Votați PSD! Niciodată! Ne delimităm de acest partid toxic, îl ținem în opoziție acum, dar și după 2024. Nu o să mă vedeți niciodată forțând omoțiune împotriva propriului guvern. Suntem liberali, nu facem ca Dragnea!

12.37: Florin Cîțu: Sunt un liberal convins. Am început spălând vase în SUA și am ajuns în poziții de conducere din multinaționale de top

12.36: Florin Cîțu: Voi lupta pentru refacerea coaliției, dar niciodată nu voi permite ca PNL să fie îngenuncheat!

12.34: Florin Cîțu: Colegi liberali, eu sunt Florin! Nu sunt membru PNL de mult timp, dar sunt un om de echipă, fără sprijinul vostru nu puteam candida azi

12.33: Ludovic Orban a preluat microfonul și le cere susținătorilor să îl lase pe Florin Cîțu să își susțină discursul / Florin Cîțu spune ”Domnule președinte, sunt ok, nu am nevoie de susținere ca să îmi susțin moțiunea”

12.32: Discursul lui Cîțu este întrerupt constant de strigătele ”Demisia! Demisia!

12.31: Florin Cîțu a fost huiduit zeci de secunde înainte să își înceapă discursul, zeci de susținători ai lui Orban au strigat ”Demisia! Demisia!”

12.27: Pe scările de la Romexpo și-au făcut apariția și susținătorii lui Florin Cîțu, care încearcă să contracareze strigătele aripii Orban

12.24: Grupul orbaniștilor din sala Romexpo se manifestă vizibil în spatele sălii. În raport cu numărul total de delegați, tabăra Orban nu pare foarte numeroasă, dar este extrem de vocală și domină prin scandări. De notat că tabăra Cîțu, deși e mai numeroasă, scandează rar și fără intensitate.

Foto: G4Media.ro

12.15: Ludovic Orban, candidat pentru un nou mandat de președinte al PNL, își susține discursul în fața celor 5000 de delegați, membri ai partidului.

12.12: Deputatul Florin Roman susține că liberalii din echipa lui Ludovic Orban au rupt perdelele de la cabinele de vot, sâmbătă diminieața, pentru ca delegații să nu aibă intimitate când își exprimă votul.

12.08: Mesaj cu directiva „discret” în tabăra Cîțu, pentru ca delegații să-și dovedească votul: „Se iese ușor din cabine, în grupuri compacte, cu buletinul deschis o treime”

12.05: Au scurte discursuri șefii diferitelor comisii interne din PNL

12.00: Președintele României, Klaus Iohannis a părăsit sala Romexpo, așa cum a venit: pe strigătele ”Orban! Orban!!

11.55: Liderul UDMR, Kelemen Hunor, participă și el la Congresul PNL, iar în discursul său le-a transmis liberalilor că ziua de astăzi , „cu tot zgomotul acesta” , se va termina foarte repede, în timp ce „problemele” vor rămâne, referindu-se la criza guvernamentală de după ieșirea USR PLUS din coaliție.

„Îi mulțumesc lui Ludovic Orban și premierului Florin Cîțu că au fost alături de noi, săptămâna trecută când și UDRM a avut Congres. PNL și UDMR fac parte din aceeași familie politică europeană, suntem membri în aceeași coaliție și dezideratele ne orientează în aceeași direcție. Putem să mai avem dispute, dar pe parcursul anilor am învățat că în coaliție este nevoie de înțelegere, de răbdare și de compromisuri. În aceste condiții politice și sociale, vă îndemn să nu renunțăm la partenerit, să trecem peste orgolii, pentru că până la urmă, politica este despre oameni și despre cetățeni. Un alt argument este acela că trebuie să rămânem strânși legați de promisiuni și de programul de guvernare, pentru că așteptarea cetățenilor vine după o lungă lipsă de predictibilitate și este uriașă. (…) Anul trecut am vorbit direct și clar și ne-am angajat să formăm un guvern. Cu tot zgomotul de astăzi, acest congres se va termina dar problemele nu vor dispărea (…) De săptămâna viitoare va trebui să înercăm să refacem coaliția”, a transmis liderul UDMR, Kelemen Hunor.

11.41: Când președintele Iohannis a îndemnat delegații să-și aleagă noul lider, susținătorii lui Ludovic Orban au strigat din nou în sprijinul acestuia:

11.40: Președintele Iohannis și-a încheiat discursul în care a vorbit despre unitatea PNL, despre atacurile la persoană din campanie și despre continuarea guvernării

11.28: În sala Romexpo, pe primul rând stau așezați: Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Florin Cîțu, Kelemen Hunor, Cristian Diaconescu, Robert Sighiartău, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, Dan Motreanu, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Nelu Tătaru.

11.15: Discursul lui Iohannis, intrerupt permanent de aplauze și ovațiuni la adresa lui Ludovic Orban. Delegații strigă: „Orban”, „Orban”, la fiecare puză și chiar peste discursul președintelui Iohannis.

11.20: Când sala a strigat „Iohannis” și s-a ridicat în picioare, singurii lideri care au rămas așezați au fost Ludovic Orban si Ilie Bolojan

11.00 Chiar înainte să înceapă Congresul PNL, a juns la Romexpo și președintele României: Klaus Iohannis. Fără să facă niciun soi de declarație de presă, Iohannis a intrat în sală însoțit de Ludovic Orban și Florin Cîțu. La intrarea în sală a celor trei, delegații l-au aclamat zeci de secunde pe actualul președinte liberal: „Orban! Orban!”

10.54: Printre vorbitorii la Congresul PNL sunt anunțați

 • din echipa lui Florin Cîțu: Emil Boc, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Dan Vâlceanu, Iulian Dumitrescu
 • din echipa lui Ludovic Orban: Ionel Dancă, Violeta Alexandru, Siegfried Mureșan,  Virgil Guran, Adrian Veștea

Vor cuvânta, de asemenea, invitatul de onoare, Klaus Iohannis, dar și cei doi candidați, Ludovic Orban și Florin Cîțu

10.20: La Romexpo, a ajuns de puține momente și premierul Florin Cîțu, contracandidatul lui Ludovic Orban la șefia PNL. Acesta a subliniat că, din punctul său de vedere, a desfășurat o campanie „optimistă”, cu „mesaje pozitive”.

Cîțu s-a arătat convins că va câștiga alegerile interene și că „după ziua de azi vom avea un PNL mai unit și mai puternic”.

„Sunt mulți liberali care nu participă astăzi, dar acest Congres este pentru toți liberalii. Despre cei care protestază? Avem și noi în opoziție, în AUR și în USR, protestatari. Totdeauna vor exista protestatari. (…) Nu am văzut cine sunt protestarii de aici, dar trăim în România și susținem dreptul la opinie”, a comentat Florin Cîțu.

Premierul spune că acest congres este organizat impecabil, „așa cum a fost cel din 2017” și că „totul va fi transparent”.

Cîțu a spus că a invitat la Congres și liderii altor formațiuni politice, dar că aceștia ar fi refuzat să participe.

Despre criza de la guvernare: „A fost provocată de ce care au plecat de la guvernare. Când vor veni înapoi, se va rezolva problema”.

10.04: Deputatul Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL și unul dintre susținătorii lui Orban, a ajuns la rândul său la Romexpo. Acesta a comentat că liberalii au astăzi de ales pentru viitorul partidului, între o „soluție” și „o problemă”:

„Această competiție nu e despre cine va conduce PNL în următorii 4 ani, ci despre ceea ce trebuie să facă pentru a răspunde așteptărilor românilor. De când s-a declanșat această competiție, întreaga guvernare a trecut în plan secund și românii se așteaptă să le oferim guvernarea pe care am promis-o. Majoritatea membrilor PNL, cred  eu, că vor face alegerea pentru viitor,  pentru a salva partidul și pentru buna guvernare promisă. Nu e o competiție între doi candidați, ci îl avem pe Ludovic Orban, cel care a învățat PNL-ul la victorie, iar de cealată parte, au o candidatură  care a provocat doar probelme PNL-ului și coaliției de guvernare, deci avem de ales între o soluție și o problemă.

09.43: La Romexpo a ajuns și eurodeputatul Rareș Bogdan – în echipa premierului Cîțu, unul dintre vicepreședinți. Acesta a decretat că Florin Cîțu va câștiga alegerile pentru președinția PNL și că va rămâne premier.

”Florin Cîțu este susținut de echipa PNL, în parteneriat cu președintele Iohannis (…) Președintele Iohannis este echidistant”, a comentat Rareș Bogdan. Acesta a adăugat că PNL are o șansă imensă de a demonstra că poate implemnta un program puternic de guvernare, inclusiv cu ajutorul PNRR, apreciind că partidul poate reveni în sondaje la „34%”.

Știrea inițială

La Romexpo încep să ajungă delegații care participă la Congresul pentru desemnarea președintelui partidului.

Ludovic Orban este primul dintre candidați care și-a făcut apariția, înainte de a începe Congresul, printre susținătorii săi.

El și-a manifestat intenția de a-i saluta pe primari, mulți dintre aceștia ovaționându-l, conform informațiilor transmise de Digi24.

„Încrederea mea este că nu vor fi încercări de fraudare a votului”, a răspuns Orban la întrebările jurnaliștilor.

El a precizat că exită o comisie de organizare a Congresului și totodată o comisie de validare a votului care este condusă de Theodor Stolojan.

 „Am incredere ca va fi aisgurat secretul absolut al votului”, a adăugat Orban. Acesta a comentat că din punctul său de vedere este bine venit și președintele României, Klaus Iohannis, pentru că „nu este primul eveniment al PNL la care președintele participă”.

sursa foto: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

238 comentarii

 1. Uitați-vă la fața ăstuia, dacă ăsta reprezintă viitorul, atunci ne putem muta cu toții în Africa. Pe de altă parte, Vasile Cîțu reprezintă noua generație a politicianului parvenit, care a eșuat în viață și în carieră și a ajuns politician că nu-ți trebuie multă școală. Oricare ar fi rezultatul acestor alegeri, România pierde.

  • Aici sunt de acord cu tine, în politica întra doar cei ce nu mai pot face altceva în viata

  • Da, aveți dreptate, cu fețele ăstora putem sărbătorii Halloween-ul. De ce dracu’ suntem blestemați să avem numai conducători din aceeași tagmă: ratați și bețivi?!?

  • Orban joaca murdar pana la capat , urat !!

  • Cel mai câştigător pare a fi Ciolacu.

  • ciolaniada pnl continua.alt partid istoric piratat. ministrii usr-plus a avut o performanta transparenta si solida. va astept candidatul la presedintie. puie msd.

  • E votul lor Eugene, dece ești neam prost.

  • lake penelake :))

  • daca iese Bombo ,
   noi plecam in Congo

   tzara este a celor ce raman sa lupte pentru ea.

   in rest, ….. enjoy Congo de Dambovitza = colonie cu barzi

 2. O parte din excrocii romaniei se aduna , o petarda tnt mergea ca unsa sau niste xanax prin aerisiri .
  Nu cred ca am fost prea rautacios .

  • Subscriu ! Asteptam de la tovarasul Ara#at o statistica cu numarul noi de infectari de la acest Con(re)gres. Sper sa fie cat mai multe !
   Cu aceasta ocazie televiziunile s-au dat in stamba cu cu pupatul in „black hole” pe unul sau pe altul. Dar cel mai tare m-a scarbit postul „(D)ezgust la (I)ntrare (G)unoi de (I)esire” ce se dadea independent si echidistant la inceputurile sale. A intrecut si Latrinele si GhitaTV si Resturi-le TV…. S-a „Citofrenizat” de-a binelea! Trist !

 3. Io de eram Orban îl atacam mult mai violent pe Golfar, că oricum nu mai are nimic de pierdut.

  • Catre @Sun Tzu. S-o crezi tu ca Ludovic Orban nu mai are nimic de pierdut !.
   Indiferent de rezultatul de la Congres Catu si Iohannis in 3 ani vor fi istorie. Orban abia isi incepe Cariera Politica la nivel inalt.
   Din punct de vedere politic Ludovic Orban arata de parca ar avea 40 de ani. Iohannis arata ca un mos 80 de ani si Catu arata ca o fosila de 10.000 de ani.

  • Poate, dacă politica ar fi lăsată să-și urmeze cursul liber. Însă amintiți-vă că Iohannis a venit în PNL ca outsider, fiind impus drept candidat la prezidențiale printr-o derogare de la statutul partidului, pentru că nu avea vechimea necesară. La fel Cîțu, tot un outsider. Oamenii ăștia sunt vizibil puși cu mâna acolo. Cine face jocurile?

 4. Incep sa soseasca primii invitati, lautarii au sosit deja?
  Sa vedem daca presa prinde si momentul cand Don Ficus le cere lautarilor sa bage maneua aia mai deosebita, ii zice ‘Rains of Castamere’. La o multime atat de galbena merge si ceva roşu.

 5. Iohannis încă îl are pe Orban în genunchi, la picioarele Lui. Probabil toți oamenii puși de Orban din pix prin diferite instituții sunt amenințați de Iohannis, de DNA. Din cauza asta nu a insistat cu moțiunea de cenzură. Poate Orban vrea sa se ridice sau sa se revolte, pe buna dreptate pentru că i-a făcut partidul praf in mai puțin de un an dar nu are opțiuni trebuie să procedeze cum Ii cântă Cel de sus

 6. Dl Orban, eu increderea in politicieni as numi-o naivitate sau prostie.

 7. Rares Bogdan: ”Florin Cîțu este susținut de echipa PNL, în parteneriat cu președintele Iohannis (…) Președintele Iohannis este echidistant”, a comentat Rareș Bogdan. Acesta a adăugat că PNL are o șansă imensă de a demonstra că poate implemnta un program puternic de guvernare, inclusiv cu ajutorul PNRR, apreciind că partidul poate reveni în sondaje la „34%”.

  Ce naiba fumati, voi, acolo in #echipacastigatoare?!
  Cand TOATE sondajele, inclusiv cele ale PNL(a spus Orban!) arata ca PNL s-a prabusit in sondaje SUB 20% iar zombie e la 6%!!
  Iar atata ura cata vedem acum fata de Florin Citu si PNL nu am vazut nici cand era Dragnea la putere si era evidenta ura fata de PSDragnea!
  Pana si Johannis s-a prabusit, nu mai e primul in sondaje!
  Cumva, zombie va „da” si voua ce-a „consumat” el in SUA cand l-au prins politistii din SUA la volan cu ochii injectati si alcoolemie penala?!!

 8. Langa ciolan ar fi mers si o mandolina.

 9. Asta a uitat ca traieste in romania, unde se fura si caciula si se jura ca nu fura.

 10. Dl. Orban, eu am votat PNL dar campania asta pentru congres m-a lasat cu mari incertitudini, gura casca, am ajuns un cetatean turmentat fara sa fi consumat alcohol. Nu stiu pe cine sa mai votez. Nu mai stiu nici care e tabara aia buna si care e aia mai putin buna. Daca dumneavoastra sunteti tabara buna ce dracu cauta, in discurs si strategia de castigare a alegerilor in PNL, atatea soparle?
  Vad oameni buni si in tabara dumneavoastra dar si in tabara „adversar”. La fel si din cei „nepotriviti”.
  Am votat in trecut si PMP.
  Daca tot ce s-a intamplat in PNL o sa ma directioneze catre USR+?… E greu de spus.
  Daca ma uit de sus concluzia pe care o trag e ca nu exista partide politice, exista tesaturi, tesaturi vechi in care fibrele sunt partidele cu vechime si o tesatura noua USR+ care incearca sa destrame vechea tesatura, incearca sa se amestece in ea? …greu de spus, orice e posibil.
  Iar intrebarea e care-i raul mai mare pe termen lung?
  Parerea unui alegator, care-si exercita dreptul, e ca USR+ trage intr-o directie europeana dar de stanga, care, imi este teama, ca pe termen lung nu o sa duca prea departe. Nici oameni nu prea are.
  As fi vrut sa votez un partid, PNL, dar nu o tesatura de relatii, soparle, oameni cu putere, afaceri cum a fost aia cu consilierul si gunoaiele.
  Deci, daca ma gandesc mai bine, votez USR+ dar fara de doctrina..
  Nu mai stiu, e complicat…Sunt cetateanul turmentat fara sa fi baut ceva.
  Votez independenti dar cine mai e independent?

  • Cauți încredere într-o cușcă de lei. Tot ce poți face e să îi tii in continuare în cușcă sub pretextul sălbăticiei lor și să ii pedepsești când pun in pericol comunitatea. Or fi ei puternici, dar noi ii punem si noi ii scoatem.

  • @ voTcă
   Ai votat tu peneleu din garsoniera lui Stelică…
   Faci si tu valuri pe-aici, poate-poate convingi vreun adormit sa-i voteze pe pluSECUrici.
   Te minți singur, șmechere !😂

 11. INSTITUTIILE DE TIP MAFIOT …ALE STATULUI MAFIOT …SUNT CONDUSE DE.CATRE GASTI DE TIP MAFIOT CARE îsi spun partide

  • Singurul adevăr!

  • Constatările sunt corecte dar insuficiente dacă nu sunt urmate de acțiuni concrete.
   Misiunea cea mai grea este sa-i trezești pe romani la realitate, sa-i mobilizezi (civic) pe cei 67% care nu au votat si sa susții candidați independenți.

   Altfel, cei care s-au îmbogățit prin
   acces privilegiat la informații si trafic de influenta, cei care au avut si au banetul + rețeaua de influenta + informațiile,
   vor continua sa fie sforarii din umbra ai acestor partide servite pe tava poporului roman!

   In consecință, in Parlament, majoritatea decidentă nu este nimic altceva decât o grupare infracționala organizata care lucrează doar pentru interesele lor financiare personale si de grup. Corupți versați, ei elimina riscul de a fi prinși numind marionete in fruntea autorităților de monitorizare si de control a cheltuirii banului public si de evaluare a performantei celor plătiți din bani publici!

   Romanii trebuie sa-si exercite controlul asupra acestor indivizi mufati la bani publici si pot face lucrul asta prin:
   1. Autoritățile de supraveghere care trebuie sa raporteze catre cetățeni (nu catre altcineva) si sa publice lunar peformanța operationala, financiară si individuală a celor plătiți din fonduri publice,
   2. Creșterea transparenței prin publicarea online a beneficiarilor finali persoane fizice din contractele cu statul din licitații;
   3. Adoptarea unor LEGI care sa impună limite de venit din fonduri publice pe viața / per cetățean, iar veniturile sa fie direct corelate cu valoarea adăugată creata de aceștia!

   Nu este un sistem utopic, este un sistem pragmatic si realizabil dacă nu am avea in parlament reprezentații ai mafiei hoate care lucrează împotriva intereselor cetatenilor onești si pro- interesele lor!

   As vrea sa vad intelectuali super onești si de succes care au un net worth de peste €1 mil (realizat nu din contracte cu statul sau in companiile care exploatează resursele naturale), cum se implica mai mult civic si politic fără a urmări vreun interes financiar personal sau de grup! Însă aici ne întoarcem la primul paragraf 🌀

  • 18.26: BREAKING Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60% din voturi.

   Asta nu este o noutate. Ziceam încă de acum 3 zile ca exista o probabilitate de 70% ca FC Vasile sa câștige cu un procent între 55-62%.

   Prea putini însă știu sa facă diferenta dintre ce-si Doresc ei (sa se întâmple), Posibilitate si Probabilitate.
   Matematica arareori minte.
   Interesant este … ce va face acum poporul dezamăgit, rătăcit, sărăcit, suparat, furat, dezbinat.

 12. De luni trăim bine cu Câțu, se iftinesc toate ,se va trai bine la noi

  • Si cand ne-am trezit era dimineață. Ma uit la adunatura aia de idioți la costum cum aplauda ca retarzii, nici la Ceausescu în congrese nu era atâta entuziasm. Si vaca bălțată de Sibiu care tine un discurs de toată jena. Visează un deceniu de guvernare de dreapta!! Si noi vrem asta dar fără PNL !!!!!!

  • De luni intra in dezbatere motiunea de cenzura. Guvernul Citu este demis in mod clar. Revine PSD-ul la putere cu Ciolacu prim-ministru si se ieftinesc toate, vom trai mai bine.

   Ce zici de scenariul asta?

  • @ botox_v
   Ce sa zic ?
   Vrabia mălai visează si pluSECUricii revenirea la guvernare cu Mandolină PM.

 13. De astăzi, Rareș Bogdan va intra intr-in con de umbra. Vorba unei pededeliste “ciocul mic, ca de azi noi suntem la putere” i se va potrivi.

 14. Din pacate, Orban va castiga alegerile

  • Din păcate echipa „câștigătoare” a distrus PNL, a distrus România și viețile românilor.
   Ce au câștigat?

  • Vrei sa spui din fericire, fiindcă altfel este clar dezastru : pentru tara și pentru popor ! Tu ii „gândi” altfel ptr. că ești din gașca, aidoma Câțului !!!

 15. Alegeri intre Ciuma si Holera , partea proasta e ca multi nehotarati care au votat dreapta vor sta acasa la alegrile urmatoare si iar vine PSD.
  De fapt tare ma tem ca PSD vine chiar mai repede decat ne-am imaginat , vad unii care comenteaza aici contra PNL sau USR ei fiind PSD isti convinsi dar au impresia ca odata ce pun aia mana pe bani nu vor fura , se inseala amarnic , vor fura cu doua maini.
  La asta a dus manelismul lui Klaus a dat cu crosa si a scufundat PNL in cea mai adanca gaura.

 16. Votul ar trebui sa fie impotriva lui Werner, cel care a generat aceasta criza politica majora din guvernul Romaniei si care a promovat toate lichelele PDL chiar pana la rangul de ministru. Turcan, Bode, Flutur care ridicau osanale cuplului Basescu – Udrea sunt bine mersi din 2014 deversati in PNL. La fel nulitatea Dan Vilceanu, nu conteaza cine guverneaza el este abonat la banul public. Mot peste … este Rares Bogdan si Alina Gorghiu, niste politruci fanatici. Astia sunt politicienii de astazi, nu au reusit in viata, intra in politica si dau de privilegii. Asta nu e politica ci grup infractional organizat. Sa te bucuri la ideea ca va iesi presedintele PNL, partid istoric, un derbedeu care si-a baut studiile 10 ani in America, a facut puscarie, nu poate lucra in echipa fiind eliminat dintr-o banca mare, inseamna ca avem o criza majora de oamenii cu moralitate si educatie.

 17. Am postat si eu un comentariu decent de 2 rânduri la ora 10 am. De ce nu apare, doamna Fernoagă?

 18. Ma uit la „echipa castigatoare” si imi vine in minte un banc de pe vremea lui Ceausescu, din perioada cumplita a anilor 80.

  Cica, dupa ce au comunistii numit bulevardul principal din Bucuresti „Bulevardul Victoria Socialismului”, oamenii ziceau ca placutele erau prea mici si nu incapea denumirea completa, adica „Bulevardul Victoria Socialismului Asupra Poporului”

  Cam asa mi se pare si echipa asta „castigatoare” condusa de primul ministru in functie, au castigat lupta cu poporul: spitalele sunt deja pline pana la refuz de bolnavi Covid, preturile la alimente au crescut cu 20% iar preturile la energie s-au dublat, pe alocuri chiar s-au triplat.

  • Daca Orban s-ar fi retras dupa ce a pierdut alegerile, asa cum ar fi trebuit s-o faca, crezi ca s-ar fi intamplat la fel? La europarlamentare PSD a avut 23%, iar la sfarsitul anului 2019 era la 20%. Sa intri la guvernare cu un avans de 15%-17% fata de PSD si intr-un singur an, sa reusesti sa pierzi alegerile parlamentare cu 5% in spatele PSD este, dupa parerea mea,un motiv mai mult decat rezonabil pentru a face un pas in spate. Nu KWJ&Catu ne-au adus in situatia asta, ci Orban.

  • Poate chiar mai rău!

  • @Jin-Jun
   Vrei sa spui că Orban a pierdut alegerile care l-au adus pe Câțu premier și pe Iohannis prezident?
   Nu cumva mama ta a pierdut sarcina când te-ai născut?

  • @ pittore
   Faci pe prostu sau chiar ești? Jin-Jun ti-a arătat cifre, tu vii cu palavre, amestecand mere cu pere.

 19. Sunt fonduri, sunt perspective, sunt multe, este nevoie de un penal consacrat si „curatat” loial mafiei care sa guverneze si conduca Romania.

 20. Zicea mister Câțu că vor fi 3m în jurul fiecărui participant la Congres. Văd că sunt toți la grămadă. Sfidare până în pânzele albe.

 21. Iohannis și echipa câștigătoare vor lua astăzi o palmă peste bot.

 22. Presedintele manelist nu ar trebui sa fie impartial fata de orice partid?

 23. Citu poarta masca de doliu. E clar!

 24. cu asa aglomeratie si scandari, in maxim 2 saptamini o sa se faca ”curatenie” in penele…

 25. Hai Orban!
  Jos Citu!

 26. Se rasucesc Bratenii in mormant.Halal PNL.Mai bine cu Sica Mandolina decat cu Matu Catu.

 27. p, l, m, gica si cu mafalda (albina) v-ati dus la congres sa lingeti talpi?

  • De foame,poate prind și ei un mic! Asa de bine conduce Câțu guvernarea de au burta lipită de spate.

 28. Numai tâmpiții și nevătămați mai susțin un guvern eșuat. TREZIȚI-VĂ Români.

 29. Numai tâmpiții și nevaccinatii mai susțin un guvern eșuat. TREZIȚI-VĂ Români.

 30. Covidule nu ne lasa la greu..ai 5000 de clienti

 31. inevaccinatii

 32. Nevacinatii, scuze

 33. Ca de obicei postacii „nu vor” , dacă îi întrebi ce vor și de ce, tac ca râmele. În politică, în viață ai mereu de făcut alegeri. Vai de mui-erile cu care stați. În-popou-tentilor!

 34. Penibil Mîțu ăsta! Nu are nimic din ce ar trebui pentru un om de stat!

  • „Ma numesc florin si sunt alcoolic…
   Din cand in cand mai trag si cate o tzeapa cu carduri. Nu mare, cat sa nu merite sa asmuta bancile recuperatorii pe mine.
   Acum vreau sa trag o tzeapa cu Romania. E tara mica, nu risc sa trimita careva potera sa ma salte…”
   Vorba lui Fane Spoitoru: „Romania, cea mai țară proastă!”
   Daca o face si ultimul gainar…

 35. imi plac liberalii ce pun presiune pe Câț,
  si mai ales scandarile. nu sunt toti pusi sub talpa.
  poate va avea o surpriza binomul K(f)C.
  whola lotta love..

 36. Mai da te in plm de parvenit..ca maieul e cu superman si pe tanga ai trandafiri rosii.

 37. ce infantil acest FlorinV. Cațu la 48 de ani.
  nu va purta geaca psd!🤣
  geaca de rocker e buna geaca rosie nu.
  orwell si porcii castigatori din „ferma animalelor”.
  ii vedem pe porcuspri. toti cu mascuța neagra.

  • Când a zis-o p-asta cu geacă roșie am crezut că s-a referit la Iohanis și că a defectat! Dar, s-a văzut cât de papagal a fost!

 38. Ciocoii vechi, ciocoii noi!

 39. Turbeaza Dragnea cand vede ca asta mic, căCîțu, se descurca mai bine ca el. Cum draku de ii alege secu astia doar pe aia cu defecte ?! Petrov e chior, Dragnea cariat, Cîțu zici ca i-a explodat sticla de votca in fata…

 40. Citu santajeaza PNL-ul cu sustinere lui Johannis.

 41. ABSOLUT NIMIC NU II DIFERENTIAZA DE PeeeSeeeDeeee!!!!!

 42. Boc zice că PNL nu e partid de locul 2!
  Si eu îl văd pe 3 sau 4!

 43. Circoteca 😂 Ma duc sa mai iau popcorn

 44. Orban s-a facut de risul curcilor .GA GA GA Orban . Rusinos .Pina si Tindala isi intorce capul de la Ludovic .Ati avut ocazia sa vedeti un Citu exceptional . Pro european , proinvestitii pro american . Un adevarat roman nu un mincinos de ocazie .

 45. Mitocanie in stare pura ce scuze sa iti ceri . Larevedere si drum bun . Rares asa cum nu l-am mai vazut vreodata .

  • Si sa nici nu il mai vedem vreodata de acum incolo, ca bine zici draga Schizo.

   Pentru maestrul Rares Mogdan, toata sala si toata tara ii o traditionala Buie!

 46. relax 🤪 asta i codul genetic & marea moștenire 🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏

 47. Congresul PNL sau cum s-a facut de ris fostul presedinte Orban . Gistele de pe Capitoliu l-au tradat . In cor cu ele Orban isi cere scuze . Prea tirziu .Raul a fost facut . GA- GA- GA -ul nu mai prinde la nimeni . Curind o imagine cu fostul sef PNL cu gisca in brate va face inconjorul lumii . Tindala abia se tine cu miinile de burta . Orban a cazut in capcana pe care singur a intins-o . Tindala ,fermecat , bea apa de izvor poftind si el la micii sfiriind pe gratar .

 48. Sunteți un PSD mai micuț și la fel de nenorociți.
  Șansă acestui Popor e USR-Plus.

  • Ai dreptate, Ioane !
   Cu Stelică Garsonieră, cu Depilatoarea si cu Magister Vlăduț in frunte vom avea SUCCESURI multe !

  • Dacă pluSECUricii mai intră in șParlament peste 3 ani, să fii mulțumit !😂

  • si tragi apa :))

  • @motz sunt sute, mii de exemple de la USL PSDPNLUDMR … meriti poluarea, spitale infecte, drumuri trunare pe pamant , gradinite insalubre, scoli invechite, padurile taiate …

 49. Cea mai tare faza, pm Cârpă Udă declara ca el nu va purta niciodata o geaca cu ‘Votati PSD’ când el e tot si intreg o reclama excelenta pentru pesede, indiferent de ce poarta.

  O geaca cu dungi vargate v-ar prinde excelent, domnu’ supermen.

 50. Citu a aratat la congres forta de care dispune . Citu fata in fata cu reactiunea de prost gust .

  • @gica,
   Forța de care vorbești o trage pe cale bucală, ca in urmă cu 20 de ani in barul de mexicani, sau odată cu avansul tehnologic a găsit metode să și-o injecteze sau chiar s-o tragă prin piele, cum se trage modern nicotina din plasture ?

 51. auzi trasnaie al opiniei publice . pai ce mai ai candidat le presedintie ?

 52. Iohanis, dezamagire totala. Pentru ce il sustii pe Zor-El, ca premieru nu e Superman, ci opusul! Asa functionati, in gasca?
  Gasca lingailor, ati anulat orice speranta de valoare si verticalitate in PNL! Sunteti niste PSD-isti vopsiti!
  Sobolanii rosii s-au galbejit! Romanii trebuie sa paraseasca vaporul, sa ii lase sa se jefuiasca intre ei!

  • Cum pentru ce îl susține?! Se supune Ordinului primit de-afară!
   De ce crezi că în nicio luare de cuvânt, din nicio tabăra, nimeni nu a pus în discuție agenda cetățeanului?! Pentru că nu există nici pentru PNL și nici pentru păpușarii de-afară!
   Să nu vină cineva și să-mi explice că, dacă au tot vorbit despre primari, înseamnă implicit că au vorbit și despre cetățeni!!

 53. Rușine, PNL! Sfidati legile bunului simt prin toate deciziile demagogice pe care le luați, voi înșivă nerespectand legile și Constituția . Ați dovedit de nenumărate ori că, pentru voi, NOI, ROMÂNII, nu valoram nimic!!!! Sigur nu voi mai repeta greșeala, votând-va!!!!

 54. @gica,
  Forța de care vorbești o trage pe cale bucală, ca in urmă cu 20 de ani in barul de mexicani, sau odată cu avansul tehnologic a găsit metode să și-o injecteze sau chiar s-o tragă prin piele, cum se trage modern nicotina din plasture ?

 55. Un astfel de om să fie Secretarul General NATO !!?
  Intrăm in război in nici 6 luni de la numire, iar când se vor da luptele cele mai grele ghiciți cine va fi cel care va indemna oștenii să joace golf și să fredoneze manele printre ciupercile nucleare…!
  Mi-e atât de rușine pentru că m-am lăsat dus de nas de un astfel de caracter infect.. !

 56. Un astfel de caracter să ajună Secretar General al NATO !!? Intrăm in război in nici 6 luni de la numire, iar când se vor da luptele cele mai grele ghiciți cine va fi cel care va indemna oștenii să joace golf și să fredoneze manele printre ciupercile nucleare…!

 57. WOW. zombiliticul si-a pierdut „suflul noU”, Antena 3 a spus ca discursul uli a fost neconvingator chiar pentru sustinatorii lui din partid!
  Antena 3 care e de partea zombiliticului, doar Ciuvica ce face opinie separata p-acolo!
  Restul Antenei 3 in frunte cu Gadea au primit ordin de la Dom’ Profesor Dan Voiculescu sa-l ridice in slavi pe zombie!!
  Nu am vazut toate discursurile, am vazut in reluare acum la TVuri, chiar momente halucinante, la un simplu Congres, DAR atata ura cata am vazut de la PNListi la dresa lui Zombilica si a mutului de la Cotroceni cred ca e relevanta pentru starea actuala din Romania!
  Johannis daca chiar NU intelege, inseamna ca trebuie dus si el si zombiliticul la control medical serios!
  V-am spus NU o data, ca atata ura cata eu vad la Romani la adresa guvernului zombilitic si a guvernului si a aliantei asteia si a, prezidentului ascuns la Cotroceni , NU am vazut nici la adresa lui Dragnea si a PSDragnea!!!
  Ura, multa ura, multa ura chiar si la adresa mutului prezident ascuns la Cotroceni!
  O ura care arata ca aceste specimene cocotate in fruntea Tarii TREBUIE sa PLECE, sper ca zombiliticul sa dispara definitiv din politica, sa nu mai azuim de el si odata cu el si sustinatorii Rares Bogdan, Florin Roman plus cotofenele Raluca Turcan si Alina Gorghiu!
  Vor disparea, ca si PSDragnea, mai e putin, VOR DISPAREA, nici Dragnea cu acolitii lui NU credeau ca vor pleca vreodata de la osul de ros!
  Veti disparea, zombiliticilor!!!!

 58. 16.05
  Un delegat PNL a incercat sa-si faca un selfie. E in afara de orice pericol deoarece nu a atins liniile de „inalta tensiune”.
  Are probabil niscaiva fracturi. Arsuri, nu! E doar un parlit, dar asa e el, mai de la țară.

 59. Daca castiga Orban, Iohannis a pierdut sustinerea PNL

 60. Vad ca ne revoltam cu totii, insa doar online. De ce nu e nimeni in Piata Victoriei sa protesteze impotriva acestei mascarade pe care continuam sa o numim, din inertie, democratie ?

 61. PNL – un PSD mai mic.

 62. Vai de mama lor de lichele daca si intre ele se fura.

 63. Prostovanilor. De 31 de ani votati cu aceiasi gropari. Doar neantul va schimba mentalitatile in Romania. Institutiile statului sunt inca in comunism si dupa 30 de ani! Astia de la pnlpsd taie 7 o panglica, ce rusine ba baiatule! Au votat alaturi de PSD proiecte anti-reforma (anti-transparenta, pro-pensii speciale pentru primari). Asta acum cateva zile! Iar voi votati tot PNL. Atat va duce capul. Iliescu sau pnl (un psd mai mic). Vai de noi!

 64. Rusine acestor batjocoritori ai neamului romanesc! Cum de se permite prezenta unui nr asa de mare de oameni in plina asa-zisa pandemie , iar pe copii si profesori ni-i trimite acasa fara motiv? Rusineeeeeeeeeeee d-lui Rares Bogdan pentru ca si-a permis sa faca aceasta interventie! Acesti tradatori de tara nu vad, nu aud ca toata lumea e impotriva lor? Acestia merita pedeapsa in fata poporului , si confiscarea averilor care si le-au insusit fara a fi dreptul lor.
  Suntem cumplit de mnahniti de nerusinarea acestor politicieni de dupa ’90.

 65. Jenant că PNL arunca la gunoi fărâma de șansă data României alegând acest pe acest Tăriceanu reloaded, (dar fara stil).Urmează 3 ani de dezmăț bugetar fara gram de reforma după care ne vor reforma PSD istui, poate de data asta definitiv…

 66. De ce nu imi publicati comentariul???

 67. Din surse căcatul cu ochi de Brașov o să piardă! Marș bătrâne că nimeni nu-și trădează colegii ca să-i fie lui bine! Excelent!

 68. Din cite se vede cam toti vreti sa cistige Orban . Este evident ca aveti o virsta . Este evident ca nu intelegeti ce se intimpla in lume si scrieti doar din oftica . Este evident ca nu va cistiga Orban si ca tara va fi condusa inca trei ani si o tiruca de catre Citu impreuna cu seful statului . Este evident ca multi sunt decuplati de la bani nemunciti . Este evident ca banii din UE (PNNR)si PDNL nu mai pot fi furati . Este evident cita nepasare aveti fata de tara si natiune nu faceti decit sa va ginditi la propriile buzunare . Este evident ca USR-Ciolos va reveni ,daca nu, trebuie sa intelegeti cum au cazut in propria capcana .Au plecat de la guvernare neintelegind ca acest premier nu e de paie . Au facut alianta cu AUR spre a forta PNL. Ati crezut ca Orban (prietenul vostru ce va mai ajutat in doua rinduri , in alegerile parlamentare si in momentul obtinerii de ministere de forta )va cistiga sefia din nou si va veti putea reintorce la mai bine . Acum nu mai aveti solutii . Daca stati in opozitie veti fi identificati cu PSD si AUR. Daca va intoarceti la guvernare trebuie sa acceptati ceea ce PNL-Citu va spune . Poate Ciolos e mai intelept si forteaza un compromis cu PNL de unde ar avea de cistigat . Altfel linga PSD e greu sa stai 3 ani in opozitie . Te manica de viu (o vorba din popor ). Singura varianta care va poate ajuta este ca PNL sa se sparga .Vedem in acesta seara . Dar daca PNL se rupe in doua tara nu mai are un viitor linga UE .Banii nu vor mai veni .Probabil nici acest comentariu nu va fi lasat sa treaca .

  • NU vrem sa castige Orban, VREM sa scapam de zombiliticul deraiat si periculos si mincinos!
   Sa dispara definitiv zombiliticul, sa NU mai auzim de el, câtă URA am vazut azi la Congresul PNL impotriva lui zombie si a lui Johannis si asa e in TOATA Romania, tie ce iti spune, albinuta zburatoare curand din floare-n floare?!

  • Albino, sau mai bine zis, trantorule, esti un mincinos sadea precum modelul tau, Cutu.
   Lasa-ma sa iti povestesc de ce Cutu e un dezastru. In mandatul sau au crescut facturile la energie si gaze cu 50% sfidand romanii ca au salarii de 3000 RON si ca el nu mananca paine. Tot el a dat afara pe VV fara nicio consultare (nici eu nu-l suport pe VV, dar nimic nu justifica atitudinea de dictator de Burkina Faso), apoi a recidivat dandu-l afara pe Stelian, care a indraznit sa propuna decuplarea justitiei de la institutia prezidentiala. Dupa care, a facut ceva ce doar Pinocchio ar fi facut: a mintit cu nerusinare ca albul e negru spunand ca protestul celor de la USR e de fapt santaj. Cand cei de la USR si-au dat demisia, a spus ca ei au aruncat tara in prapastie.
   Asa ca, cu riscul sa nu fie publicat comentariul, iti fac o invitatie catre locul ala caldut de unde ai venit acum X ani si te rog sa iti tai accesul la internet, intrucat esti prea prost ca sa ai IP.

  • @albina
   este evident ca citzu este un escroc (frauda cu nereturnarea creditului este una tipica pentru escrocii de rang marunt) pe care nu avem cum sa-l acceptam sa ramana in pozitia de maxima responsabilitate in Romania.
   Faptul ca PNL nu ne poate oferi altceva decat Orban este o problema serioasa, dar nici pe departe atat de mare cat sa-i dam unuia ca Citu „cheile casei si economiile de o viata”.
   Ipoteza ca am avea o varsta ar trebui sa conduca la concluzia ca nu putem permite sa incredintam astfel de raspundere unui neica-nimeni iresponsabil.
   Asta, daca stim „ce se intampla in lume”.
   Vezi ca o sa te sune Citzucu vocea inlacrimata sa-ti spuna ca fiul/fiica ta sunt la urgenta si trebuie sa depui 1000 de lei intr-un cont, dar acu intro ora si sa nu mai spui si la politie…
   PS Da, Citu este, de departe, mai rafinat decat aia care arunca in aer bancomate; dar e tot pe acolo de destept. El crede ca are clasa fiindca lucreaza „curat”. Si vad ca are si fani.

  • albinuta biz biz biz, dar vine ursul si-i ia mierea

 69. Dupa ce o Tara si o lume intreaga a vazut in DIRECT la TV huiduielile si scandalul de la Congresul PNL de azi, ia cititi si cruciti-va:
  „Congres PNL septembrie 2021.
  Rareș Bogdan, la Antena 3: „De mâine seară suntem aceeași familie. Noi nu ne batem între noi”.
  Congres PNL septembrie 2021. Rareș Bogdan a comentat, în exclusivitate pentru Antena 3, campaniile celor doi candidați la șefia Partidului Național Liberal, Florin Cîțu și Ludovic Orban, și modul în care s-a desfășurat ziua votului decisiv.
  „Nu am văzut decât la un alt partid politic acest atac la premier. Premierul nu trebuie să fie atacat, guvernul nu trebuie să fie atacat din interior. Din interiorul sălii sunt liberal.”, a spus Rareș Bogdan, la Antena 3.
  „Noi, începând de mâine seară, suntem în aceeași familie cum am fost și până acum. Vom rămâne în unitate și vom continuă bătălia cu adversarul nostru, care este PSD. Noi nu ne batem între noi. Sigur, concurență face bine unui partid.

  Eu nu vreau să mă refer la campanie, a trecut. A fost un episod trist. Nu mă mai uit în spate, mă uit doar în prezent și mai ales în viitor. Ludovic Orban cu siguranță rămâne un președinte important în PNL, post-decembrist și nu numai. Dar pentru această perioada, următorii patru ani, președinte va fi Florin Cîțu.”, a mai precizat acesta.
  „Imediat după terminarea numărătorii voturilor, veți vedea că discursurile se schimbă. Nu vor există învinși și pierzători. Va există unitate. PNL este obligat să meargă înainte. PNL rămâne unit. Nimeni din Partidul Național Liberal nu va pleca.”
  Rareș Bogdan, discurs furibund la Congresul PNL: Florin Cîțu va fi președintele acestui partid

  Congres PNL septembrie 2021. Rareș Bogdan a ținut să-i pună la punct, în timpul discursului său de sâmbătă, de la Congresul PNL, pe fanii lui Ludovic Orban care i-au cerut demisia lui Florin Cîțu și i-au scandat numele lui Orban în timpul discursului lui Klaus Iohannis.

  „Dușmanii sunt în afară nu aici. Îi rog pe colegii mei din Brașov, Dâmbovița, Sectorul 3, Vrancea și Arges să îi respecte pe toți delegații la Congres. Unitate! E absolut normal să susțineti un candidat, dar se va vedea la vot. Nu cred că cinci județe puteți să rechizitionați o sală bazându-vă pe bunul simț al celorlalți. Încetați! Demisia nu se strigă în această sală, pentri că este guvernul nostru, noi nu suntem PSD-iști”, a spus vizibil nervos Rareș Bogdan.

  Acesta și-a îndemnat din nou colegii să îl voteze pe Florin Cîțu.
  „Vă cer să vă puneti în spatele lui Cîțu, este un om onest, cu bun simț”, a subliniat prim-vicepreședintele PNL.”

  Adica, Rares Bogdan ne spune ca dupa huiduieli, balacareli, acuzatii, fluieraturi, maine liberalii se vor pupa-n bot!
  Poate chiar din seara asta vor merge la o bauta luxoasa si stropia cu sampanie scumpa si vor serba ingropand securea razboiului, ca asa e-n politica: ne balacarim, dar suntem UNITI in jurul osului de ros!
  Rusine, oameni de nimic, fara nici un reper, fara nici un set de VALORI in viata, in afara osului de ros!!!

 70. iar esti pedelaturi .

 71. Noi,cei 10 milioane de români care nu ne-am prezentat anul trecut pentru a pune stampila pe raul cel mai mic,suntem impresionați până la lacrimi de alegerile interne din partidul care a obținut 1.5 milioane de voturi anul trecut ,anul asta s-ar muta virgula mai la stânga,exact ca PNL ,spre USL traiasca-ne familia.

 72. Organizatia mafiota Camora PNL si-a semnat azi sentinta daca l’au votat pe Mitzu Cutzu betivul obsedat, intentia acestui nou dictator schizofrenic pe modelul Dragnea fiind refacerea USL

 73. V-ați legat de Băse că era ” președinte jucător” , dar el era mai sincer decât prostituata asta parșivă de la Cotroceni… Ce vă mai place gustul… de la nemți tarați ca fritz , verner sau cacarol al II lea sau lesbience sifilitice clotilde și margarete… Halal nație halal mioritză

  • am votat cu alogenul doar in 2014 in al doilea tur. in rest n-am votat, deci nu-mi pare rau. barna nu m-a convins, iar cu alogeni nu votez din principiu. sunt destui romani capabili, nu-mi trebuie vreun mesia cu alta cetatenie care sa-mi dea tara inapoi :))

 74. Ati auzit de kakatul Motz care ne igus piula la toti pluseristii? Mai labare mars si latra în ghetourile de la Kremlin cu toti lingaii si scurmatorii din haznalele PNL

 75. In a doua zi de congres va trebui adoptata schimbarea numelui partidului: PNLCD. CD este particula partidelor sinucigase.

 76. USR PLUS singura alternativa pentru Romania. De 31 de ani romanii voteaza groparii Romaniei PNLPSD

 77. Bagajele făcute, certificat verde, bilet de avion și tăiați – o cât mai repede din haznaua asta de țară!

 78. Liber la furat, mortaciune.

  Anunt:
  ITist roman, caut tara in care prostocratia si mitomania sa nu tina loc de Constitutie. Cer si ofer seriozitate.

 79. R.I.P PNL!

 80. ce de frustati pe aici . tot scrieti aiureli de luni bune . parca sunteti zapaciti deabinelea .

 81. Primul pas s-a facut. Marti CCR va declara motiunea ilegala.

 82. Pentru a nu știu câta oară contează numai ce se stabilește la nivel înalt!

  • esti facut gramda . bati cimpii pe site de ani buni in zadar .

  • (m)aroniule, du-te si canta la masa lui Cutu, poate ii scapa o chiftea si pentru stomacul tau flamand.

  • Interpretarea
   16.12.2020 la ora 11:24 am
   Nici lui Barna nici lui Orban nu le-a reusit pasienta . Au incercat amindoi ,brat la brat , sa determine o mutare a votantilor PNL catre USRPLUS. Orban a contribuit decisiv la pierderea alegerilor de catre PNLsi la suntarea , ca imagine , a presedintelui Iohannis, prin masurile luate, vadit nonnecesare , inainte de alegeri , masuri ce au infuriat electoratul PNL si care contrar asteptarilor celor doi nu au votat , decit partial si in numar foarte mic , USRPLUS. Cea mai mare parte dintre votantii deconjunctura ai PNL au stat acasa . Acum i se cere lui Orban o clarificare ce tine de sustinerea neconditionata a lui Barna ca serviciu de retorsiune catre Orban . Dar jocurile nu le-au iesit in totalitate si lupii tineri din USRPLUS si PNL vor contraataca . Nu ii mai vad pe cei doi lideri actuali in postura de lideri viitori ai PNL si USRPLUS.

  • mafalda 24 01 2021:Maurul si-a facut datoria pe jumatate , maurul trebuie sa plece ,asta ca sa parafrazam doar cuvintele inegalabilului Schiller . A inceput in forta , a dovedit cunostere mai pe toate palierele de discutie , economice , politice , sociale si de negociere , a reprezentat visul votantilor de dreapta ce au adus partidul ,la un moment dat ,undeva spre 40 de procente ca si intentie de vot , dar (mereu exista un dar , ce cuvint nesuferit poate fi ) a incheiat totul cu un mare fis electoral .Ma tot repet , dar (iarasi dar ) nu ma pot abtine . Deciziile luate , in integralitatea lor , voite sau nu , CHIAR INAINTE DE ALEGERI -(ce eroare enorma ) ce au cuprins ,printre altele , masuri nonnecesare , nefortate , incepind cu inchiderea functionarii scolilor (OMS recomanda ca ele sa stea deschise , functionale) , restrictionarea participarii la slujbele religioase de tot felul (ce regretabile eroare ) inchiderea partiala a pietelor (ce naiba o fi avut cu ele )perceputa ca masura de inchidere totala si ca afront adus micilor negustori din intreaga tara , certurile zilnice cu partenerii de dreapta , impreuna cu posibilitatea intentionata (nu se stie exact, este doar o presupusa probabilitate ) aparatuta ca posibiltate , de a muta o parte a voturilor PNL catre USRPLUS (ceea ce nu s-a intimplat , votantii de dreapta nu au mers la vot ), au dus la esecul bine cunoscut si numit 26 de procente oferite de catre votanti PNL-ului .De obicei in- politica democrata – pierzatorul trebuie sa plece (exista si procedura numita demisie ) si deja citiva tineri sau exprimat . Momentul ales nu este chiar propice dar congresul PNL va confirma trendul si fostul premier (nu mai are ce arata , ce dovedi ) va pleca iar partidul va fi preluat de catre premierul de facto din momentul respectiv , poate chiar actualul premier CITU.

  • N-am crezut că suntem o nație de masochiști, pe lângă toate celelalte defecte!

  • Vă sfătuiesc să lecturați cu atenție comentariul @mafaldei! Veți ințelege cum a stat și cum stă in continuare treaba cu gestionarea Pandemiei și cine a fost de partea pupătorilor de moaște și impotriva respectării „ca la carte” a măsurilor de protecție impotriva lui Coviduț19…

 83. nimic din ce ati scris nu s-a adeverit fraierilor

 84. Dan Tapalaga scria in 24.09.2021:
  „False alegeri la PNL: Cum controlează Cîțu voturile și ce-l așteaptă de luni încolo
  24 Septembrie 2021
  La alegerile interne din PNL, liberalii nu prea au de ales. Asistăm la un simulacru de alegeri, la o regie proastă menită să-l înscăuneze pe Florin Cîțu la șefia partidului dintr-o ambiție prezidențială de neînțeles pentru cei mai mulți liberali, dar executată orbește tot de ei.”

  PNL=PSD=aceeasi mizerie!
  Aduceti-va aminte cand in Viorica Dancila a fost aleasa Presedinte al PSD in 29 Iunie 2019!
  Ca Premier, analfabeta Viorica avea in mana PIXul cu BANII publici, cu care a castigat usor presedintia PSD!
  La fel acum, PIXul decident de BANI PUBLICI, i-a adus zombiliticului functia, altfel la cata ura e fata de el in PNL si in Tara, NU cred ca PNLeii ar fi riscat pe degeaba sa-l aleaga in fruntea PNL!
  PNL=PSD=aceeasi mizerie, gata cu Congresul de LUNI hai cu REFORMELE care vor dudui, in Programul de guvenrare zombilica a anuntat ca NU va schimba nici o Virgula, TOATE cele 269 de Pagini din programul de guvernare 2020-2024 vor fi IMPLEMENTATE in 3 ANI!
  Desi in 2021 NU au FACUT NIMIC!
  NIMIC!
  Va dudui Romania, cu guvernminoritar sustinut din umbra de PeSeDeii mari iubitori de Reforme!!!
  De la Cotroceni mutul ascuns ca un dulap va jubila!!!
  Pai, nu?!!

 85. Pai ce, asta-i discurs? mai ramanea sa tzopaie.

 86. Blaturile psd & anexele-pnl-udmr vor merge inainte , oricum . Ura ! Am infrant iar !

 87. Cîțu a câștigat la o m**e de voturi.

 88. Si asa mai dispare un partid…probabil o sa regrupeze in PSD cand vor ajunge sub 5%.

 89. ca tara asta sa mearga bine trebuie sa dispara 3 partide: PSD, PNL si UDMR

 90. Superman,
  Sinteștiul a aprins focurile in semn de prețuire pentru victoria ta, nene! Iese fum negru, pesemne au scăpat in foc și niscai costume din cauciuc cu „S” pe piept…

 91. Pai, el stia de saptamana trecuta si ne-a spus si noua ! Felicitari pnl ! Ati infrant ! Oricum, felicitari dlui Presedinte caci, dupa mine, a deschis sezonul de bantuit Pta Victoriei ! Si nu numai……..
  (Citu atenteaza la titlul de Noaptea Mintii detinut pe drept de dancileza si la toate titlurile lui Monta si eu cred ca nu o sa ne dezamageasca !!)

 92. Prima zi de negocieri dintre presedintele PNL si delegatia USR PLUS :
  – Barna: putem intra ?
  – Citu: Iesiti afara javre ordinare !!!

  • „Timpul nu a mai avut rabdare” cu prostia lui Moromete. Prietene, Cutu a castigat alegerile interne, nu parlamentare. That means: va trebui sa ceara vot de incredere in Parlament de la PSD, USR si AUR. Adica de la aia pe care ii face extremisti tot timpul.

  • N-ai brodit-o, nea Ilie:
   „Cîțu: cât vreți ca s-o inchidem acum?
   „USR: a zburat puiu’ cu ața, așa că zboară și tu, Zuperman, după el ! Hai, plimbă ursul, că ruginește lanțul!”

 93. bravo dragi penelisti. uite asa penele dispare si pesede ajunge la peste 50%. felicitări

 94. Bun discursul lui Orban. Isi da demisia din functia de presedinte al camerei deputatilor, cum a zis si i-a tras si o palma lui Iohannis. Chiar daca nu conteaza, a pierdut cu demnitate.

 95. Gata! La coteț! Citu a fost ales! Traiasca USL!

 96. Declaratia soc a lui Orban ca nu va mai exista nici un parteneriat intre el si Iohannis poate insemna inceputul procedurilor de alegeri anticipate, dupa caderea lui Catu prin motiune de cenzura.

 97. Congresul PNL sau Si-atunci s-au condamnat cu toti la moarte

 98. Puteti spune voi orice despre Orban. Demisia lui ramane singurul gest onorabil care a avut loc la acest congres. Bravo, Orban! Imi place cand vad oameni care stiu sa piarda elegant.

 99. Pana la urma, tot raul spre bine.
  Daca usrplus se tin de cuvant, Citzu n-are decat sa coabiteze cu psd (vorba lui bula aici de fata cu toata lumea) ca altfel nu are cum sa ramana pm ce plm.
  Daca desteptii de liberali au crezut de cuviinta sa fie reprezentati de un escroc e treaba lor.
  Asteptam fuziunea cu psd prin absorbtie empatica.
  E mai bine cand se transeaza lucrurile decat cand se salveaza aparentele si se persista in compromis. Rezultatul este mai rapid.
  Caci
  Boala lunga moarte sigura.
  „Parerea mea”

 100. Sa-i multumiti dulapului fricos mutalau si tradator si pe apropiati ai acestuia pe care îl pandesc ceva dosare dosite pe la Diicot de 7 ani ca l-a adus pe noul Dragnea 2 la sefia organizatiei mafiote Camora holera galbena,v-a dat mumu la 6,6 mil de fraieri

 101. ai adeverinta de handicapat?

 102. Orban: „Voi continua să acționez alături de colegii mei’
  Adica, de LUNI ne pupam in bot, strans uniti in jurul zombiliticului!
  Ne-am balacarit, ne-am acuzat, ne-am huiduit, ne-am fluierat, ne-am jignit, dar „suntem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva PSD, adversarul nostru politic.” cum delireaza si zombiliticul!!
  NU pun cuvintele pe care le meritati, cenzureaza G4media, dar sunteti nsite r….i!
  Sila!
  Ce conteaza ca NU va exista o coalitie care sa IMPLEMENTEZE Reformele promise, ce conteaza PROBLEMELE grave ale majoritatii romanniloor, PNL jubileaza in frunte cu un aventurier periculos si tepar si penal si mincinos si falsificator de CVuri care va face alianta pe sub masa cu PSD, doar pentru a ramane la osul de ros!!!!

  • degeaba le fisii . nu ai noroc si pace

  • Poate ca Orban nu se va intoarce impotriva pnl-citzu ca sa produca o ruptura (el este un tip obisnuit sa incaseze si sa rabde) dar oricum nu va mai face ceva pana cand/daca nu se va intoarce roata.
   Citzu isi va arata valoarea in scurt timp.
   Dar !!! daca PNL nu are altceva mai bun decat Orban, vorbim vorbe.
   PNL trebuie sa-si caute un lider adevarat sau… reteta pntcd
   Orban si-a cantat cantecul de lebada atunci cand a reusit sa doboare guvernul dancilei cu complicitatea psd – altfel nu se putea! dar nici nu poti ramane curat, ori din ce parte ai apuca un rahat… (si nu ma refer la ala turcesc).

 103. A castigat hotul dovedit pnl ul. Fara penali in functii publice. Flutur zice ca a venit in 10 ore din Suceava. Escrocul asta a fost sub conducerea lui boc si basescu, alti borfasi notorii, si in 10 ani doar au furat, nu au construit nimic. Iohanis- sase case, dupa un mandat nu a construit nimic, dimpotriva a dat afara ministrul care voia sa repare legile justitiei. Acu sa puna psd saua pe el!

 104. I-a iesit pdeleului tot.Cred ca Boc va fi investit prim ministru-Sa te tii bine!Bravo Petrov, din umbra i-ai dinamitat pe toti!Razbunator pana la moarte!

 105. Intrebare pentru PNL-isti , cu cine vor pastra majoritatea in parlament, pentru ca in ciuda minciunilor lui Catu , USR-ul nu va se va intoarce in veci si in pururi inapoi la guvernare cu un exemplat ca si Catu cocotat pe acolo ca premier ?De abia au fugit de sub tutela lui Catu. Ce optiuni aveti PNL-istilor ? PSD-ul oare, sunteti nostalgici dupa USL, perioada voastra de glorie ?

 106. FELICITĂRI PENTRU INTRAREA IN OPOZIȚIE!

 107. 🖕🖕🖕

 108. Fiecare pasare pre limba ei piere.
  Daca pnlistii cred ca vor supravietui cu Citu la butoane, treaba lor.
  Isi merita soarta, pentru ca nu au fost in stare sa aduca pe cineva mai bun.
  Poate nu exista cineva mai bun, sau poate ca vor sa schimbe ceva radical, ceva ce nu era posibil cu Orban la carma. si trebuie lasat asa, sa inteleaga orice fraier.
  Orban era expirat, este adevarat. Dar daca solutia este Citzu… ati be.it-o … sa ma iertati.
  RIP PNL

 109. ari halit-o si pe asta pacalicilor

 110. cite voci egzasperate . vorbiti aiurea-ntramvai .

 111. PNL acum e la mana PSD sau la mana USR .

  • Asta era inainte de Congres. Alegerea presedintelui a fost si o alegere a partidului pe mina caruia PNL-ul prefera sa fie. Nimeni cu o inteligenta normala nu putea crede balivernele lui Catu ca USR se va intoarce in Coalitie cu el prim-ministru.

 112. S-a ales caCâțu de PNL.
  Visul PSD s-a împlinit.
  PNL este în comă.

 113. o sa vedeti ce decide CCR si va lamuriti curind habarnistilor

  • Ce decide CCR? Ca motiunea e invalida? Depun alta! Nici CCR, nici KI, nici insusi El nu poate scimba faptul ca guvernul PNL e minoritar acum si cade cind vrea Opozitia sa cada.

   CCR a fost buna numai sa-i dea catului tichia de margaritar.

  • Daca ma gindesc bine, poate aveti dreptate. Poate CCR decide ca orice motiune de cenzura e ilegala, ca in Constitutie nu exista notiunea de motiune de cenzura care creeaza prin definitie un conflict intre Guvern si Parlament. Cum CCR rezolva acum asemenea conflicte, poate decide ca Guvernul nu poate fi demis printr-o motiune de cenzura. CCR e acum Constitutia.

 114. S-a mai sfărâmat inca o iluzie a pluSECUricilor :
  CăCîțu (!) pierde, ca revine Mandolina la butoane si-i cheamă pe pluSECUrici inapoi la cașcaval.

  PluSECUricilor, sunteti sac de box, nu v-ati plictisit de cat ați încasat ?
  Sa arunce ANTRENORII prosopul ! 😂😂😂

  • vezi ca scrii pe banii nostri, bai, penelache :)) noi, poporul, tragem apa dupa cacitzu al tau :)) looserul asta nu apuca vara lui 2022, sa stii ca i-am pregatit si lui elicopterul, o sa fie primul dupa ceausescu care il va folosi doar dus!

  • @Motz
   N-ai ințeles mai nimic. Cred că știi cât respect și câtă admirație am avut față de omul acesta, cum l-am „alintat” tot timpul, poreclindu-l „Terminator2 (adică cel bun, cel drept, nu Terminator 1, adică cel rău), dar toate acestea s-au risipit ca un fum de paie când mi-am dat seama cu cine avem de fapt de-a face, adică cu „Premierul de la Grivco”, cu omul lui Felix, pentru că altfel nu-mi pot explica cum una spune in față și alta face pe la spate (10 August, DNA ca și inexistent, felul in care a demis-o pe Codruța și multe altele) …

 115. Doar se vede de pe Lună:
  CăCîțu (!) are Firman de la Centrală și Spate Beton ! Până nu vine hadâmbul de la Împărăție, nu puteți decât :
  1) vă întoarceți cu coada murdară de hAUR intre picioare si-l rugați pe Cuțu sa va ierte si sa va mufeze din nou la cascaval;
  SAU
  2) faceți politică pe Facebook si țopăiți DEGEABA in Piață ca pinguinii pe lângă Balenă inca 3 ani ! 😂

  • haide, ba, chiar asa?! :)) cred ca ai iesit direct din romania educata a dulapului :)) se simte aerul rarefiat al inteligentei native :)))

 116. Gata, s-a terminat.
  De luni dispar pensiile speciale, se face reforma in administratie si CCR, se voteaza primarii in doua tururi, se modernizeaza constitutia, DNA incepe sa fugareasca hotii, reforma in invatamant prinde contur, se corecteaza legile justitiei si se depolitizeaza tot urmand sa se faca angajari numai pe criterii de competenta. Cismigiul se inchide pentru curatenie. Iohannis face zilnic conferinte de presa ca sa ne raporteze mersul reformelor. Superman face pandemia sa dispara.
  O noua epoca de aur. Superfikusul si Superman transforma Romania. Cool!

 117. Echipa Cacitu nu a jucat magistral insa victoria este a lui Klaus Iohannis. Orban devenise un personaj detestat. In plus, s-a inconjurat de lichele precum Sighartau, Rares Bogdan, Gorghiu, Citu, oameni care au jucat cu presedintele si i-au infipt cutitul in spate. Pe fondul detestarii lui Orban, echipa castigatoare a reusit in primavara schimbarea majoritatii filialelor pro-Orban. Asa ca ce ne mai miram de rezultatul de astazi, insasi Rares Bogdan a declarat la pranz, inainte de vot ca va fi 2800 la 1800. Au lucrat si la delegatii, s-a pus presiune pe votanti. Degeaba Orban a avut un discurs demn de un om politic, Iohannis i-a dat o lovitura in plin cu mana altuia pentru ca este prea las pentru o confruntare. Este dureros sa vezi cum partidul pentru care ai tras 31 de ani incape pe mana unor impostori gen Boc, Bode, Turca, oamenii din alaiul lui Udrea-Basescu. Culmea PDL varstat in mandatul lui Iohannis ca presedinte al PNL. Este evident ca planul a fost pe termen lung al Premierului de la Grivco. Cel mai probabil actualul PNL se va duce dracului, iar o parte va forma un nou partid. Pentru Citu nu se anunta vremuri bune. Iohannis mizeaza pe parteneriatul cu Ciolacu, prin Dan Voiculescu. Oricum cu toti care am discutat injura PNL ca partid si pe Citu. Astia 2800 de astazi au ucis un partid istoric, sperantele a 1,6 milioane de romani, ca sa nu mai spun ca Iohannis s-a sters la fund cu 5 milioane de voturi. Cel mai mult a castigat astazi PSD. Daca iesea Orban se refacea Guvernul si stateau in opozitie 3 ani pe putin. Au primit ajutor chiar de la cel care spunea ca vand Transilvania ungurilor. Ce jenant Presedinte are Romania.

  2878 de indivizi au pus PNL in bratele tovarasilor lui Basescu si Premierului de la Grivco. Daca USR il debarca pe Barna, desi nu prea cred, votantii PNL au o alternativa la ciuma rosie. Incetati sa mai votati aceeasi mizerie de 32 de ani. Iata ce a facut Iohannis cu voturile voastre. Dosarul 10 August nu va spune nimic?

 118. Mai e puțin de „lucru” cu stabilirea candidaților psd și aur la prezidențiale și cîțu ajunge președinte în 2024.
  Asa sa nu îi ajute Dumnezeu.

 119. Alegeri ca in epoca de piatra

 120. Cronica unei (morți) victorii anunțate.
  roman scurt. de o jumatate de zi.
  autori . Klaus W. Iohannis, Florin V. Câțu.

 121. PNL a ieșit din opțiunile de vot ale electoratului de dreapta.
  La locale va fi jale, dar până atunci marioneta dezarticulată de la Cotroceni va trece spre negura istoriei.

 122. Este foarte bine! Victoria lui Florin Catu nu înseamnă altceva decât plăcuța suedeză pentru Coldea (USR-PLUS).

  • Vedem in maxim 3 ani (cred ca mult mai curind, dar hai sa zicem ca istoria se va repeta) cine va prmi cu adevarat placuta suedeza. Liderii USR-PLUS vor conta si dupa 2024, toate musculitele lui Catu vor disparea

 123. tizul meu cazzu sicilianu’ a luat fraiele liberale.
  hai sa nu ne uitam chioras si da vedem partea olina a paharului.
  ce „om onest”, milionar sau nu pe bune, incoruptibil, „intelectual” mai mult sau mai putin, s-ar baga in politica din pasiune sau din patriotism??
  ca sa ce?
  sa-si piarda linistea si apoi incet dar sigur uzul ratiunii din cauza frictiunilor zilnice cu politicienii, cu „operationalii”, imposibilitatii de a avansa din cauza legilor, oamenilor cu legea, ccr, subalterni indisciplinati, etc
  Câțu nu are familie, nu risca nimic, cel mult sa se retraga pe un post calduț pe viața la bnr.
  alea jacta est.

  • Teribilă viziune!
   Așa ar trebui să sune consolarea unei minți viciate.
   Teoretic de pe orice treaptă socială ai fi, ar trebui să-ți asumi o luptă pentru pentru valori și principii care să determine evoluția mediului social din care faci parte.
   Desigur daca ai vocație cel mai bine este sa faci asta într-un partid.
   Se pare că nu vom avea prea curând oameni de stat.
   Poate ai dreptate cu o singură condiție.
   Să acceptăm că încă suntem conduși de teroriștii de la revoluție.

  • @ p.v. nici altii nu mai au oameni de stat.

   anglia? boris e un bufon.
   macron, un dezertor socialist, consilierul pe finante al lui Hollande, ministru al Economiei… l-a sapat cat a putut pe seful lui.
   Macron, mult mai stabil emotional si evident cu un iq superior, discurs fluent, cult, este… un killer de noua generatie fara scrupule.
   pe carismaticul si competentul premier Eduard Phillipe l-a executat scurt.
   Castex, un tip care e simpatic si competent, parerea mea, e doar un inalt functionar. executa administrativ ordinele venite de la Palatul Elysee.
   in Germania. urmeaza. dupa Merkel nimeni nu e prea „boxat”, pardon doxat, pentru a fi cancelar.

 124. Niste alegeri trucate cu rezultatul cunoscut de la început, s a făcut voia la molău dar totusi ce căuta el acolo dacă trebuie să fie echidistant apolitic neutru etc ??????? Da ia să vedem la congresul PSD merge???????????????

 125. Buldozere,excavatoare,masini grele care sa darame din temelii sedii de mafioti si excroci ai PNL nu se gasesc oare in tara asta? Chiar asa mamaligi sunt romanii?un popor de nimic?

 126. daca erau alegeri corecte câștiga orban big-time

  • WOW!!!
   Zombie a invins, traiasca mortul PNL!
   Multumita prezidentului mut ascuns la Cotroceni!
   Johannis si-a facut vrerea, „asta-i pofta ce-am poftit!
   Numai ca nici unul dintre dictatorii care au spus la vremea lor celebra fraza nu a sfarsit-o bine si nici cei din jurul lui!
   Mai vedem, Zombie nu are viata lunga in fruntea guvernului, coalitia cu USR NU se va face, altfel mutul de la Cotroceni va deconta tot haosul cauzat de pandemie, de facturi, de saracie, IN LOC DE BINELE PROMIS in gura mare zi de zi, PNLeilor nu le pasa, PNL e opricum pe duca, astia acum vor sa isi faca plinul cat mai pot, STIU cata URA e in Tara fata de PNL si zombilitic!
   Romania va suporta tot acest dezastru, iar Johannis va ramane o amintire mai jalnica decat Dragnea si analfabeta Dancila pe care azi multi o regreta!!!!
   Atata nepasare, aroganta, sfiadre cat arata mutul si zombiliticul nici Dragnea si dancila la un loc NU au aratat romanilor, vor plati, amandoi si mutul si zombie aventurierul periculos!!

 127. Congresul PNL a fost castigat de PeeeSeeeDeee!
  Gaunosul si teparul au infrant calicia peneleilor.
  La revedere PNL!

  • PSD nu va depune si nu va sustine motiune de cenzura, il lasa pe zombilitic sa-si rupa gatul de tot iar in 2024 la cata ura e in Romania fata de Zombie, PSD va castiga en fanfare TOATE cele 4 randuri de alegeri: asta e OBIECTIVUL major al PSD, care de la Ion Iliescu nu a mai castigat Presedintia Romaniei!!!
   Si vor resusi cu acest zombilitic in fruntea guvernului!

   Vasile Dancu: „De ce sa dam jos guvernul Citu, pentru PSD Citu e cel mai bun agent electoral”!!!!

  • Eu nu am înțeles logica celor aproape 2900!
   Cum să alegi cu bună știință criza?!
   Dar, mă rog, e visul lor!
   Revenind la abordarea de către PSD a noului context, cu Cîțu și președinte de partid, eu nu pot crede (poate din nou sunt naiv!) că e atât de inconștient încât să fie spectator și să lase să treacă an după an până în 2024!
   Nu cred asta din 3 motive:
   – cu trecerea timpului se va decredibiliza în ochii electoratului lui.
   – până în 2024 se vor fi mâncat foarte mulți bani, mai ales din PNRR și nu cred că va rezista tentației.
   – la cum se profilează următorii 3 ani, având în vedere efectele crizelor simultane în care am intrat, s-ar putea ca PSD să nu mai aibă ce conduce!

 128. Klaus Grivco a pus in seama lui Catu argumentele lui Catzui. Sa-ti fie rusine ! Te-am votat mereu ca oricum si oricat de arondat la Grivco esti, esti preferabil si asta stia si Orban care te-a facut Presedinte.! Dar Ludovic cred ca nu si-a spus ultimul cuvant in poltica si in curan se vor ruga romanii de el.

  • Erata: Klaus Grivco a pus in seama lui Catu argumentele lui Orban Sa-i fie rusine ! Klaus te–am votat mereu ca oricum si oricat de arondat la Grivco esti, esti preferabil si asta stia si Orban care te-a facut Presedinte.! Dar Ludovic cred ca nu si-a spus ultimul cuvant in poltica si in curan se vor ruga romanii de el.

 129. Tuturor celor ce l-au votat le urez „Sa fie pozitivi”

 130. Da pana cand in Romania diverse persoare toxice reusesc sa tot acapareze partidele si apoi Romania. Chiar nu au pic de bun simt. Iarasi o luam de la capat cu premieri teleghidati? Iohanis a devenit cel mai TOXIC presedinte pe care la avut Romania. A instaunat un PUSCARIAS premier si a distrus SEPARATIA PUTERILOR IN STAT. Foarte grav. Nimic democratic, o rusine internationala.

  Nu pot accepta iarasi alti anii din viata cu stagnari doar pt ca anumite animale politice isi fac de cap.

  Voi regreta pt totdeauna ca am sustinut PNL si ca l-am sustinut pe Iohanis.

  O bataie de joc de cea mai joasa speta la adresa cetatenilor din Romania.

 131. Bine ca ati scăpat de orby